Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

56 günlük bebeğim hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33711
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 01:33

Konu: 56 günlük bebeğim hakkında
Mesajı Yazan: metar19
Konu: 56 günlük bebeğim hakkında
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 17:29
merhaba kadir bey,
foruma yeni üye oldum..56 günlük erkek bir bebeğim var..doğum kilosu 3010 gr.boyu 50 cm..40 günlükken 5300 kg,57 cm idi..fırsat buldukça eski maillerinizi okuyorum.sizi sorum
1-sadece anne sütü alıyor ve 4-5 günde bir kaka yapıyor normal mi?(yaparken zorlanma yok)
2-yağlı kulak çubuğu ile uyarmalı mıyım?
3-gaz sancısı var. 1 saat 15 dk da bir emziriyorum.sizce bu ara iyi mi çok mu besliyorum..gazını çıkarıyorum ağzından gaklıyor ve alttan yellenmesi var..sizin önerdiğiniz şekilde alkış yapar gibi bezinin üstüne vuruyorum.ama hala rahatsız sürekli huzursuz..
4-nurseherves btkisel ilaç verdi dr..kullanmalımıyım?
5-2003 doğumlu kızım var ve 3-4gündür saçlarını taradığımda çok fazla dökülüyor.normalmi?önerdiğiniz bişey var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 18:27
1- Ilk 1. ayda her meme emdikce kaka yapan cocuk, 50. gunden itibaren; 4-5 gunde bir; "Civik, altin sarisi" renkte kaka yapar, tamamen normaldir. Anne sutu aldigi surece boyle kaka yapacak.
2- Hicbir uyariya gerek yoktur, maalesef, Tip fakultelerinde doktorlara, saglam cocuk ogretilmedigi icin, pek cok sacma doktor onerileri ile karsilasabilirsiniz, aman onlardan uzak durun.
3- Ilk 20 gunden sonra da gaz baslar. Gazin sebebi, hareketsizliktendir. Bu sebeple, ameliyat olan eriskinleri bile ertesi gun kaldirip yuruturler.
4- Sakin ha, eger bir halta yarasa idi, ameliyatli eriskinlere verirlerdi. Tam bir sacmalik ve aldatmacadir.
5- Dokuluyormu, yoksa kiriliyormu? Sampuanini degistirin. tararken cok 'hasin' davranmayin, gerekirse saclarini kisaltin. ( NOT: Kisaltin dediysem, usturaya vurun demedim)

Mesajı Yazan: metar19
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 21:42
sağolun kadir bey..
1-peki acaba çok mu besliyorum.yani gazını çıkarıyorum sonuçta..ama hala huysuz..1 saat 15 dk çok mu sık oluyor.eğer sıksa siz ne kadar da bir beslenmemi önerirsiniz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 21:47
Rahatsizlik verecek kadar asiri beslediginizda, "altin sarisi renkte olmasi gereken kaka", yesil renk alir. Aralar bu ayda 3 saat olmali. Her "gik" dedikce meme vermeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat