Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bacaktaki morumsu ve kırmızı lekelenmeler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33191
Tarih: 28 Kas 2025 Saat 04:53

Konu: bacaktaki morumsu ve kırmızı lekelenmeler
Mesajı Yazan: okyanus_16
Konu: bacaktaki morumsu ve kırmızı lekelenmeler
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 00:57
Dr.Bey merhaba ilk olarak vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.benim bebeğimin 15 günlükken sol bacağında lekelenme şeklinde morluk ve kırmızı nokta şeklinde lekeler belirdi ve 2 doktora gittik ikiside bunların kılcal damarlarla ilgili olduğunu söyledi.doğum lekesi sonradan olmaz dediler.en geç 2 yaşına kadar geçer dediler.sizce bunlar ne olabilir.2.sorumsa bebeğim grip.doktor peditus,sekrol ve calpol verdi.calpolu ateşi olduğunda verirsin dedi.peditus ise bebeklerin grip ilacıdır dedi.sizce bunların nekdar faydası olur.burnu çok hırıltılı.serumfizyolojik yapıp burun aspiratörüyle çekiyorum ama 2 gün oldu pek bişey değişmedi.ne yapmalıyım.ensesi ve elleri çok terliyor

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 06:35
Son derecede sacma ve tam bir tuzak tedavi. Bir kere, Peditus zaten 120mg. Parasetamol ihtiva ettiginden, Calpol ile ayni receteye yazilmaz. Peditus'un paresetamol' ihtiva ettigini bile bilmeyen bir doktor. Ayrica oksurugu bastirdigi icin, hastaligin goguse inmesine sebep olan bir ilac. Hele bu kadar kucuk cocukta kullanilmasi ise, ayri bir felaket. Sadece serum fiz. kullanin. Sicak banyo da iyi gelir. Sabirli olun. Bacaktaki lekeler devam ediyor ise, bir resmini gonderebilirseniz, daha dogru bilgi verebilirim.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2012 Saat 22:11
Dr.Bey bebeğimin bacağındaki lekelenmeyle ilgili resmi gönderdim.size bir sorum daha olacak.kızım şuan 3,5aylık ve kızımın boynunda doğduğundan bugüne kadar 4 kez kasılma oldu yani boynunu sol taraftan sağ tarafa çeviremedi hep aynı yöne eğilimi oldu.en sonda 1 hafta önce oldu bu kasılma.2 ayrı doktora götürdük.1.cisi uzun boylu bebeklerde anne karnında aynı yöne yattıkları için diğer tarafa doğu eğilim olmadığı için bu kasılma oluyor dedi bebeğinizde TORTİCOLLİS var dedi.ve evde egzersiz yatıracaksınız yoksa 1 yaşından sonra ameliyat olur dedi.2.doktorumuzda TORTİCOLLİS olsaydı bebeğiniz boynunu hiç çeviremezdi hep o yönde olurdu arada sırada olmazdı dedi.bunun kış bebeği olduğu için kalsiyum eksikliğinden olduğunu ve sabah akşam fosfo kalsiyumu yarım ölçek sütüne karıştır içir dedi.ve devit3ü günde 6 damlaya çıkar dedi.iyice kafamız karıştı hangisini yapmamız gerekiyor yoksa ikisiylede alakası yokmu.şimdiden teşekkürler cevap için.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2012 Saat 22:34
file:///G:/DCIM/100SSCAM/SDC15037.JPG - file:///G:/DCIM/100SSCAM/SDC15037.JPG

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 01:09
Orjinalini yazan: okyanus_16 okyanus_16 Yazdı:

file:///G:/DCIM/100SSCAM/SDC15037.JPG - file:///G:/DCIM/100SSCAM/SDC15037.JPG

Esra Hanım bu şekilde hocamızın fotoğrafı görmesi mümkün değil, fotoğrafı yükleyebilmeniz için aşağıdaki link size yardımcı olacaktır, geçmiş olsun...

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32950&title=foruma-foto-ekleme-resimli-videolu-anlatim-yeni - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32950&title=foruma-foto-ekleme-resimli-videolu-anlatim-yeni

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 04:08
Dogru; Tortikollis devamli olan bir durumdur, kasilma seklinde olmaz. D vitamini eksikliginde de, (Hipokalsemik tetani) bu sekilde olmaz. Dvit zaten 3 damla bir halta yaramadigi icin en az 5 damla verilmesi gerekir. Yeterli sut icen bir cocukta Fosfocalcium gereksiz, durup dururken basiniza birde 'kabizlik' cikacak. Resmi bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 14:33

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 19:44
Bir " Kavernoz Hemangiom" olusuyor. Ilk gunler olmaz, giderek buyur ve en son 10 yasina kadar kendiliginden kaybolur. Herhangi bir tedavi gerekmez. Lazer ile yakarak tedavi edenlere kanmayin, sonra hayat boyu cok cirkin iz kaliyor.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2012 Saat 22:16
aslında bu lekeler 15 günlükken ortaya çıktı veilk başlarda sadece silik silik olan siyahlıklar vardı ve bacağının iç kısmında nokta nokta kan toplamış gibiydi sonradan bacağı sanki pişik olmuş gibi kızarmaya başladı başlarda böyle değildi açıkçası bizde hala pişik sanıyoruz o kırmızı yeri asıl onun arkasındaki hafif görünen siyah lekeler.diğer kırmızılık yaklaşık 1 aydır var.birde boynuyla ilgili TORTİCOLLİS olsaydı bunu film çektirerek kesin bir şekilde teşhis konulabilirmi yani bu hastalığın bariz belirtileri neler.bebeğim kafasını her iki yönede çeviriyor ama kucağımızda tuttuğumuzda hep sola yatırmak istiyor.eğer bu torticollis değilse başka ne olabilir benim hangi doktora gitmem lazım cerrahmı nörolojimi 2 doktorda beni tatmin etmedi.lekelerin bacağındaki iç kısmıyla iligli olan resminide çekip göndericem size

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 17:43
Torticollis, filmde belli olmaz, muayene ile belli olur. Tedavi icin, yuzukoyun yatirin ve daldiginda basini aksi tarafa cevirin, basinin agirligi ile zaman icinde duzelir, duzelmeyenlerde ameliyat gerekir, son derecede basit ( tabii, bilen icin) bir ameliyattir. ortopedi doktorlari daha iyi anlarlar.

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2012 Saat 14:05
peki sizce bebeğimin boynu neden arada kasılıyor.yani torticollis değilse ne olabilir.ne yapmamız gerekiyor.fizik tedavi yaptırıyoruz şuan.20 gün sürecek.fizik tedavi uzmanı çok hafif derecede torticolllis var dedi.peki kasılma neden oluyor.sebebi ne olabilir

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2012 Saat 17:40
Bilemiyorum, gormeden, muayene etmeden bir sey soyleyemem. Kasilma yonunden bir 'Cocuk norologu" gorurse iyi olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat