Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35672
Tarih: 22 Eki 2025 Saat 15:22

Konu: bal
Mesajı Yazan: maper
Konu: bal
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2012 Saat 17:57
doktor bey herzaman 1 yaşından önce bal vermeyin deniliyor bu nekadar doğru neden verilmiyor halk diliyle açıklayabiirmisiniz.ben bugün 7 aylık kızıma 30ml kutu süt içine bıldırcın yumurtası sarısı 1 çay kaşığı bal 1 tatlı kaşığı labne peyniri çeyrek muz süzgeçten geçirip içirdim ilk defa denedim daha önce ayrı ayrı vermeyi denedim başka şeylerle bulamac yaptım muhalebi yada domatez rendesi gibi yememişti ama bugün hepsini yedi sizce balın yada bu karışımın 7 aylık bebek için sakıncası varmı .diyelimki buün bal bişey yapmadı 2 yada 3 verişimde bişey yapabilirmi yoksa yerse vermeye devam edeyimmi.teşekkürederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2012 Saat 20:19
Eski maillere bakın. çok anlattım.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 14:42
doktor bey eski meillerde sorunun direk cevabını alamıyorum eğer cv yazarsanız sevinirim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 17:17
Moderatörler bir el atsanız!!

Bal aleyhinde söylenen yalanlar:
1- Clostridium sporlarının bulunması ve barsak botilizmusu yapması. .. Arının üstüne yapışan toprakta bulunabilecek Clostridium sporlarının çacuğun barsağına yerleşebileceği varsayımı çok ütopik bir hadisedir. Önce bal içinde bu sporların tesbit edilmeleri gerekir.
2- İlaçlı bitkilerden çocuklara bu toksinlerin ( Digitalis,, Atropa Belladonna gibi) geçebilmesi. Bu mümkündür, ama görülebilmesi için fazla miktarlarda alınmaları gerekir. Öyle yarım kaşık bal ile etkili olamazlar. Bizim Doğu Karadeniz bölgesindeki ; "Deli bal" gibi ürünler ise, zaten bilindikleri için çocuklara verilmez.
3- Allerji yapar iddiası; Bir maddenin Allerji yapabilmesi için o şahsın "o madde" ile uzun süre temas etmiş olması gerekmektedir. Çocuklarda bu sebeple; değil bala karşı hiçbir maddeye karşı Allerji görülmez.

Herhalde ikna olmuşsunuzdur.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 17:53

sağolun doktorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat