antibiyotik
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33040
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 00:06
Konu: antibiyotik
Mesajı Yazan: fizyoterapist hatice
Konu: antibiyotik
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2012 Saat 13:42
|
5 aylık bebeğimin gece burnu tıkandı. tonimerle açtık erkesi günü çok fazla problem olmadı ama gecesi 3 te ağlamayla uyandık kulağını tutuyordu. kulağına sütümden damlattım. kucağımda gezdirdim yarım saat sonra ağlaması kesildi uyuduk sabah DR Arif Bahar a gittik. bronşit baslangıcı dedi. katarın, mukotik, bicanil ve macrol verdi. çocuğum daha ek besine başlamamıştı. çok üzüldüm ama bu konuda tam bir bilgim olmadığı için kullandım. bu arada çocuğum ilk dişinide çıkardı. antibiyotiği bugün kestim. diğer suruplara 5 gün daha devam etmem söylendi. ne yapmalıyım.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2012 Saat 18:27
|
Bebeginiz "Grip" geciriyor. Ilk uyguladiginiz Serum fiz. dogru. Kulak agrisindan sonra serum fiz yerine, Iliadin 2x2 ser damla (3gun) damlatmaniz daha uygun olurdu. Bu burun damlasina laf ederler, ondan sonrada 5 aylik bebege Katarin,Mukotik, Bricanyl ve Macrol vermeye utanmazlar. Bu 4 ilac da gereksiz verildi Bu tip kulak agrilari sadece "viral enfeksiyonlari" takiben olur. 3 gun Iliadin sonra serum fiz kullanmaniz yeterli idi. Gerisi palavra. Bebeginizde ne Bronsit. Nede antibiyotik gerektirecek bir durum var. Tabii bu arada agriyan kulaga anne sutu damlatilmasi cok yanlis olmus. Ilk caglarda, ne ilac ne hastalik nedenleri bilinmedigi devirlerde, kulak zari delinsin, agriya sebep olan sivi disariya aksin diye yapilirdi. Son derecede demode, cag disi olan bu uygulama artik yapilmiyor. Kulak zarini delmeden, Oztaki borusundaki odemi cozerek isi hallediyoruz. Bir daha o suruplari da kullanmayin.
|
|