Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

AB şart mı ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35026
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 16:45

Konu: AB şart mı ?
Mesajı Yazan: SEI
Konu: AB şart mı ?
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2012 Saat 17:22
Merhaba Kadir Bey
Grip zannettiğimiz bir hastalık aslında bakteriyal bir enfeksiyon ise ve antibiyotik kullanmaz isek ne olur ?
Tipik belirtileri her zaman doğru yorumlayamayabiliriz. Minicik kollarından kan aldırmak da kolay bir karar değil.
Vücut bakteriyi kendi başına alt edemez mi ? İllaki her bakteriyel hastalık durumunda AB mi kullanmalı ?

Teşekkür ederim
Sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2012 Saat 19:32
1- Hicbir sey olmaz, daha iyi olur. Her bakteriel hastaligi "tedavi etmek mecburiyeti" yoktur. Basit olanlara bile hemen antibiyotik basladiginizda, vucut daha antikor uretemeden bakteri kayboldugundan, tekrar tekrar ayni bakteri ile hasta olabilirsiniz. Halbuki tedavi etmediginizda, antikorlar olusur ve bir daha hayat boyu o bakteri ile hasta olmazsiniz.
2-Ben cocugu goremedigim icin, elimiz "kan sayimina" mahkum kaliyor. Yoksa ben calisirken, gordugum hastalarin hicbirinden  kan sayimi istemis degilim...
3- Bizim korktugumuz hastalik "eskiden" menenjit idi. Artik bunlara karsi da asilar ( BCG, ActHIB, Prevenar gibi) yapildigindan, cocuk ateslendiginde korkmaniz gereken bir durum kalmamistir. Maalesef, bizim doktorlar hala hastalari; ATES ile korkutmayi bir marifet sanirlar. Sebep malum!!! Yoksa ne atesin, ne Havalenin vucuda bir zarari yoktur. Bu konu icin benim; Ates ve Tedavisi makalemi mutlaka okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat