Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gripmi geliyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33411
Tarih: 21 Eki 2025 Saat 19:18

Konu: gripmi geliyor
Mesajı Yazan: HaNCeR
Konu: gripmi geliyor
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2012 Saat 11:27
hocam merhaba kızım 4buçukaylık sabah uyandığında boğazı dolu gibi sesi çıkıyordu serum fizyolojik verdim açıldı  ama arada bi öksürüyo bu bişeyin habercisimi ne yapmam gerekir

-------------
Anne Ben Anne Oldum...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2012 Saat 12:37
burun akıntısı koyu kıvamda birde serum fizyolojiği nekadar aralıklarla kullanabilirim

-------------
Anne Ben Anne Oldum...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2012 Saat 17:57
Farkina varmadiginiz bir Gribi geciriyor, sonuna gelince, akinti koyulastiginda farkina varmisisiniz. Serum fiz. uyanikken, 4 saatte bir en az; 10'ar damla damlatabilirsiniz

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2012 Saat 22:38
hocam ilk başta koyuydu şimdi su gibi akıyo burnu yada serum fizyolojik yaptı bilmiyorum ama başka bişe olmamıştı önceden şuan bildiğiniz girip gibi aksırma öksürme var birde serum fizyolojiği sprey şieklinde saat başı sıktım çokmu oldu yani

-------------
Anne Ben Anne Oldum...

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2012 Saat 01:25
Bir ust dozu yok.Istediginiz kadar, gerektikce yapabilirsiniz. Grip ilaclarini ve oksuruk suruplarini kullanmadiginiz surece bir tehlike yoktur.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2012 Saat 09:34
hocam ağır geçiriyo bir yere götürmemize gerek varmı kaldırabilirmi bu giribi daha çok küçük boğazı dolu gibi ama yine bize gülmeye çalışıyo bol bol emziriyorum uyuyo genelde

-------------
Anne Ben Anne Oldum...

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2012 Saat 15:26
hocam gözleri kısıldı yapabilceğimiz ne var götürelimmi biyere ne önerirsiniz yoksa bu bi süreç bölemi geçicek. başka  bişyle karşılaşırmıyız ateşi yüksek değil şuan. Öksürük var az öncede kustu nefeside kokuyo biraz

-------------
Anne Ben Anne Oldum...

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 07:34
Eger bogazinda; antibiyotik gerektirecek bir durum olsa idi, atesi mutlaka olurdu. Bol serum fiz. uygulayin. Bu yasta nezle ve oksuruk suruplari cok tehlikelidir, aman kullanmayin. Odasini bol bol havalandirin ve cok sicak tutmayin. Eski mail ve makaleleri mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 17:51
hocam durumunu iyi görmediğimiz için o gün doktora götürdük ciğerlerini dinledi kulaklarına ve boğazına baktı hepsi temiz dedi antibiyotiklik durum yok dedi ama ilaç yazıcam onu kullanın dedi ne için bu ilaç diye sorduğumda akıntıyı kesicekmiş rahatlıcakmış ismini hatırlayamadım pe ile başlıyordu tabiki almadık ilacı sizin yazılarınızı okumuştuk.  doğru düzgün ateşi olmadı hocam bu uzun sürecek demekmi şimdi ve öksürük hala devam ediyo ara ara. öksürük uzunmu sürücek? hocam birde yakınlarımdan biri ilacı niye kullanmadığımı ve ya ciğerlerine inerseymiş bu ciğerlere inen şey nedir herkezin ağzında ne olunca hastalık ciğerlere iner?

-------------
Anne Ben Anne Oldum...

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2012 Saat 01:08
Gerek oksuruk, gerek akinti, vucudun virus ve bakterileri "Akcigerlerden" uzak tutabilmek icin gelistirdigi savunma mekanizmalaridir. Bizim doktorlar bu savunma sistemlarini ilaclarla etkisiz hale getirince, bu mikroplarin akcigerlere inmesi ile bu hadise oluyor. Zaten onlarin da istedigi bu hadisedir. Onlar bir de beni bu tip ilaclari kullanmiyorum diye suclarlar.  Eski maillere bakin pek cok kurban goreceksiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat