Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş Kopması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34195
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 20:45

Konu: Diş Kopması
Mesajı Yazan: nazbanu
Konu: Diş Kopması
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2012 Saat 13:42
Kadir Bey Merhaba,
Öncelikle Sizi çok özlediğimizi bilmenizi isterim. Ben hatırlayacağınız gibi Şükran Naz'ın annesiyim. 2011 Aralık'da Şükran Naz okulda düştü. Ve üst ön iki dişi koptu. Kopan dişler kendi dişleriydi. (Şükran Naz 9 buçuk yaşında) Bu olayın üzerine yaklaşık 20 dakika içinde hastahaneye götürmüşler. Ve bir şekilde tel ve harici dolgu desteğiyle dişler tutturuldu. Bu işlemden sonra bu konuda uzmanlık yapan bir doktora gitmeye başladık. Şuan düşmesinin üzerinden 4 ay geçti ve dişler sallanmıyor. Fakat hala ön dişlerini kullanması yasak. Doktorumuz 2 ay da bir kontrol ederek takibini yapıyor. Diş etleri; düşmenin de verdiği hasarla iltihaplı ve şiş. Ama özel fırçalar ve diş duşu ile bu sorunu azaltmaya çalışıyoruz. Ağızındaki tüm süt dişleri düşünce ve düşme etkisiyle oluşan travma bitince ortodontik tedavisinin başlayacağını söylediler. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Yapmamız gereken farklı bir şey var mı?
Bu arada doktorumuz flour u kesti siz ne dersiniz?

şimdiden çok teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2012 Saat 17:43
Hemen Fluor'u tekrar baslayin. Malum, 1 yalan , 40 yalan getirdigi icin, artik kivirtamiyorlar, herkeze herdaim yasakliyorlar. Diger  yapilanlar dogru, cok gecmis olsun.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2012 Saat 13:09
Yarın hemen flour alıp başlıyorum. SüpersinizClap
Bu arada Kadir bey bişey daha sormak istiyorum, bu aralar Şükran Naz grip oldu. Diş etleri de ilk mesajda yazdığım gibi şiş ve iltihaplıydı. Fakat gerekli bakımı yaparak biraz olsun tedavi etmeye başlamıştık. Ama bu gripten sonra ilk haline geri döndü diyebilirim. Çok şiş, iltihaplı ve kıpkırmızı. Gribin etkisiyle bu hale geldiğini düşünüyorum. Diş etleri için kullanabileceğimiz başka bir şey var mı?

Bir de Şükran Naz 9 buçuk yaşında ve 29 kg, flour u günde kaç tane kullanması gerekir?

Buradan da olsa sizinle konuşabilmek içimi rahatlattı.

sevgiler...Star

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2012 Saat 18:36
Pyraldin veya Pyralex diye bir solusyon var. Kendi fircasi ile dis etlerine gunde 2-3 sefer surun. Fluor gunde; bir seferde 4 tablet.  Eger muntazam dis fircaliyor ise, 3 de yeterli olur.  

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2012 Saat 23:13
 Kadir bey merhabalar inşallah iyisinizdir.
şükran naz  üç hafta önce ateş boğaz ağrısı ile doktora götürdüm.dr. mehmet çetiner beta testi istedi fakat çıkmadı antibiyotik verdi.tam bir hafta sonra tekrar ateşlendi.bu seferde viral olduğunu antibiyotiğe gerek olmadığını söyledi birkaç gün sonra ateşi düştü.halsiz heryeri ağrıyor tam bir hafta sonra tekrar ateşlendi birde gözüm ağrıyor dedi ve çapaklanma vardı.neden tekrar tekrar ateşleniyor.ne yapıcam.KADİR BEY BİZİ KİMLERE BIRAKTINIZ.NERELERDESİNİZ.BİZ NE YAPICAZ.
şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2012 Saat 01:42
Ateslenmesi kendi kusuru degil, etrafindaki diger cocuklardan mikrop kapiyor. Agiz kokusu yoksa, dili pempe ise veya Kan sayiminda WBC degeri dusuk ise, asla antibiyotik baslamayin.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2012 Saat 09:30
   doktor bey 
sabah kalktığında iki gündür gözleri iltahaplanmış gibi çapakdan açamıyor birde gözünün biri yanıyormuş ve kapatınca ağrıdığını söylüyor.ama çapak iki gözdede var ve iki gözde kırmızı.bu griptenmi
ne kullasnabiliriz.tobrex olurmu.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2012 Saat 18:29
Evet, Grip de ; gozde olan yanma/batma sonucu elleri ile gozlerini ovustururken mikrop kaptirmis. Tobrex olabilir, gunde 4x1 damla her iki goze. 5 gun. Tabii, bu arada her damladan evvel serum fiz ile burun temizligi yapmayi unutmayin.  

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2012 Saat 22:16
   TEŞEKKÜRLER.İyiki varsınız.
 şükran naz doktor amcasına sevgilerini gönderiyor.Star

Mesajı Yazan: dilek yiğitcan
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 00:08

iyiy akşamlar doktor bey benim oğlum 3 yaşında   dokuz aylıken oğlum mikrop  kanına kadar karişmış 1 ay boyunca cocuk hastaydi  oğlum yemek yemeyi sevmıyen cocuk zorha yer herşeyi cok çektim bu olaydan sonra   yukaridaki ön  dişleri kırıldı   2.yaş 3 ayda emdi hocam memeden kestim  ,kestikten sonra ağzı kokmaya başladı  ben ne yapa bılırım  dişlerni fırcalatım  bu sefrde oyun haline getirdı yarım saat arayla dişlerını fırcalıyo  o yüzden biraktırdım biraz inatcı dediğim dedik bir çocuk  bana yardim ederseniz  sevınırım şimdiden teşekkürler .

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 00:27
nazbanu: Sukran Naz'a; Approve
dilek yigitcan: Sekerli, unlu, nisastali her gidadan sonra "tuzlu" bir gida yesin ve ustune su icsin. Bu konu ile pek cok eski mail var, onlarida okuyun.

Mesajı Yazan: dilek yiğitcan
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 00:32
cok teşekkür ederim hocam .

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2012 Saat 17:14
   Kadir bey merhabalar
 Bugün şükran naz ı tekrar doktora götürdüm.Hafta sonunu ateşli geçirdi her zaman yaptıklarımızı yaptım.AMA yeni bir şeymi anlamak istedim.Buseferde boğazları kötü,kulağının birinde su birikmiş,tıkanıklık yüzünde gözleri çapaklanmış gibi şeyler duydum.
zinnat şurup 250mg 10 gün
nasonex sprey 10 gün
birde gözleri için eczanede hazırlanan bişey dedi.
ve tobrex i 4 sefer 2 şer damla dedi.
ben birtek antibiyotiği aldım burnuna ilyadin gözünede tobrex 4 kez 1er damla yani sizin dediğiniz gibi
kulaktaki su zımbırtısı için ne diyosunuz.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 02 May 2012 Saat 00:11
Kulak agrisi yoksa, palavra sikmis, daha sik gitmeniz icin. Gozler; 1 damladan fazla ilaci alamazlar, disari akitirlar. Kulaktan bir supheniz olursa; "tukurugunu yutmasini" soyleyin, yutarken kulak iclerinde bir "citirti" sesi duymasi lazim, bu ses duyuluyorsa, kulaklarda bir sey yok demektir.

Mesaj Tarihi: 20 May 2012 Saat 12:59
 kadir bey merhabalar
1,5 aydır şükran naz görgün hep hasta her hafta mehmet beyin muayenehanesindeyiz.hepsi başka mikrop diyor.çocuk haraboldu dün gene boğaz ağrısı ishal ateş dili bembeyaz ağzı asiton gibi kokuyor ağzı yapış yapış uzuyor.ben betaya benzettim ama yarın doktora götürücem.DR.Mustafa bakırdan randevu aldım ilkkez götürücem umarım bizi süründürmez sizin fikriniz benim için çok önemli mustafa bakır nasıldır .  
sizi çok özledik.SAYGILAR

Mesaj Tarihi: 20 May 2012 Saat 19:27
Oda iyi bir doktordur, ama siz genede sonucu yazin. Mutlaka 'StrepA'testi yaptirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat