Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ascaris lumbricoides

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34022
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 16:41

Konu: ascaris lumbricoides
Mesajı Yazan: derkok
Konu: ascaris lumbricoides
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 18:18

merhaba,

kızımda karın ağrısı şikayeti vardı, kaka tahlilinde "ascaris lumbricoides yumurtası"" çıktı. doktor kontil verdi. dün sabah içirdim. ama o zamandan beri karın ağrısı devam ediyor, birde akşamdan beri kuru kuru öksürüyor, ateşi 38-39.5 larda. bu iki olay birbiriyle ilgili midir acaba. yoksa başka bir hastalık mı başladı...teşekkürler

-------------
derya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 19:00
Ilaci duzgun dozda verdinizmi? Prospektusu  okuyun, kilosuna (veya yasina) uygun dozda verdiginizden emin olun. Atesi baska sebeplerle de olabilir. Ates dusurmekle ugrasmayin, atesin zarari degil, faydasi vardir. Siz atesi cikaran hastalikla ugrasin. Eger israrci bir atesi olursa, bir kan sayimi yaptirin, WBC degeri yuksek gelirse antibiyotik baslanabilir.

Mesajı Yazan: derkok
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 19:06
doktor 2 ölçek demişti, ben öyle verdim ama 1 ölçek yazıyor. bundan olabilir mi. ne yapmam lazım...birde bu ilacı verdikten sonra karın ağrısı ne zaman geçmesi gerekiyor. çok teşekkür ederim..

-------------
derya

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 19:17
Yeni doktorlarin; ilac dozlarini bilmediklerinden adim gibi eminim. Neyseki cok zararli bir madde degil. Eger karin agrisi bu parazitten ise, ertesi gun gecmesi lazim. Baska sebepten ise, devam edebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat