süt?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35224
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 13:44
Konu: süt?
Mesajı Yazan: ozlem13
Konu: süt?
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2012 Saat 18:57
merhaba Kadir bey Kadir bey kızım 27aylık ve hala buyuk cabalarıma ragmen sut ve sut urunlerını yemeyı kabul etmıyor. dondurmayı da bı kac kez yalayıp bırakıyor. kalsiyum takviyesi duyuyorum sagdan soldan. gerekıyormu dıye sıze sormak ıstıyorum. bu arada kuru yemişle arası cok ıyı.et tavuk balık tuketımı ıyı. bulgur mercimek guzel tuketiyor. bunlar eksikliğin yerını doldururmu bılmıyorum. sızın yonlendırmenıze ıhtıyacımız var. kolay gelsın...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2012 Saat 21:16
Peynir ve yoğurt yedirebiliyorsanız,Süt içmesi şart değil. Sütü soğuk verin. Şeker isterse (tercih ederse) ilave edin. Kalsiyum takviyeleri çözüm değil. Günlük ihtiyacını karşılayacak kadar verdiğinizde, kabızlık oluyor, başladığınız noktadan daha kötü duruma geliyorsunuz.
|
Mesajı Yazan: ozlem13
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2012 Saat 21:36
inanın kadir bey denemediğimiz yontem kalmadı peynir yoğurt süt hiçbirini istemiyor. hatta rengini degistirmeyi denedim ama bu sefer de kokluyarak anlayabiliyor. 18 ay boyunca agırlıklı anne sütü aldı sonrasında yaklasık 9 aydır hiçbir sekilde süt yogurt içiremedim:(...bir yasına kadar hiçbir ek gıda alamdan sadece anne sutu aldı ve her kontrolünde yasıtlarından onde gıdıyordu. acaba bukadar yogun anne sutu aldıgı ıcın mı baska bısey ıstemıyor bılemıyorum ama ınanın tek bı care kaldı o da zorla yedirmek.soyle tatsız kokusuz bi urun olusturulsa ancak kabul eder sanırım. ama yıne de denemeye devam. bu arada devit ampul le ılgılı yazılarınızı okudum. acaba vermekte gec mı kaldık? cok tesekkurler ve saygılar...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2012 Saat 09:43
Denemeye devam. Zorlamanızın pek bir faydası olmayacak. Dvit3 ampulden, 6 ayda bir verebilirsiniz.
|
|