Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamilelikte ateş bebeği etkiler mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33658
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 00:32

Konu: Hamilelikte ateş bebeği etkiler mi?
Mesajı Yazan: nilang76
Konu: Hamilelikte ateş bebeği etkiler mi?
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2012 Saat 22:32
Hocam, hamileyken annenin ateşi ağızdan ölçümde kaç dereceden sonra bebeğe zararlıdır? Belki branşınız değil ama inanın 5 tane kadın doğumcuya sordum cevaplar:  37.2,   37.5,    38,    38.5,  38.9  Yabancı sitelere bile baktım 38.9 derece diyor.   internet başında araştırıp duruyorum, kafam çok karıştı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2012 Saat 02:08
Bebege zarar verecek bir ates yok. Esas, atesi yukselten hastalik bebege zarar verebilir. Ates, vucut savunmasidir. Doktorlar tarafindan atesin dusurulmesi tam bir soytariliktir. Adam gibi doktor, ates ile degil, atesi cikaran hastalik ile ugrasir. Bizim doktorlarimiz; 30 seneden beri hala atesin neden, nicin, nasil oldugunu hala ogrenebilmis degillerdir. Eger ates, anne karnindaki bebek icin zararli olsa idi, her bebek zarar gorurdu. 9 aylik hamilelik suresince her kadin en az bir defa, atesli bir  devre gecirebilmektedir. Ayricada, "- Anne karninda atese maruz kalarak zarar gormus bebek sendromu-" diye bir sey hicbir yerde hic bir bilgi okumadim, gormedim.  

Mesajı Yazan: nilang76
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2012 Saat 22:05
Sağolun Kadir bey. Allah razı olsun sizden. İçimi rahatlattınız .  Sanırım yiğenimden grip kaptım. Ateşim de yüksek değil zaten  . Doktora gitsem hamileyim diye ödümü patlatacak biliyorum. Hastalıktan değil doktora gitmeye korkar oldum.

Bir de yiğenim için bir sorum var. 15 yaşında.
1 hafta önce halsizlik, kas ağrısı,  37 civarı ateş vardı. Sonra az sayıda kuru öksürük eklendi.Burun akıntısı yoktu.
 2 günden beri sarı balgamlı, hırıltılı öksürüyor. Yine az öksürüyor ama öksürürken  göğüs kafesim acıyor diyor. Geniz akıntısı var. Nefes alış verişi normal aslında. Ben burnunu kapattırıp derin nefes aldırdım. Nefes verirken hırıltı var diyor. Ateşi yine gece ağızdan en çok 37.3  Biz grip diyoruz ama bronşit mi? Geçmesini bekleyelim mi? Sağolun doktor bey.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2012 Saat 22:21
Grip veya "Bronsiolit" olabilir, ayni grip gibi tedavi edin. Istirahat etsin ve cok soguga maruz kalmasin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat