Ciltten açık renkli leke.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35360
Tarih: 27 Kas 2025 Saat 22:00
Konu: Ciltten açık renkli leke.
Mesajı Yazan: nilang76
Konu: Ciltten açık renkli leke.
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2012 Saat 09:46
Merhaba Kadir Bey,
3 aylık kızımın biri sırtının üst kısmında ve biri bacağında olmak üzere iki tane, derisinden bir ton açık renkli küçük lekeler mevcut. Sanırım doğuştan geliyorlar. Cilt rengi koyulaşınca farkedildiler. Renkleri beyaz değil hocam cildinden bir ton açık. internetten baktım bazı yerlerde esmer ırklarda olabileceği ve önemsiz olduğu yazıyor. Fakat bazı sayfalarda genetik hastalık falan yazıyor. Tuberous skleroz gibi ismi var. Hocam paranoyak oldum. Bir ilgisi var mıdır gerçekten bu hastalıkla? Hocam sırtındakinin resmini yolluyorum. Aslında resimde büyük çıktı , daha küçük, kalın bir çizgi gibi.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2012 Saat 10:01
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2012 Saat 12:29
|
" Depigmente nevüs" denilen, bir cins deriye rengini veren "melanin" pigmentinin az olduğu bölgelerdir, Herhangi bir önemleri yoktur. Güneşe çıkınca, normal derinin esmerleşmesi ile daha bariz olurlar.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2012 Saat 16:09
Hocam hangi çocuk doktoruna kontrole gitsek. Bu lekeleri takip edin diyor. Bebeğimizde başka bir sorun yok. Bu lekelerden bir tane babasında bir tane de bende var. Doktor bir tane olabilir ama fazlası bu hastalığın ilk işareti olabilir diyor. Hocam artık aylık doktor kontrolüne götürmemeye bile karar verdim. Korkuyorum. Bu hastalığa sahip olmayan insanlarda bu lekelerden birden çok olması çok mu nadir bir durum?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2012 Saat 00:07
|
Hep yarım yamalak bilgi sonucu böyle saçma beyanlarda bulunuyorlar. O hastalıkla ilgisi olan lekeler; " cafe au latte" denilen, sütlü-kahverengi'nde olan lekelerdir. Bunların da muayyen sayıdan fazla olmaları ve özel şekillerde olmaları gerekmektedir. Bunlar ise; depigmente nevüslerdir ve hastalıkla yakından uzaktan bir ilgileri yoktur. Takip edeceğiniz bir durumda yoktur. Resmen saçmalıyorlar.
|
|