Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

göz ve kusma problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34922
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 06:13

Konu: göz ve kusma problemi
Mesajı Yazan: betuldem
Konu: göz ve kusma problemi
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2012 Saat 08:15
hocam size 2 sorum daha var.birincisi: bebeğim doğduğunda sağ gözünü hiç açamıyordu.sonraları açabildi fakat şimdi 2,5 aylık oldu sağ gözü diğerinden daha küçük görünüyr.özellikle uykusu geldiğinde veya yorulduğunda o gözü daha küçülüyor.doktorumuz ödemleri var düzelir demişti ama daha ne kadar sürer bu durum?gerçekten düzelirmi?görmesinde bir sorun varmıdır acaba,ne zaman göz doktoruna götürmeliyim?
ikinci sorum da bebeğim yaklaşık olarak doğduğu 10.gününden beri her emmeden sonra kusuyor.bazen çok şiddetli oluyor(fışkırtarak) bazen az ama yakasından önlüğü eksik edemiyorum öyle söyleyeyim.özellikle gündüz daha çok kusuyor nedense gündüz her emmeden sonra kusmasına rağmen gece kusmuyor pek.kilo alımı normaldi yani 3300 doğdu şimdi 6 kilo ama 10 gündür artmadı kilosu.kusmasından dolayı herhangibir test yaptırmam gerekir mi hocam bir de gündüz neyi yanlış yapıyorum da gündüz kusuyor acaba?bir de bu kusmalar ne zaman geçer?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2012 Saat 23:40
2.5 ayda 6 kilo olan bir cocuktaki kusmalar, hastaliktan degil, asiri yedirmektendir demektir. Eger bu kusmalar bir hastaliga ait olsalardi, bu kadar guzel kilo alamazdi. Birde kusmugun cinsine bakin... Eger taze sut gibi kusuyorsa, cok yedirdiginizden, yogurt gibi kesik-kesik kusuyorsa, cok sik aralarla besliyorsunuz, meme aralarini acin demektir.
 Goz kapagindaki dusukluk, dogum sirasindaki bir sinir ezilmesine bagli; Ptosis olabilir. Bir Goz doktorunun ve gerekirse bir Cocuk norologunun gormesi iyi olur.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2012 Saat 09:19
hocam öncelikle çok teşekkür ederim.. bebeğim 2 saatte bir ağlıyor ben de durduramayınca emziriyorum.tek memeden emiyor zaten 2 saatte bir.şu anda beslenme aralığı kaç saat olmalı?dediğiniz gibi bazen süt kesiği bazen de sütü direkt kusuyor.gaz problemini çözemedik hala.
gözündeki problem için en kısa zamanda doktora götüreceğim.ben sezeryanla doğum yapmıştım.onda da sinir ezilmesi olmuş olabilir mi?bu görmesini etkiler mi?ya da göz bozukluğu varsa bu ayda anlaşılabilir mi?

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2012 Saat 09:30
bir de hocam istanbul mümkünse anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir göz doktoru var mı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2012 Saat 20:43
Goz bozuklugu zannetmiyorum. Sinirlerle ilgili olabilir. Meme aralari en az 3 saat olsun. Maalesef, toplumun geneli benim yaptigim doktorlugu degilde, "sarlatan doktorlugu" tercih ettiklerinden, iyi doktorlarda bir muddet sonra "ortama uyuyorlar". Su anda benim uyguladigim Tibbi uygulayan doktor kalmadi, olanlarda araziye uydular.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2012 Saat 21:14
sağolun hocam iyiki siz varsınız.Allah yolunuzu açık etsin,Allah sizden razıolsun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat