Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Memeyi redediyor...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33758
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:56

Konu: Memeyi redediyor...
Mesajı Yazan: nursena2011
Konu: Memeyi redediyor...
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 12:49
İyi Günler;
Benm bebeğim 6.ayın içinde ve yaklaşık 1,5 aydır memeyi red ediyor. Gündüz uyanıkken kesinlkle emmiyor. geceleri uyku halindeyken yada gündüzleri uyuyacağı zaman zorla emziriyorum.Gitmediğimiz hastane kalmadı. Önce idrar yolu enfeksiyonu var denildi , tedavi oldu ve geçti enfeksiyon. sonra bronşiolit başlangıcı geçirdik ve son 3 haftadır hiçbir rahatsızlığı yok. ve son 3 haftadır hiç kilo almadı.
Ne yapabilirim emmesi için.

NOT:Emzirme şekillerinin hepsini deneedm hiçbiri hiçbirşeye yaramadı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 18:07
Meme emmemenin; IYE ile ne alakasi var? Dikkatli olun, idrar tahlili yaptirirlarsa; lokosite degil, NITRIT degerine bakin, 'negatif' cikarsa; IYE yok demektir. Ayricada bebegin(?) cinsiyetini yazmamissiniz, eger erkek ise, zaten IYE olmaz. Eger bebeginizin "meme" ile olan muhabbeti gitti ise, yapabilecegiz pek bir sey kalmiyor, yureginiz elverirse, 2-3 gun ac birakip, anne memesinden baska bir sey vermemeyi deneyebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 18:19
bebeğimin cinsiyeti kız hocam , nıtrıt değeri negatif yazıyor . Suprax adlı bir şurup verdiler 10 gn falan kullanmamı istediler. ben 6 gn kullandım.Sonra tekrar tahlil yapıldı değerler azaldı dendi. Ama bebeğimin emmemesine bi çözüm bulamadılar ve 5.ayın sonunda ek gıdaya geçmek zorunda kaldım. Ek gıdayı tavsiye etti 3 ayrı doktor( 3 Tane farklı hastanede 3 doktora gittim)
Gündüzleri 6 saatte geçse emmiyor , zayıflıyor emmediği gibi. Ne yapmalıyım bu aşamadan sonra. ek gıda için çok erken , sütüm varken ekgıda vermek beni çok üzüyor.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 18:21
Birde internetten araştırmama göre bebekler 3.ayın sonunda emmeme eğiliminde olurlarmış. Bebeği emmek istemeyen anneler ile tanıştım internetten. Ve hiçbirimizin bebeği emmek istemiyor. Aramızda ortak nokto bulmaya çalıştım. En fazla ortak noktamız sütümüzün olması. Bunun dışında sürekli bebeklermizin yanındayız , İlgi hatsafhada. Ama yinede emmek istemiyorlar.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 18:41
Anne sutunu sagip vermeyi denedinizmi?  Goruyorsunuz, Nitrit degeri negatif oldugu halde, israrla IYE ver diyorlar. Bu doktorlar, normal idrarda bile lokosit gorulebilecegini bilmiyorlar. Laboratuvarlar derseniz, gormese bile 3-5 lokosit var diye yaziyorlar. Inanmazsaniz deneyin; laboratuvara, "Idrar gorunumunde" cay suyu gonderin, onda bile 3-5 lokosit gorecekler.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 18:48
sütümü sagıp biberonla vermeyi denedim almıyor , kaşıkla denedm almıyor. Tuz ludur falan diyen bile oldu tadına baktım normal tadı , hatta hazır mamalardan falan daha iyi. Bende mecburi sütümü sağıp içine bi kaç tane bebek büsküvisi ile sabahları veriyorum. O zaman 40 cc falan yiyo. Hocam sütü sağıp muhallebisine falan mı katıştırsam devam sütü yerine. Hatta bugun su içmeyi bıraktım azıcık sütümün olmadığını görsün diye. Süt için ısrar eder diye umutlanıyorum en son çare

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 20:35
Sacmalamasinlar, ne demek tuzlu. Sutun tadini ancak; sogan, sarimsak, cemen gibi "aromatik" gidalar degistirebilir. Anne sutunun kalitesi ise, hicbir sekilde degismez. Sogan-ekmek yiyen fakir fukara annenin sutu ile, Havyar, bonfile ile beslenen multi milyoner anne sutu farkli degildir. Baska bir husus var, belki cocuk ac degil, zaten ihtiyaci kadarini emiyordur, fazlasini emmeyecektir. 2-3 gun hic ek gida vermeyin bakalim. Birde unutmayin, yas ilerledikce cocuklarin memede kalis sureleri azalir, bu aylarda; 2-3 dakikada memenin isini bitirip, dili ile memeyi iter ve siritirlar. Eger boyle bir durum varsa, hersey normal demektir.

Mesajı Yazan: eflalim
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 09:31
dr bey yeni konu açmak istemedim yine sorum olacak benim oğlumda 11 aylık olacak ek gıdaya geçtiğimizden beri beni çok az emiyor gece uykuda emiyor sadece iyice sütüm azaldı sağmaya korkar oldum sütümün azlığını gördükçe moralim iyice bozuluyor,ek gıdaya kilo alması azalınca geçmiştik,biberonla devam sütü veriyorum, gündüz az da olsa uyanınca vs.emziriyordum birkaç gündür öğürür gibi yapıyor kızıyor iteliyor ben şimdi iki yaşına kadar emziremeyecekmiyim sürekli sağsam sütüm artar mı yoksa beyhude bir çaba mı olur bu? Bu konuda gerçekten çok üzülüyorum üzüldükçe sütüm daha da azalıyor yemenin içmenin alakası yokmuş sütle moral olmayınca süt de gidiyor:(

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 17:58
Sagmak, bebegin emmesi kadar uyari vermez, isiniz zor. Oldugu kadar, gittigi kadar memeyi verin. Zaten siz vazifenizin buyuk bir kismini yerine getirmissiniz. 11 ay meme vermek, oyle her babayigidin harci degildir. Uzuldugunuzde  sut daha beter azalir, gonlunuzu ferah tutun. Evet, moral cok onemlidir. Sut olarak normal kutu sutlerini de kullanabilirsiniz.  

Mesajı Yazan: eflalim
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2012 Saat 12:55
Çok teşekkür ederim gece en azından emiyor uyurken ona razı olayım,kutu süte hala babamızı ikna edemedik bir yaşına az kaldı neyse ki sanki bir yaşına geçince aniden sütün zararlı etkileri kalkıyor:) gaz problemi olduğu için bir mamanın probiyotikli olanına geçmiştik gerçekten faydası oldu gece sancıları bitti onun yerine probiyotikli bebek yoğurdu versem aynı etki olur mu? Verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim çok faydasını gördüm.

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2012 Saat 18:59
Keyfi bilir, parasi onun cebinden cikiyor. Probiyotiklileri kullanmanizda bir zarar yok. Hos, vakti zamaninda bunlara da laf etmislerdi; "-Cocuga mikrop veriyorlar-" diye. Simdi o doktorlari araki bulasin. Ilim isigi acilinca, hamam bocekleri gibi kaybolurlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat