Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35056
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 02:08

Konu: yine kilo
Mesajı Yazan: eflalim
Konu: yine kilo
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2012 Saat 11:21
İyi günler dr bey,yine kilo konusu oğlum 14 aylık 3 aydır aynı kiloda 9,700 boyda 78 cm persentile göre boyuda kilosuda düşük çıktı,benim anlamadığım benim bebeğim iştahlı yemek yemeyi seviyor etini sütünü  meyvesini hemen hemen hergün yiyor sütü hergün en az 500 ml içiyor benide emiyor peki neden kilo almıyor her hangi bir vitamin vs kullanmıyoruz şimdi kullanmamız gereken vitaminler var mı sizin tavsiyenize göre alıcam 4 tane üstte olmak üzere altı dişi var,9. aydan beri tutanarak yürüyor ama hala tek başına yürümüyor bazen koltuktan bana doğru geliyor onda da çok heyecanlanıyor hemen kendini bırakıyor,kilo konusunu tosuncuk olsun diye yazmıyorum:)  sadece yiyip kilo almaması normal mi onun çin soruyorum.

Bir teşekkür 11 aylıkken emmeyi bırakmıştı öğürüyordu sadece gece emzirebiliyordum size sormuştum sizde 11 ay emzirmek her babayiğidin harcı değil yazmıştım gerçekten çok mutlu olmuştum ve pes etmedim hergün teklif ettim şimdi oğlum anne mama diye kendi istiyor:)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2012 Saat 01:08
Iyi yiyor olabilirde, hareketi daha fazla ise, gene kilo alamaz, acele etmeyin, zorlamayin, sadece teklif edin.Vitamin bu mevsimde sart degil, karisik besleyin yeter.Arttirabilirseniz, gunluk sut miktarini arttirin.

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2012 Saat 09:23
Teşekkür ederim evet çok hareketli bir dk durmayanlardan uyanır uyanmaz anne booop diyen bir bebek:) süt miktarını artırıcam sağolun buna rağmen kilo almama devam ederse hareketli olduğu için böyle deyip rahatlamalımıyım yoksa endişelenmeli mi?

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2012 Saat 09:43
Yapacak bir seyiniz yok, ama emin olun, bu tipler daha saglikli oluyor.

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2012 Saat 10:08
Çok teşekkür ederim,doğru tespit koca bir kış boyunca sadece hafif bir öksürük atlattı o da babadan geçti hastayken öptüğü için onuda sizin sayenizde ilaçsız atlattık, gerçi bütün kış kalabalık yerlere sokmayıp kimseye öptürmememin ve aman hasta varsa ben gelmiyorum dememinde etkisi olmuş olabilir:)

Banyo hakkında bir sorum olacak,oğlum banyo yapmayı çok seviyor bende her gün yıkamaya çalışıyorum kışın kendi küvetinde yıkamayı bırakıp kucağımda yıkamaya başlamıştım daha sonra küvetini deneyince korktu ağladı bende daha ısrar etmedim ama her zaman kucakta zor olduğu için yere kalınca havlu serip onun üstüne oturtup yıkıyorum bundan bir zarar olmaz değilmi sonuçta küvetinde de yıkadığımız suyun içinde duruyordu birde banyodan çıkmak istemiyor bende oğlum adda gidicez deyince çıkıyor ama her zaman götüremiyorum bu güvensizlik oluşturur mu?

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2012 Saat 19:48
Isinize nasil geliyorsa, oyle yikayin, eski Turk Hamamlarinda "kuvet" mi var??? Tayland'da nehirde yikiyorlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat