Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıdaya geçiş ve kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34082
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 12:13

Konu: ek gıdaya geçiş ve kabızlık
Mesajı Yazan: seldayigit
Konu: ek gıdaya geçiş ve kabızlık
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2012 Saat 18:52
Hocam Oğlum 10 ekim doğumlu, ilk 6 ay anne sütü aldı, 5 aylıkken demir damlasıyla birlikte 15 çay kaşığına kadar yavaş yavaş arttırdığım elma havuç armut suyu tattı. 15 gündür akşamları anne sütüyle yulaflı ve pirinçli kaşık maması veriyorum. 5 gündür kendi mayaladığım yoğurttan ve 3 gündür de ilk gün patates+havuç+zeytinyağ ikinci gün tarhana 3. gün havuç+semizotu+zeytinyağ çorbaları ve iki gündür günkurusu kayısıdan haşlayıp püre yapıp verdim. bu arada hala emziriyorum.
Nerede yanlış yaptığımı bilmediğim için tüm süreci yazdım. Oğlum dün sabah hareket yaptırarak, yardımların sonucunda kakasını yaptı, 2 gündür de yapmıyor. ama ıkınıyor ve belli ki yapamıyor. ne yapabilirim nerede yanlış yapıyorum, ve bu durumu nasıl düzeltebilirim. Teşekkürler şimdiden

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2012 Saat 20:07
6 ayini bitirmis, gene anne sutune devam, gunde bir defa kendiniz pisirdiginiz ( kiymali-sebzeli) yemeklerden verebilirsiniz.Gene yer kalirsa, sut ve yogurt ilave edin. Mamalarin hicbirine ihtiyaciniz yok, kutu sutlerinden kullanabilirsiniz.  Anne sutu agirlikli beslenen bebekler; 5-7 gunde bir kaka yapabilirler, cocuk rahatsiz olmadigi surece siz mudahale etmeyin.  

Mesajı Yazan: seldayigit
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2012 Saat 21:01
Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında hala sıkça emziriyorum. Şükür ki sütle ilgili bir sorunumuz yok. Çok ağlaması ve sürekli ıkınması rahatsız olduğunu düşündürdü. 5-7 gün gibi bir süreç varsa biz daha başındayız. beklemeliyiz. 
kuru kayısıyı az suyla haşlayıp püre olarak vermem ve zeytinyağını sütümle karıştırıp vermem doğru mudur?
bir de yoğurt kabız yapar mı? 
Tekrar çok teşekkürler. Umarım sorunsuz atlatırız ek gıdaya geçişi.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2012 Saat 22:24
Dedigim gibi, o rahatsiz olmadikca, sert kaka yapmadikca siz mudahale etmeyin. Yogurt, yagsiz ise yapabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat