Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kizimi daha mi ozgur birakmaliyim?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34785
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 20:28

Konu: Kizimi daha mi ozgur birakmaliyim?
Mesajı Yazan: canss
Konu: Kizimi daha mi ozgur birakmaliyim?
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2012 Saat 09:09
Merhaba Doktor Hanim;

11 aylik bir kizim var ilk 6 ay uyumlu bir bebekti, gece uykusu deliksizdi ; fakat 6. aydan sonra yukselen bir grafikle huysuz bir bebek olmaya basladi ve su an devamli mizmizlanan iihh ihhh diye yakinan bir bebek oldu cikti henuz kendisi yuruyemiyor , tutunarak yada ellerinden tutup yurutursek yuruyor , emeklemedide dolayisiyla gitmek istedigi yerlere bizim goturmemizi istiyor aslinda emekleyebiliyor ama yere koyunca emeklemek ile ayaga kalkmaya calismak arasinda gidip geliyor dolayisiyla bu dengesiz durum tehlikeli olabilir diye cok ozgur birakamiyorum. Zaten yine 6.aydan sonra hic yalniz kalmak istemez oldu oyleki 3-4 dk bile birakamiyorum oyuncaklarla oynamiyor akli fikri tv , pc, telefon. vs.. hic tv izletmedim son derecede hareketli bir bebek ve yine 6. aydan sonra arada birde olsa gece uyanma oluyor gerci nadir bir durum ama ilk 6 ay gece hic uyanmayan bir bebek olunca acaba neden diyorum ama dedigim gibi bu cok nadir ama gunduzleri onu oyalamak neredeyse imkansiz hep yakiniyor mizmizlaniyor yalniz kalmak istemiyor. Bu normal mi ? Yaptigim yada yapmadigim birsey sonucu mu oldu? Yurumek isteyipte kendi kendine yuruyememesinin , istedigi yere bizim destegimizle gidebilmesinin bir sonucu mu? daha mi ozgur birakilmali? Bu arada bebek arabasindada asla oturmuyor yada kisa sureli sonra hemen kucak istiyor nasil daha huzurlu bir bebek olabilir? Cok sordum lutfen yardim edin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2012 Saat 19:49
Merhaba,

Çok fazla üstüne titrememniz biraz daha güven vererek onu desteklemeniz kendine olan güvenini sağlayacaktır. Huysuzluğu için ise diş çıkarma dönemi ile denk geliyor olabilir o sebeple huysuzlaşabilir.

Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat