Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

rota virüsü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32941
Tarih: 11 Kas 2025 Saat 14:07

Konu: rota virüsü
Mesajı Yazan: gulsan38
Konu: rota virüsü
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2012 Saat 21:05
hocam 22 aylık oğlum var, dün ishal ve kusma şikayetiyle dr a gittik, serum taktılar sıvı kaybı nedeniyle, tahlil verdik şimdi çıktı sonuçları, bize yol gösterirmisiniz tahlil sonuçlarımız şöyle:
idrar analiznde herşey negatif yada norml yazıyor, açıklama kısmında her sahada epitel hücresi, nadir lokosit, 2-3 eritrosit görüldü yazıyor.
parazitoloji analizinde her sahada 10-12 candida görüldü,rotavrüs antijeni pozitif yazıyor. kakanın rengi sarı ve sümüklü, çok kötü kokuyor. yarın tekrar gidecez dr a ama hiç güvenmiyorum burdakilere, önce size danışmak istedim cvplarsanız çok sevinirim, iyi akşamlar...
mide bulantısıda var hocam bişey yemiyor sadece ekmek içi yedirebildim bol su içiyor....

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2012 Saat 21:10
hocam ateşimiz pek olmadı onu yazmayı unutmuşum, en fazla 38 derece civarıydı, bende ateş düşürücü falan vermedim, sadece mide bulantısı geçsin diye emedur fitil verdim birazönce, karnı ağrıyor gibi geliyor bana gazıda çok var....

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2012 Saat 02:11
Rotavirus enfeksiyonuna cok benziyor. Zaten (+) cikmis. Herhangi bir tedavisi yoktur, bol su verin. Zaten kusma asiri olmazsa, su kaybi da olmaz. Idrar tahlili bosuna yapildi, erkek cocuklari, kizlar gibi "sistit" olmazlar.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2012 Saat 18:27
hocam çok sağolun, iyiki varsınız:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat