Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pisik kremi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35950
Tarih: 24 Eki 2025 Saat 07:11

Konu: Pisik kremi
Mesajı Yazan: emirayfer
Konu: Pisik kremi
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 14:57
Merhaba Kadir bey, pisik kremlerinin cinko ihtiva ettigi ve de bunlarin bebekler icin cok ciddi tehlike olusturdugu soyleniyor, pisik kremi kullanmayalim mi? Onlarin yerine ne kullanabiliriz?
bir de bransiniz disi oldugunu biliyorum ama konuyla biraz alakali oldugu icin affiniza siginarak size danismak istedim, koltuk alti kremler de cok mu zararli, kullanmayalim mi? bunlara alternatif olarak ne kullanabiliriz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2012 Saat 23:29

1-Gerekli gereksiz; doktorlarin  herkeze "Cinko" ilaci ( Zinco) icirdigi  bir memlekette, kremdeki "Cinko" ya laf edebilmek icin baya beyin ozurlu olmak gerekir. Nerede ise, her receteye yazilan "Cinko" ilaclarina laf etmesinler, pisik kreminin icindeki Cinkoya laf etsinler. Pes yani...  Yaralara "Cinko" surmek, asirlardir uygulanan bir tedavi yontemidir. Ciltten hicbir zarari yoktur. Tehlike; olur olmaz herkeze agizdan "Cinko" icirilmesidir. Ikisi cok farkli durumlardir.  

2- Koltuk alti "deodorantlarinin" da hicbir zarari yoktur. Bu kadar kontrolun yapildigi Amerika veya Avrupa ulkelerinde bu sekilde "ciddi bir uyari" yoktur. Ama bizim "carikli erkani-harb", hemen kesfeder. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat