Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenf bezlerinde şislik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34246
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 19:21

Konu: Lenf bezlerinde şislik
Mesajı Yazan: makisko
Konu: Lenf bezlerinde şislik
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 04:05
Merhabalar hocam 30 aylık bir oğlum var sık sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor son  4  aydır tekrarlıyor antibiyotik kullanıyoruz sonradan tekrarlıyor hatta en son 15-20 gün önce dr. Gittiğimizde antibiyotik fayda etmez bogazları bembeyaz tek doz deposilin iğne vurdular tedavi edici ve koruyucu özelliği var dediler iğne 2 günde toparladi iyileşti ama şimdi tekrarladı aslinda beni rahatsiz eden boğazda ki iltihaptan ziyade boyun kisminda oluşan şişliğin nedeni ceviz kadar gözle görülür elede gelen şişlik sol taraftaki daha büyük antibiyotik yada igneden sonra şisslikler geçiyor ama tekrardan çıkıyor aklıma bir sürü sey geliyor hocam ne yapmaliyim bogaz enfeksiyonunami baglidir sizce cevabinizi bekliyorum kolay gelsin tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 06:51
Her bogaz enfeksiyonu esnasinda, boynun her iki yaninda irili-ufakli bezeler olusur. Bu normal bir durumdur. Sizin akliniza gelen "-bir suru seyler-" son derecede nadirdir. Hacettepeden sonra, 30 senelik Muayene hekimliginde hic rastlamadim. Bu hastaliklardan en muhimi olan; Hodgkin Lenfomasi'nda, lenf bezleri 1 tane degil, "paket halimde, uzum salkimi gibidirler. Tek olan ve ellediginizde hareket edebilen bezeler tehlikesizdir. Bir daha boyle ATESLI bogaz enfeksiyonlarindan gecirdiginde mutlaka bir kan sayimi yaptirin, WBC degeri dusuk cikarsa, "virutik" demektir, antibiyotik gerekmez. Oyle her bogaz enfeksiyonunda antibiyotik verilmez. Ama maalesef, vermeyen doktoru da bulmaniz cok zor.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 17:53
Hocam kan sayimi yaptirdik wbc degeri 15.93  CRP 53 cıkmış ateş yüksek halsizlik var 10 klomaks antibiyotik verildi ve ateş dürşürücü kulanmam gerektiği söylendi yarında boğaz kültürü sonucu çıkacak

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 17:54
10 klomaks derken 10 gün sabah akşam demek istemiştim

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 19:43
Kultur hic onemli degil, Klamoks, gerekli, kullanin. Baska ne derse desin yapmayin. Isi uzatmak icin; yok Beta uredi, yok su-bu uredi diye sizi yokusa surmeye kalkarsa, KACIN.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 01:56
hocam kültür sonucu çıkmış gerçi siz önemli değil demmişsiniz ama ben genede sonuçları yazmak ve sizin yorumlarınızı bilmek istedim
                                              kültür raporu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gram Boyama : epitel hücreleri,az yoğun lökositler,Gram pozitif koklar,gram pozitif diplokoklar görüldü.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aerop kültür: Normal boğaz florası üredi.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 02:31
Farketmez, bogazda enfeksiyon yok, ama WBC degeri yuksek, belliki baska bir yerlerde bir bakteri var, antibiyotiginizi bitirin.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 23:48
Hocam verilen antibiyotigimizi 5 gündür kullaniyoruz fakat buzdolabinda saklanmasi gerekirken oda sicakliginda bekletmisim ne yapmaliyim

Mesaj Tarihi: 01 May 2012 Saat 02:19
Merak etmeyin, nasil olsa 10 gun icinde bitireceksiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat