Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karın Şişkinliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33969
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 23:42

Konu: Karın Şişkinliği
Mesajı Yazan: ElifDuruBakır
Konu: Karın Şişkinliği
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 17:55
Değerli Hocam Merhabalar,
3 Aya Yakın Kızım Hasta Olmadı, Tam Bu Yüzden Sevinirken Ve Size Teşekkür Ederken 2 Gün Önce Kızım Rahatsızlandı. Önce Öksürük Ertesi Gün Ateş Ve Daha Şiddetli Öksürük İle Başladı Ateşi 39.5 Gibi Devam Etti Dün Sabaha Karşı Ateşi Düştü Karın Şişkinliği De Olmadı.Bu Gece Tekrar Ateşi Çıktı Ateşiyle Birlikte Karnı Şişti,Karından Gelen Gurultular Dışarıdan Duyulur Şekildeydi Sabaha Kadar Karın Ağrısı Çekerek Ağladı.Sabah Göztepe S.S.K. Hastanesine Götürdük.Karın Şişkinliğiyle Alakalı Dr. Bir Sürü Tahlil İstedi.Bir Tanede Genetik Laboratuvarına Gönderdi.Onun Sonucu Bir Ay Sonra Çıkacakmış.Bazı Sonuçlar 3-4 Gün Sonra Çıkacakmış.Bu Gün Çıkanları Normal Olmayanları Size Yazıyorum.Diğerlerinide Çıkınca Tekrar Mesaj Atarım.Bu Arada Dr. 1 Ay Sonra Romatolojiden Randevu Almamızı İstedi.Test Sonuçlarıyla Beraber Oraya Yönlendirdi.İlaç Olarak"Zimaks 100mG/5mL" Verdi Günde 1 Ölçek Kullanmamızı İstedi.Ateş Düşürücü İlaç Olarak İse "Calpol" Verildi.Kızım 33 Aylık, 12.900 KG.
NOT:Herhangi Bir İlaç Veya Ateş Düşürücü Size Sormadan Kullanmadım.(Bal, Limon, Serum F, Cold Mix)
Değerli Bilgilerinizi Gönderilerinizi Merakla Bekliyorum...
05.04.2012 Tarihindeki Test Sonuçlarımız:
İndirekt Bilirubin  0,29           mg/dL              0,3-1,0
Albumin                    4,49           g/dL                  2,8-4,4
Demir                         9                 ug/dL               60-180
UIBC                            319             ug/dL              155-300
Sedimantasyon      25                mm/saat

SEROLOJİ
CRP(Nefelemetrik Veya Türbidimetrik)   2,34  mg/dL   0,00-0,800
IGA(Nefelemetrik Veya Türbidimetrik)    48,3  mg/dL   82,0-453
WBC                              13,1
HGB                               11,8      g/dL        12-14
HCT                                34,4      %             36-44
NEU                                9,73                       1,5-8,5
LDL-KOL                        135       mg/dL     0-130

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 19:36
Muhtemelen arkadan "ishal" baslayacak. Bu tahlillerin hicbirine gerek yoktu. Bunlar ancak Karaciger ve Dalakta buyume tesbit edersem isteyecegim testlerdir. eger sadece karin sisligi var ve karaciger-dalak normal ise, testelrin hepsi; gereksiz yere yapildi. Karaciger veya dalakk buyumesinden soz ettilermi? Zimaks zaten bir ise yaramayacak, hele ishal ise, cocugu daha beter yapacak. Anlamsiz ve maksatsiz bir is. Zaten belliki, bir halt anlamadiginden sizi Romatolojiye "sutlamis".  Biraz evde takip edin, yarin durumunu yazin.

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 21:00
Herhangi bir seyden bahsetmedi. Zaten su anda isal. Fakat hocam bu çocuk her hasta olduğunda bu şekilde karnı sisiyor ve cok sancı cekiyor. Neden olduğunu anlamıyorum. Karın şişkinliğinden korkmaya basladım. Cunku her defasında aynı sancıları cekiyor. Zaten karnı sismemis olsaydı götürmeyecektim sizden öğrendiğim üzere, ama muhakkak bi sebebi vardır değilmi hocam?? bide hocam demir takviyesine ihtiyacımız varmı acaba? antibiyotik gereksizmi?

Cok Tesekkurler....

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 22:22
Tahmin ettigim gibi, eger bu esnada demir verirseniz, durumu daha kotu olur. Bir daha karni sistiginda bir "Gliserin fitil" yapin bakalim ne cikacak. Hgb degeri; 9.5g/dl nin altinda olursa demir takviyesi gerekir.

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 22:43
çok teşekkürler değerli hocam sizi çok seviyorum sizinle konuşunca sakinleşiyorum ve aklıma gelen kötü ihtimallerden uzaklaşıyorum.iyiki varsınız.sağlığınıza duacıyım her zaman.  sizi tanıyan bütün anneler gibi. demir testlerde 9 çıktı küçük bi fark ama yinede söylemek istedim.zamanınızı alamayım hocam yarın durumu size bildiririm..

kendinize iyi bakın.
saygılar

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2012 Saat 22:51
Hasta olmadigi zamanlarda Demiri verin. Bir de etli gidalari arttirmaya bakin.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2012 Saat 14:38
değerli  Hocam,
dün itibariyle kızım bayağı kustu. nöbet nöbet öksürük krizleri oldu çok şidddetli sonunda kusmayla sonuçlandı.sizin dediğiniz gibi o gece karnı şişti yine ve gliserin verdim hemen ardından kaka yaptı ve kustu. daha sonra sabaha kadar uyudu. dün bütün gün ateşi hafif vardı. bugün ateşi yok. öksürük çok olduğu için vicks sürdüm göğsüne dün gece ve sıkıca sardım. bugün yine sürdüm ve şu anda uyuyor. balgam çok çıkardı ve kakası hafif yeşile çalıyordu. karın ağrısı bugün olmadı ama dün yine vardı fakat şişkinlik yoktu. genel durum şimdilik bu.

birde hocam şu an bi arkadaşım burda ve oğlu 2007 mayıs doğumlu kilosu 21 boyu 101cm genel durumu nasıl acaba. ( 10 aylıkken böbrek taşı kırıldı.) gelişimi açısından hangi testleri yaptırmalıyız eğer bir anormallik varsa bu arada arkadaşıma doktoru kemikyaşını ölçtürmüş ve normal çıkmış.

saygılar

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2012 Saat 18:13
Cihan pehlivani degil ama normal. Kemik yasi ha? Bakalim daha ne sahtekarliklarla karsilasacagiz. Gorunumu normal ise;  Hicbir teste gerek yok.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2012 Saat 18:25
merhaba hocam.

1)kızım iyileşti fakat öksürük devam ediyor oda geceleri uyurken oluyor ve 15 20 dk kadar sürüyor nöbet tarzında 4 gündür aynı şekilde devam ediyor. gündüzleri çok nadir oluyor.koşunca gülünce yorulunca bazen oluyor. ne öneririsiniz.
2)birde demire başlamamda sakınca varmı. başlarsam ne kullanayım ve nasıl kullanayım?

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2012 Saat 19:05
1- Aksamlari yatmadan once 10-15 dakika "Sicak su" buharina tutun. ColdMix kullanin.
2- Kan sayimi yaptirin; HGb degeri 10g/dl ve ustu ise, demir gerekmez.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2012 Saat 21:48
demir                         9                 ug/dL               60-180
HGB                         11,8               g/dL                12-14

yani bu durumda demir kullanmama gerek yokmu acaba

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2012 Saat 22:10
ASLA. Anemi yokki. Ama etli gida almazsa, bir muddet sonra HGB degeri dusebilir. Aksi taktirde, demir almayan kimse kalmaz. Zaten gaye de bu. Bizde ; Demir ilaci imal eden firmalar ham maddeyi nereden ve kimden aliyor saniyorsunuz? Is sizin tahmin bile edemiyeceginiz kadar buyuk.  

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2012 Saat 00:22
1)teşekkürler hocam.sizin dediğiniz gibi sıcak su buharına tutmak istedim fakat durmadı. çünkü daha 33 aylık. başka bir yöntem buna alternatif olarak önerebilirmisiniz.
2)hocam önceki maillerde demire başlayabilirsiniz demiştiniz hastalık geçtikten sonra bu yüzden demire başlayayım diye sormuştum!!!

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2012 Saat 00:47
HGB degeri yeterli , demir gerekmez. Tabii kattiyen et yediremiyorsaniz, baslayin.

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2012 Saat 12:35
çok teşekkürler hocam. et yediriyorum tabi ama her yemekte değil tabi fakat bundan sonra arttırcam muhakkak.hocam bişey daha sorcam yiğenim grip oldu galiba ateşi 38,5  kakasıda yeşil 6 aylık olacak mayısta.bizde çok huysuz olduğu için fitil verdik burnuna serum verdik.bide coldmix bu ayda kullanılabilirmi. 

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2012 Saat 20:52
1- Ishal olmadigi halde kakasi yesil ise, "cok yediginin"  isareti olabilir. Huysuzlugu bundan olabilir.
2- Ilaclarin hepsini (gerektiginde) kullanabilirsiniz.
3- Grip icin; Limonlu bal, serum fiz ve ColdMix'e devam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat