Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kabız

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35827
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 20:45

Konu: Kabız
Mesajı Yazan: aysegnc
Konu: Kabız
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2012 Saat 23:08
Hocam kızım 24 ayını doldurduktan sonra yani 15 gün önce memeden ayırdık. Yemesi düzeldi fakat yaklaşık 1hafta önce kızım kakasını yaparken çığlık çığlığa ağlamaya başladı kas katı kesiliyor ıkınıyor ve kesinlikle kendine elletmiyor. Çaresizlikten eczaneden Sup. gliserin-Konsuk Suppozituur diye bir fitil aldım fakat fitil pek işe yaramadı ertesi gün büsbütün tekrar geri geldi. Yemesine falan dikkat ediyorum eski maillerinizi okudum fakat ara ara gene çok zorlanıyor kakasını yaparken ağlıyor kakasını normal (yani cıvık'da yapsa ağlıyor) 2 gündürde karnım ağrıyor diye gösteriyor. 15 gün kadar öncede kıl kurdu için size yazmıştım dediğniniz gibi andazol şurubu kullandık. acaba onunla bir ilgisi olabilirmi?
Sorun kabız olması değil galiba kaka yaparken poposu acıyor. baktım kızarıklık veya anormal bir durum yok?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 03:32
Sert kaka yapmadigi surece bir problem yok, gerisini  kendisi halleder.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 10:26
Kakasını her zaman normal yapmıyor Ceviz büyüklüğünde top top yaptığıda oluyor, o zaman çok zorlanıyor ve çok ağlıyor kas katı kesiliyor

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2012 Saat 05:15
Sert kaka yaptigi gunler; 1 olcek (5ml) Duphalac verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2012 Saat 19:31
Hocam 2 gün önce kaka sorunumuz çok şiddetli bir şekilde tekrarladı. 1 saat ağlamaktan helak oluyor yavrum sonuç küçücük fındık kadar bir top ve makatta yarım kalan bir top daha. Dün Duphalac tekrar verdim fakat işe yaramadı gibi bugün doktora götürdüm Duphalac'ın yanına Debridat şurup verdi içim rahat değil gereklimi değilmi diye, kızımın ağlamaları içimi parçalıyor. yapabileceğim başka bir şey varmı???????????

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2012 Saat 04:19
Ne Duphalac, ne Debridat, sertlesmis kakayi yumusatmaz, sadece sert kakanin olusmasini onler. Libalax lavman; 1/2 tupu poposundan iceri sikin.

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2012 Saat 00:02
Hocam birde size sormak istediğim bir şey daha var kızımın kaburlalarının bitimi hafif dışa doğru elleyince bariz bir şekilde hissediliyor bebekken röntgen falan çekilmişti bir şey yok denmişti. Az önce eski maillerinizi okurken aynı durumda olan bir bebeğe Dvit ampul kullanmasını önermişsiniz. Ben bunu önemsemiyordum fakat sizin önerdiğinizi okuyunca acaba bizde kullanmalımıyız diye düşündüm?
Birde bu kabızlık sorunu başlayınca süt içirme kabız yapar dediler yaklaşık 5 gündür kızıma süt vermiyorum, yayla çorbası, peynir yoğurt veriyorum ama yeterli olurmu bilemiyorum, yanlış mı yapıyorum süt vermelimiyim? 
iyiki varsınız size çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin  

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2012 Saat 05:07
1- Simdiye kadar hic vermediniz ise, 1 ampul Dvit3 icirmeniz faydali olur.
2- Gunde en az 600ml. sut (veya sutlu gida) almasi sart. Eski usul, acik satilan sutlerde, kaynattiginizda olusan kaymagi alirda, bu kaymaksiz sutu icirirseniz, kabizlik yapar. Kutu sutleri ayrica; "Homojenizasyon" isleminden gectigi icin , kaymak tutmazlar, bu sebeple de bu sutler kabizlik da yapmazlar.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat