Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

herpanjına

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34399
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 01:00

Konu: herpanjına
Mesajı Yazan: semuna
Konu: herpanjına
Mesaj Tarihi: 08 May 2012 Saat 17:25
merhaba hocam kızım3 yasında herpanjıa oldu. cuma gunduz ates ve bogaz kızarıklıgı basladı.doktora goturduk vıral enfeksıyon denıldı.ctesı dılınde yara cıktı.yara sımdı damaklarına ve bogazınada gectı hıcbırseyyıyemıyor.hala atesı var bugun 5.gun oldu.doktor herpanjına oldugunu soyledıve sadece novacın ve glıserın karısımı bır damla ve b vıtamını becozyme verdi.kan testınde wbc 6.3 cıktı.gra 77.8 (43-76) farklı olarak cıkt
1.hocam kızım hıcbırsey yıyemıyor.bu durumda ne yapmam gerekır neler yemel

2.kullandıgımın ılaclar dogrumu.agrısını hafıfletmek ıcın ne yapmalıyım
3.kac gun surre bu hastalık  tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2012 Saat 21:09
Hayret; Herpangina'yi ogrendiler demekki.....
1- Bir hafta surecek, ilk 4 gunu kotudur, zamanla siddeti azalarak iyilesir. Sut ve sivi gidalardan verebilirsiniz. Eksi ve sert gidalardan kacinin.
2- Hicbir tedavisi yoktur, ilaclar; agri gidermeye yoneliktir. Karisim damladan ziyade; Dentinox jel daha cok ise yarar. Birde her yemekten sonra Pyralex(veya Pyraldin) surmenizde fayda olur.
3- 1 hafta.

Mesaj Tarihi: 08 May 2012 Saat 22:40
Hocam bizim cuma ates ve boğaz kızarkligi başladı yara ctesi çıkmaya başladı. Bugün hala ates var sadece su ve250ml süt iciyor günde baska bisey yiyemiyo bugun5. Gün hala ates olması normalmi ates ne kadar sürüyor bu hastalıkta .birde dondurma istedi B'nde hiçbirsey yemiyo diye verdim o hastalığı uzatrmi.                                                                         2 isin kötü yani Perşembe tatile cikicaz orda bisey olurmu hastayken denize havuza girse çok teşekkür ediyorum size hocam Allah sizi basımızdan eksik etmesin yokluğunuz çok aranıyor

Mesaj Tarihi: 09 May 2012 Saat 05:13
Sali gununden itibaren, hafiflemeye baslayacak. Dondurma cok iyi gelir, hicbir zararida yok. Eksi olmayan yogurt da deneyebilirsiniz. Cuma'ya zaten iyilesmis olcak, istedigini yapabilir. Iyi tatiller.

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 01:32
hocam bugun 5. gün şimdide damaklar şişti dişlerinin arasında minik minik aftlar çıktı.sanki dahada ağırlaşıyo.ama ateşi ilk günlere göre 38 civarı seyrediyor.agrı kesıcı verdgımde genel durumu ıyı gibi oluyo etkisi gecınce daha kotu oluyor.damagının şişmesi normalmi agız içi aftlar daha cogalmaya basladı.karadut şurubu piraldin dentınox novacın ve glıserın karısımı kullanıyorum.bıseyler yemek ıstıyor ama agzına alınca aglıyo hcbısey yıyemıyo bugun sadece dondurma yedı.birde 5. gunde hala ates olması normalmı hocam cok tesekkurler sımdıden

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 02:23
hocam bi de şimdi baktım kollarında ayaklarnda minik nokta nokta kırmızı kabarıklar baslıcak gıbı.aklovır verdim bugun 1 olcek.bu kabarıklıklar neden hocam cok endıselenıyorum.sureklı parasatemol aldı o yaparmı acaba

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 03:35
Isilik olabilir. Banyo yaptirin, biraz sabir.

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 03:38
Hocam disetlerindede var ben sadece normalmi bı durum onu bilmek istiyorum dışarlarının şişti dişleri gömüldü . Bu hastalık kesin 1 haftamı sürüyor bazen uzattığa oluyomu

Mesaj Tarihi: 16 May 2012 Saat 22:40
hocam dun daha agzımızdakı yaralar yeni iyileşti. bu hastalık sırasında 1 kılo verdi kızım .tam duzelıyo dedım sımdıdede oksuruk ve burun akıntısı var burnu koyu aakıyor ates yok suan..sımdı bayg tıkanır derecede oksurdu.bogazndada hırıltı var.bu neden olabılır.herpangına baslarken bogaz kızarıklıgı ıle baslamıstı.nce bogaz kızarıklıgı 1 gun sonra yaralar baslamıstı 12 gun once. bu oksuruk ve akıntı onun devamımı.yoksa vıral bı enfeksıyonmu

Mesaj Tarihi: 17 May 2012 Saat 02:48

Herpangina genellikle; baska bir hastalik esnasinda, vucut direnci dustugunde ortaya cikar. Cok muhim bir sey degil, belliki, o esnada ayrica bir de Grip geciriyormus. Koyu akinti; Gribin sonuna geldiginizi gosterir. Sabir, limonlu bal. serum fiz. ve ColdMix'e devam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat