Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34657
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 08:04

Konu: beta
Mesajı Yazan: elifnazar
Konu: beta
Mesaj Tarihi: 28 May 2012 Saat 14:59
Kadir Bey; tam 36 ay 13 kilo olan kız yeğenimde 7 mayısta Agrubu beta hem.strep çıkmış.doktor agumentin vermiş.antibiyotik ayın 16sında bittikten sonra bugün kontrole gitmişler ve kontrolde yine beta çıkmış.bu seferde zitromax 30 ml.şurup vermiş.Kullanmadan size danışmak istedik.Ne yapalım? Teşekkürler...

-------------
OĞLUMSA EĞER HERŞEYE DEĞER...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 May 2012 Saat 18:57
Tabii, kultur ile baktiklari icin, her seferinde; boyle "YALANCI POZITIFLIK" cikar. Kac senedir anlatiyorum. Bu Streptokok icin, sakin "Bogaz kulturlerine" inanmayin. O kadar hata ve yanlis yapiliyorki akliniz durur. Kastenmi, cahillikmi? Bilemem. Siz StrepA testi yaptirip bana sonucu yazin. Yoksa bu gidisle basiniza cok corap orerler. Mutlaka bu konu ile ilgili eski mail, Alt forum ve yazarlar bolumundeki " Beta diye bir virus..." makalemi okuyun.

Mesajı Yazan: YENİDEN
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 01:19
merhaba kadir bey dediğiniz gibi strepA testini yaptırdık.negatif çıktı.hiç birşey kullanmadık son 2-3 gündür ateşi var ve öksürüyor.ser.fizy,cold mix,limon veriyoruz.bu rahatsızlığının nedeni ne olabilir acaba bu testde yanlış olbilir mi yada betayla falan ilgisi varmı hemen ardından ateş çıkınca sormak istedik.bu şekilde devam edelim mi?teşekkürler...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 04:36

StrepA negatif gelmis, beta filan yok. Aynen devam edin. Illede sebebini ogrenmek isterseniz, bir kan sayimi yaptirin, ama bu kadar basit bir efeksiyon icin gerekmez derim. Streptokok harici enfeksiyonlari tedavi etmeseniz daha iyi olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat