folik asit
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34186
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 17:10
Konu: folik asit
Mesajı Yazan: sarp
Konu: folik asit
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2012 Saat 16:56
|
Merhaba Kadir Bey, öncelikle sizleri tekrar aramıza görmek çok güzel ,bütün annelere ışık oluyorsunuz. Oğlumu sizin tavsiyelerinizle büyüttüm anneannelere ve babaannelere rağmen :) Gereksiz antibiyotik vermedim. Mama yerine de inek sütü verdim. annelerde korkmasın kullansınlar. oğlum suan 4 yasında gelişimi gayet iyi,bebekliğinden beri sık hastalanmaz hersey için tesekkürler. Simdi tekrar hamile oldugumu öğrendim ve sizi de burada gördüm çok mutluyum. 2 gün önce öğrendim hamile oldugumu fakat kafamma takılan daha önceki hamileliğimde kullanmama rağmen bazıları gereksiz diyor folik aside yediklerimizden alırmısız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? ve de hamileyken alınan vitamin hapları hakkında ? ayrıca ben süt içemiyorum,yoğurt ve peynirde çok az tüketirim kokuyor gelir bana. daha önceki hamileliğimde calsıyum kullanmıstım yine kullanmalı mıyım ?şimdiden teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2012 Saat 18:35
|
Turkiye de hamile olmak ile Amerika da hamile olmak farklidir. Turkiyede sebze/salata bol yendigi icin Folik asit eksikligi nadir gorulur, ama sut icilmedigi icin "Kalsiyum" eksikligi sik gorulur. Amerika da ise, sebze/salat az yendigi icin, Folik asit eksikligi fazla gorulur, sut cok icildigi icin de Kalsiyum eksikligi gorulmez. Sebze/salata bol tuketin, sut, peynir ve yogurt bol tuketebilirseniz (Amerika olculerinde) Kalsiyum takviyesine gerek kalmaz.
|
|