Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli kaşınma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33949
Tarih: 28 Kas 2025 Saat 04:52

Konu: sürekli kaşınma
Mesajı Yazan: elb
Konu: sürekli kaşınma
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 16:19
hocam 6 aylık kızım sinirli olduğundan mı bilmiyorum ama sürekli kulaklarını çekiştiriyor saçını çekip burnunu kaşıyor gözlerini ovuşturuyor.bi şeye alerjisi mi var bilmiyorum çok kaşınıyor sanırım.ne yaparsam onu rahatlatabilirim.doktora her götürdüğümde söylüyorum bakılıyor bişey yok deniliyor ..peki niye sürekli kaşınıyor..bir de hocam 2 3 gündür dilini çıkarıyor dilinir arka üst tarafı kesik kesik kırmızı sanki..neden acaba?şimdiden çok teşekkür ederim hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 18:27
6 ayda allerji olmaz. Bir insanda allerji gelisebilmesi icin; uzunca bir sure o madde ile karsilasmasi gerekir. Bilmediginiz, temas etmediginiz bir maddeye karsi allerjiniz olamaz. Bu konu maalesef hep yanlis bilinir. Mesela "Penisilin Allerjisi" ilk ignede degil, zaman gectikce son ignede ortaya cikar. Bu sebeple bebeklerde ve cocuklarda Penisilin Allerjisi olmaz. Diger tanimadigi madderelere karsida olmaz. Sizin cocugunuzda "burun temizligi" yapilmamis olabilir, burun ifrazati o sekilde hareketler yapmasina sebep olabilir. Gunde 2-3 defa burun temizligi yapin (Her iki burun deligine 10'ar damla Serum Fiz. damlatin), sicak banyoda iyi gelir.

Mesajı Yazan: elb
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 18:34
hocam burnunu hergün bi kaç kere temizliyorum.tonimer spreyi gün içinde 3 4 kez sıkıyorum.ama çok kaşınıyor.kendine çok fazla zarar veriyor.sürekli elleri gözünde burnunda kulaklarında ne yapacağımı şaşırdım artık..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2012 Saat 21:16
Banyo farkettiriyormu? Sicak su buhari ile rahatlayabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat