Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gelişim ve konuşmama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34820
Tarih: 24 Eki 2025 Saat 07:11

Konu: gelişim ve konuşmama
Mesajı Yazan: karagsa1
Konu: gelişim ve konuşmama
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2012 Saat 01:18

Merhaba Hocam, Benim kızım 20 aylık. 14 aylıkken gelişmesi geri diye birer kutu protifar ve demirli vitamin şurubu kullandım. 1 yaşına kadar devit , 8 aya kadar da ferro sanol kullandım. Şu anda da yenice balık yağı vermeye başladım.

Kızımın doğumundan itibaren boy gelişimi şöyle; Doğum 50 cm, Boy gelişimi 1. ay 53, 2. ay 55, 3. ay 58, 5. ay 64, 7. ay 69, 15. 76, 20. ay 84 cm olarak ölçüldü (değerlendirme için gerekliyse; ben 163, babası 176 cm).

Annem bacaklarında çarpıklık var galiba dedi. Siz de bir anneye D vitamini kapsüllerini 6 ayda 1 vurdurmasını tavsiye etmişsiniz. İlk sorum; Sizce ben de kızıma bu iğnelerden yaptırmalı mıyım?

2. Sorum da şu; kızım hiç konuşmuyor. Anne yerine ada, baba yerine aba diyor. Konuşmaya hiç hevesi de yok, söylediklerimizi tekrar etmek için çabalamıyor. Kendimce karmaşık cümleler kuruyorum (Kumanda çekyatın altında bana getirir misin? gibi) anlıyor ve mesela örnek için konuşursak getiriyor. Yani duymasında da bir problem yok. Ama niçin konuşmuyor acaba?  4 ay sonra yuvaya göndermeyi düşünüyordum. Bu durumda göndermemek mi gerekir?

Kıymetli vaktinizi aldığım için teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

-------------
NihanSude'm

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2012 Saat 03:41
1-Ne 14 aylikta nede hayatinin herhangi bir safhasinda, gelisme geriligi olmamis.
2- Dvit, "kapsul" degil. ampul. Vurdurmuyoruz iciriyoruz. Baska hicbir vitamin kullanmiyorsaniz, 6 ayda bir icirebilirsiniz.
3- Hicbir cocuk bu ayda konusmak mecburiyetinde degildir. 4 yasini bitirene kadar yolu vardir.
4- Yuvaya gondermenizde bir sakinca yok.

Mesajı Yazan: karagsa1
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2012 Saat 23:02
Çok teşekkür ederim hocam. Niye kapsül demişim bilmiyorum. Ampül demek istemiştim gerçekten de, kusura bakmayın tekrar. 

-------------
NihanSude'm

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat