boğaz kültürü
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35253
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 00:06
Konu: boğaz kültürü
Mesajı Yazan: b.ege
Konu: boğaz kültürü
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 13:18
hocam oğlum 3 yaşında kreşe yazdırıyorum.kreş boğaz kültürü ve gaita tahlili istedi.gaitada bişey çıkmadı ama boğazda a gurubu strepokok çıktı agumentin verdi.yanlız şu varki drada söledim bunu benim oğlum hasta falan değil ne ateş var hiç birşeyi yok.şu yaşına kadar kadar çok hasta oldu ilaç kullanmadım şimdi hasta bile değilken ilaç kullanmak çok saçma gelio bana.ben ilacı kullanmayıp kullandım dicerm yeniden test yaptırcam.sizce ne yapmalıyım?? çok teşekkür ederim cvbınız için
------------- HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 13:36
|
Kültürlerde DAİMA yalancı pozitiflik vardır. Ayrıca laboratuvarlar, genellikle kasten bu şekilde rapor verirlerki, bir daha test yaptırasınız. Eski mailleri okursanız, bunun çok sık yapılan bir hile olduğunu görürsünüz. Yapacağınız şey, hemen gidin bir" StrepA" testi yaptırın. Buda boğazdan alınır ve 15 dakikada cevap verir. Sonuç (+) çıkrsa, gene bir şey yapmanız icap etmez, çocuğunuzda "Taşıyıcılık" var demektir, bulaşma olmaz. Ayrıca Bogaz kültürü sadece; "Beta-Hemolitik Streptokok" üredi diyebilir A-Grubu olup olmadığını söyleyemez. Saçmalamasınlar.
|
Mesajı Yazan: b.ege
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 13:44
hocam o kadar cins bi kadın ki benim kreşe yazdırmam onun elinde.eğer tekrar tahlil yaparsak yien pozitif çıkarsa almıcaklar kreşe.şimdi ilaç kullanmıcam.ama dr aynı tahlili yaptırtcak.ya sonuç aynı çıkarsa?ben ona desem strep A testi yapalım desem çok bilmişlikle şuçluolar hemen ben drum havasına giriyolar:(((
------------- HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2012 Saat 10:54
|
Gideceğiniz gün StrepA testini yaptırın, kültür istediğinde o raporu "gözüne" sokun. Yoksa siz daha çooook doktor-laboratuvar arasında pin-pon topu gibi gider gelirsiniz. İsterseniz, benim ; yazarlar kısmındaki makalem: "-Beta diye bir virüs...-" yazısının çıktısını alıp onu gözüne sokunda "taşıyıcılık " nedir, tedavi nedir, öğrensin.
|
|