Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yasa kadar sadece anne sutu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34733
Tarih: 26 Mar 2025 Saat 02:08

Konu: 1 yasa kadar sadece anne sutu
Mesajı Yazan: canss
Konu: 1 yasa kadar sadece anne sutu
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2012 Saat 21:44
Merhaba Doktor Bey;

11 aylik bir kizim var , dogdugundan beri sadece beni emerek besleniyor ek gida vernedim ; ama yakin cevrem bu tutumumun yanlis oldugunu dusundugunden ek gida vermem konusunda ( ogun olarak ) baski yapiyor fakat ben en azindan 1 yasina kadar sadece anne sutu vermek istiyirum , sizce bu tutumum dogru mu? Kizimin doydugundan eminim fakat cok hareketli bir bebek ve ozellikle son 1,5 aydir cok mizmiz onceleri boyle degildi.Sebebi ne olabilir evrem beslenmesine bagliyor tabiki ; birde su an dis cikariyor olmasina ama ben bilemiyorum . Aksam 1900 da yatar sabah 0630-0700 gibi kalkar gece genelde uyanmaz ; uyanirsa en cok bir kere kalkar. Gunduz de iki uyku olmak uzere toplamda 2,5 saat kadar uyuyor ama uyanik kaldigi sure zarfinda cogunlukla mizmizlaniyor sebebi ne olabilir?( Bu arada bir hafta oncesine kadar zimmat isimli ilaci kullandik , idrar yolu enfeksiyonu teshisi ile. Kizimin kilosu 11 boyu 76cm )

Degerli fikir ve gorusleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2012 Saat 00:00
Benim hastalarim arasinda rekor; 2 sene. Hicbir ek gida olmadan, sadece anne sutu ile. Etrafinizdaki o bos konusan sahislar, mamaci doktorlarin kaziklarini yemis kimselerdir. Sizinde ayni hatayi yapmanizi istiyorlar ki, vicdan azablarini hafifletebilsinler. Etraflarinda bunu basarabilmis anne gormek istemiyorlar. Gittigi kadar goturun. Eskiden hic anne sutu verdirmeyen doktorlar bakin nasil usul usul anne sutu lehinde konusmaya basladilar.. Uyku surelerine de karismayin. O yasta idrar yolu enfeksiyonu olasi bir sey degildir. O vakit yapilan "Idrar Tahlili" varsa bakin, Nitrit degeri NEGATIF ise; kaziklandiniz demektir. Bu hile maalesef cok yapiliyor.  

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2012 Saat 21:50
Tekrar Merhaba Kadir Bey;

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim inanin ilk kez bu konuda destek goruyorum ; ustelik sizin gibi degerli bir doktordan, cok mutluyum. Peki bu konuyla alakali son olarak soylendigi gibi kati gidaya gecisi gec olursa bir zorluk ceker mi ?Herkes ozellikle esim alismayacagi icin ilerde istemeyecegini dusunuyor.

Hocam İYE ilgili olarakta kizimin atesi cikti 39-40 derece olarak , dr a goturdum bogaz kulturu ve idrar tahlili yapildi ; bogazinun temiz oldugunu fakat İYE oldugunu soyledi doktor ve 10 gun sureyle zimmat isimli ilaci kullanmamizi onerdi;ilk raporda gorunum renk : h.bulanik,densite:1015 lokosit esteraz haricindeki tum deerler nitritte dahil negatifti alttada 10-15 lokosit ve seyrek epitel hucresi gorundugunu yaziyordu.Zimmati kullandiktan sonra tekrardan tahlil istedi dun yaptirdik sonuc gorunum: h.bulanik renk: sari densite :1010 tum degerler negatif en altta 8-10 lokosit goruldu yaZiyor.Bu sonuc uzerine doktor suprax ilaci kullanmamizi soyledi bugun ama size danismadan vermek istemedim. Degerli gorusleriniz paylasirsaniz cok sevinirim Hocam, tesekkur ederim. ( kizimda genel mizmizlanma huzursuzluk drvam ediyor)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2012 Saat 03:56
Sizin kizinizda,  basindan beri hic IYE olmamis (Nitrit negatif). Eger bu doktorlar hic lokosit gorulmeyen idrar bekliyorlarsa, sizin gibi hastalar daha cooook kazik yerler. Her idrarda lokosit vardir. Hic gormese bile, laboratuvarci; 8-10lokosit yazar. Inanmiyorsaniz, bu laboratuvara; idrar gorunumunde "cay suyu" gonderin, bakin ona bile lokosit, eritrosit ve epitel goruldu diye yazacaklar. Ustune ustluk, birde bu tetkiki santrifuj edilmis idrardan yapinca, bu acemi doktorlarda hemen inaniyorlar. Tabii bu onlarinda isine geliyor. Belkide onlarda neler dondugunu domuz gibi biliyorlar. Bakin bu sayede 2 defa laboratuvar ve doktor ziyareti yaptiniz.  Ben size daha ne diyeyim, 2 seneden beri bu hileleri anlatiyorum, hala insanlar bu tuzaga dusmekte israr ediyorlar. 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2012 Saat 16:14
kaziklanalim biz neysede kizim bosubosuna zimmat denen ilaci icti gerci tukurup durdu ama siz oyle diyorsaniz vermeyecegim bu ilaci . Keske daha evvelinde kesfedebilseydim burada yazdiklarinizi.Cok saolun Hocam , siz birtanesiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat