itp
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34040
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 18:47
Konu: itp
Mesajı Yazan: bmy
Konu: itp
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 19:33
tekrar merhaba hocam. daha önceden sormuştum itp trombosit düşüklüğü vardı kızımda sizde sadece kanama olursa tedavi edilir ivig verilir demiştiniz bende dediğiniz gibi yaptım götürmedim 2 ay oldu kanama olmadı çok şükür ancak morlukları geçmiyor yani bacaklarında 6-7 tane çıkıyor sonra onlar sönüp yenileri çıkıyor arada birde peteşileri çıkıyor yüzünde. bende hergün keçiboynuzu pekmezi ve köpekbalığı karaciğer yagı veriyorum bilmiyorum faydası oluyormudur? bunlar ne kadar zaman daha devam edecek hocam nedir bu hastalığın iyileşme süresi? bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2012 Saat 19:45
O ilaclarin hicbir faydasi olmayacak. Gripal enfeksiyonlar, hadiseyi tekrar uyandirabilir. Asiri dokuntu olursa, tedavi gerekebilir. 5-6 ay surenleri gordum.
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 08:15
peki hocam simdi ne yapmam gerekiyor 5-6 ay bekleyeyim gecmezse mi tedaviye baslayayim? dokuntuler dedigim gibi bacaklarinda toplam 6-7 tane var sonuyor iki gin sonra baska tekrar cikiyor. tedavisi nasil oluyor kortizon verceklerini soylemislerdi ne yapmam gerekiyor hocam
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 08:17
buarada morluklarin buyuklugu yaklasik on kurus buyuklugunde
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 18:13
Bu kadarlik bir dokuntu icin tedavi gerekmez, tablo agirlasirsa yapilabilir.
|
|