Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hangi vitamin ilacını kullanmalı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33652
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 00:51

Konu: hangi vitamin ilacını kullanmalı?
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: hangi vitamin ilacını kullanmalı?
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2012 Saat 15:41
kzım 18 aylık ağzının içinde yaralar çıkmiştı hatırllatayım biraz size,aynı zamanda grip olmuştu,virütik bir durum demiştiniz,ağız içi yaraları iyileşti gibi , çok az kaldı.ama iştahı tamamen gitti.birşey yediremiyorum,meyve sebze yemiyor çok az besleniyor,vitamin şurubu başlamak istiyorum da ama aynı zamanda omega da alsın istiyorum, sizce hangi balık yağını kullanayım?balık yağlarında yeterince vitamin olur mu?ayrıca vitamin yakviyesi gerekir mi?teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2012 Saat 18:34
Hangi markayi kolay bulabiliyorsaniz ve cocuk hangisini severse onu kullanin, marka hic onemli degil.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 00:04
kadir bey ben aldım multivitamin artı balık yağı içeriyor içindeki (10 ml de,2 ölçekde)balık yağı oranı:
Vitamin ve Mineral Takviyesi Şurup
10 ml (2 ölçek)
Balık yağı 0.2 g
Vitamin C 35 mg
Nikotinamid 18 mg
Çinko 10 mg
Vitamin E 3 mg
Vitamin B2 1.7 mg
Vitamin B1 1.4 mg
Vitamin A 1200 mcg
Vitamin B6 0.7 mg
Vitamin D3 10 mcgi
başka bir balık yağı içersindeki oranlar şöyle :

10 ml’de 4000IU A vitamini, 400 IU D vitamini, 3 IU E vitamini 252 mg EPA, 224 mg DHA, 35 mg C vitamini, 0,7 mg B6 vitamini, Portakallı saf balık yağı.

şimdi karşılaştırınca benim şurubun içindeki balık yağı çok az gibi yetersiz gibi geldi bana,18 aylık bebek için yetrli mi, sizce o kadar omega ve balık yağı ?

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 00:27

hocam ben dvit 3 kullanıyorum halen kızıma drun önerisiile 3 damla ,  bu kullandığım şurupta da var10ml de 10mcg acaba kesmeli miyim dvit3 ü?

teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 03:33
1 yasindan sonra vitamin sart degil. Ama gunes gormeyen bir cocuksa, Dvit  ( en az 600unite) ihtiva eden bir vitamin kullanmasi yeterli olur. Gerisine, paraniza yazik.

Mesajı Yazan: kubrapasha
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 10:42
Hocam Merhaba ,

Yeni konu açmak istemedim benimde bir sorum olacak.

Kızım 21 aylık. 2 ay önce vitamin ve baık yağı vermeyi kestik. Şubat ayının sonunda bir ampül dvit verdim kızıma. Bunun üzerinde d vitamini de içeren multitabs tarzı bir vitamin şurubuna başlamamın bir sakıncası olur mu ?

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 18:08
Fazla gelebilir. D vitamini yagda eriyen bir vitamin oldugundan, suda eriyen;C vitamini gibi   vucuttan atilamaz.

Mesajı Yazan: kubrapasha
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 15:14
Çok teşekkürler . Dvit ampülü 6 ayda bir tekrarlayalım mı hocam ?

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 18:12
Duruma gore degisir. Hic gunese cikmayacaksa, tatil yapmayacaksaniz, evet, 6 ayda bir kullanin. eriskinler zaten;2 defa alacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat