kaka alışkanlığı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34688
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:42
Konu: kaka alışkanlığı
Mesajı Yazan: feryaeren
Konu: kaka alışkanlığı
Mesaj Tarihi: 30 May 2012 Saat 08:06
Hocam Merhaba ;Oğlum 25 aylık , yaklaşık 3 haftadır tuvalet alışkanlığını kazandırmaya başladık , daha doğrusu sizin dediğiniz belirtileri oğlumda göstermeye başlayınca hemen oturak alıp oturtturmaya başladım . 1 gün içerisinde çişi tamamiyle öğrendi diyebilirim , geceleri bile hiç altını bağlamadım ve daha hiç vukaatımız olmadı  ama kakada problem var , oturağa yapmak istemiyor , hep kiloduna yapıyor , daha hiç kaka da oturak konusunda başarılı olamadık .. gözlemlediğim kadarıyla oğlumda kiloduna yapmak istemiyor , çünkü yaparken ve yaptıktan sonra oldukça rahatsız oluyor , ama kaka gelince tutup oturaga gitme konusunda başarılı olamıyoruz .. hiç kızıp azarlamadım , aksine oyunlarla teşvik etmeye çalışıyorum , kakamızı nereye yapacaktık Eren diyorum , tuvalaleeeee diye neşeyle söylesede neden o zaman altına yaptın diyorum cevap yok  hocam benim bu durumda oğlumu teşvik etmek için yapacağım başka bir yöntem var mı ? tekrar bez takayım dedim ne mümkün , attı kendini yerden yere ... her şey için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. 
------------- ferya gül
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2012 Saat 04:35
Bekleyin, bir gun denk gelecek, oturaga veya tuvalete yapacak; 0 gun buyuk tezahurat yapacaksiniz. Sifon cekilirkende, kaka'ya "Bay-bay" denilecek. Ayrica bu basari(!) evdeki herkeze balladira ballandira anlatilacak, gaza getirilecek.
|
Mesaj Tarihi: 31 May 2012 Saat 08:05
Hocam bu dediklerinizin hepsini çiş için zaten yapıyoruz ama kakasını yaparken söylüyor , tabi iş işten geçmiş oluyor ... gerçi dün akşamüstü iyi haber aldık . oğlum 15 aylık tan beri kreşe gidiyor , sağ olsun öğretmenlerimizde çok ilgileniyor , dün ilk defa yarısını külotuna yarısını da okulda ki küçük klozete yapmış ama evde yine dikti gözlerini bir noktaya tamam dedim geliyo çok kıymetli olunca kakamız da elletme dik ... peki hocam her çocuğun yapısına göre değişse de bu kaka ya alışma döneminin belli bir süresi var mı ? ablamın kızı 3 yaşında , geçen sene çişe alıştılar ama kakasını hala söylemiyor ya altına yapıyor ya da kakası gelince altını bezletiyor .
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 31 May 2012 Saat 08:34
Problem; 4 yasindan sonra devam etmesi. O zamana kadar karismiyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2012 Saat 08:21
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2012 Saat 08:26
Hocam günaydın 2 gündür oğlumun kakasıyla uğraşırken göbek deliğinin etrafında kızarıklık farkettik . üstelik göbeğinde kocaman bir armuta benzeyen ben var , bu armutun etrafı çevrelenmiş , yukarıda resmini göndermeye çalıştım yeni doğdugunda doktoru bir cildiyeci de görsün demişti . cildiye doktoruda başka yerinde yoksa önemli ama ama ara sıra kontrol ettirin dedi , tabi biz daha hiç kontrol ettirmedik , şimdi böle bir kızarıklık olunca aklım takıldı doğrusu , hocam lütfen yorumlayıp bizi aydınlatabilir misiniz ?
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2012 Saat 10:15
Kahverengi leke; " Dev nevus" denilen bir cins ben'dir. Bazen uzerinde tuylenmede olabilir. Zararsizdir, soya-cekim olarak, olusur. Hernekadar, estetik kaygisi ile ameliyatla alinsa bile geride kalan iz daha kotu durmaktadir. Hic elletmeyin derim. Etrafindaki "kirmizi halka" onunla baglantili mi bilemem. Resimden pek belli olmuyor. Belki Allerjik bir dokuntu. Biraz takip edelim, bir degisiklik olacakmi bakalim.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 08:56
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 09:05
Hocam alerjimiz iyice arttı ; dün acilden doktora gittik, ateş en fazla 38,2 oldu ve 2 gün sürdü , doktora da sordum altıncı hastalık mı diye ama alerji olduğunu standart boğazının kızardığını söyleyip antibiyotik ve sürme kremleri yazıp yolladı bizi eve , ateş gece boyunca çıkmasa da alerji kremlerini sürmeme rağmen tüm vücutta resmini göndermeye çalıştım net değil gerçi kızarıklık var , en yoğun göbek çevresi , zaten ilk oradan başladı , başka ilaç kullanmadım ... bir de hocam sanki oğlumun yaklaşık 1 haftadır sol bacağı sekiyor , ben fazla üzerinde durmuyorum ama babamız aşırı pimpirik , çocuğu tekrar bir de ortopedist doktoruna götürelim diyor , aynı şekilde sol bacağının alt kısmında hafif bir morluk var , belki kreşte oynarken düşüp beynine yazdı , belki bize naz yapıyor desem de bize yine doktor yolu gözüküyor gibi , normalde çok sağlıklı bir çocuktu ...siz ne tavsiye edersiniz hocam hem alerjimi ? hem bacağı için , size danışmadan artık çocuğumu hiç bir doktora götürmek istemiyorum ...
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 18:24
6. Hastalikta; Ates duser, dokuntu baslar. Birde cocuk 2 yasindan kucuk olmali. Esas bir kan sayimi yaptirsaniz, WBC degeri herseyi ortaya cikarir.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2012 Saat 07:57
peki hocam bacağı için bir yorum yapabilir miyiz? Her şey için çok teşekkür ederiz ... iyi ki varsınız 
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2012 Saat 17:09
Hocam oğlumun aksayan sol bacagı için bugün doktora götürdük , sonuçlar aşagıda , filmde çekildi bir şey çıkmadıgını söylediler , bu sonuçlarda çocuk doktorumuz bizi ortapedi doktoruna sevk etti hemen .. ortopedi de de kan tahlinini toplamda 3 kere yapıcaz yine aynı sonuçlar çıkarsa dizinde intihap birikmesinden dolayı ameliyat olması gerekiyor dediler. sedim ve crp yükseymiş ben ateşi en fazla 38,2 oldugunu söyledim , yarın yine gidip kan tahlilini tekrarlıycaz ve pazartesi yine ..hocam lütfen yardım edin gerçekten ameliyat mı olması gerekiyor ...
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2012 Saat 21:00
KACIN ORADAN.... 1-Sedim;62mm. ortada bir deger, yuksek diyebilmek icin; 200-300 den yuksek olmali idi. Eger 12 saat aclik kaidesine uymadi iseniz, bu hafif yukseklik ondandir, KESINLIKLE kan alinmadan once en az 12 saat ac kalmali idi.2- WBC degeri;6.1 cok dusuk bir deger,hadise VIRUTIK... ASLA ameliyatlik, hele bakteriel bir durum yok. 3- LYM degeri yuksek, GRAN degeri dusuk. Buda hadisenin VIRUTIK oldugunu gosterir. 4- Bazi virutik enfeksiyonlarda, sinir uclarindaki "tutulmalar" dolayisi ile boyle bacak hadiseleri olur. Sizin cocuk da bunun tipik ornegi. Ben bunu sadece muayene ile bile soyleyebilirim, bunlar onca tahlillerle hemde YANLIS bir yorum yapmalari kotu niyet belirtisidir. 5- Hicbir sey yapmayin, istirahat ettirin, kendiliginden gececek. 6- Eger bunlarin zannettikleri gibi bir durum olsa idi, o eklemde sicaklik ve kizarti olurdu. KACIN....
|
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2012 Saat 14:30
hocam sizi bir kez Hocam çok sağolun içimize su serptiniz cevabınızı yeni gördüm sabah hastaneye gidip tahlilleri tekrarlattık , sedim çıkmasa da diğerleri aşağıda , çok şükür sanki dünden beride çok fazla bacağı sekmiyor , son zamanlarda neredeyse doğru düzgün koşamıyordu , bende lupus hastasıyım , dediğiniz gibi eklem yerlerim tutulduğunda kızarıklık şişlik ve ağrı oluyordu ama oğlumda bu teşhislerini hiç biri olmadı , anlamadığım şey bunu diyen özel hastane değil devlet hastanesi nasıl bu kadar düşüncesizce ameliyat diyebiliyorlar , bi daha gitmek mi tövbe hocam sizi bir kez daha alkışlamak istiyorum  
------------- ferya gül
|
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2012 Saat 18:56
Devletin uydurdugu; GOZU KOR OLASICA "PERFORMANS" YUZUNDEN......KACIN ORADAN..
|
|