Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kolik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33987
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 16:47

Konu: Kolik
Mesajı Yazan: volkandoga
Konu: Kolik
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 10:57
Hocam merhaba,

52 günlük bir kızım var kızımız uyandığı zaman biraz durup sonrasında ağlıyor. Bazen saç kurutma makinesi sesi vs... yüksek sesler iyi geliyor ama bazen bu da fayda etmiyor özellikle akşamları inanılmaz bir ağlama başlıyor araba ile gezdirdiğimiz zaman susup araba da uyuyor ama eve geri geldiğimizde uyanabiliyor ve sonrasında yine ağlıyor. Doktorumuz kolik olduğunu söyledi ama çocuğu görmedi aynen bunları telefonda ona anlattım boşuna getirme yapılabilecek birşey yok dedi. Çocuğun yemesi ve çıkartması normal, ateşi normal. Bu konuda yapılabilecek birşey var mıdır. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Rahatlatmak için kullandıklarımız;

Zinco, sab simplex, rezene çayı, human iyi geceler çayı ama fayda eden hangisi derseniz yok.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2012 Saat 17:45
Daha fazla kucaginiza alin. Bebeklerdeki "gaz sancisi" hereketizlik nedeni ile olur. Bu yuzden, ameliyatlardan sonra koca insanlari bile kaldirip yuruturler. Her beslenme ve her agladiginda; kucaginiza 'gezmeye goturur' sekilde alin, sirtina ama bezinin ustune gelecek kadar alt bolume, alkis yaptiginiz siddette vurun. Bunun suresi 10-15 dak. olabilir. "-Kucaga alisir-" sacmaligina da inanmayin, eski evlerde gelin bebekle ugrasmasin,  is yapsin diye uydurulmustur.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat