Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaka problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35247
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 14:57

Konu: kaka problemi
Mesajı Yazan: ebrub
Konu: kaka problemi
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2012 Saat 12:15
Merhabalar
Kızımın tuvalet eğitimine başlayalı 1 ay oldu.Kendisi 2.5 yaşında.Çişini öğrendi.Ancak kakasını yapmak istemiyor.Kakası geldiğinde etrafta koşturup duruyor.Yapamıyorum diyor.Yapmamak için kendini sıkıyor ve terliyor.Kabız olmaması için beslenmesine dikkat etmeye çalışıyorum.Zaten iştahsız bir çocuk.Kakası geldiğinde tuvalete oturmak istemiyor.Ancak son raddeye gelince kiloduna yapıyor.
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2012 Saat 14:13
"Tuvalet eğitimi"; kedi-köpek yavrularına verilir. İnsanlarda bu iş, kromozomlarına kayıtlı olup, vakt-i zamanı gelmeden, hayatta başarılı olamazsınız. Bazen oyun olsun diye söyleyenlerinde, sonradan vazgeçip gene eskisi gibi altlarına yatıklarını biliyorum. Eski mailleri okuyun.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 00:49
benim kızımda kakası geldiğinde bez bağla diyordu 1 ay sürdü bu durum.yani çişi yapıp kakayı beze yapmak 1 ay sürdü...baktım olmayacak sonra biz yeniden beze döndük kızımda hiç itiraz etmedi bu duruma.ancak aradan 1 ay geçti ve kızım bi sabah kendi gelip "anne bana bez takma"dedi.bende "ama kızım sen kakanı yapamıyorsun henüz,yapınca takmayacağım" dedim.kızımda "söz annecim bi daha gelince yapıcam"dedi.bende evdeki bezleri ona verip peki o zaman madem artık beze ihtiyacımız yok çöpe at o zaman bunları diyip eline verdim bezlerini ve çöpe attı.sonrada sözünü tuttu ve wc ye yaptı..
yani kadir hocam yine haklı siz ne yaparsanız yapın vakti zamanı gelmedikçe o bildiğini okur..

Mesajı Yazan: ebrub
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2012 Saat 09:07
teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat