Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

devit3

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32922
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 00:06

Konu: devit3
Mesajı Yazan: ElifDuruBakır
Konu: devit3
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2012 Saat 23:31
Değerli Hocam,

maillerde okuduğum üzere bende kızıma devit3 verdim 1 ampul.6 ay sonra tekrar vericem.
ölçü ve zamanlama doğrumu (12,5 kilo / 2,5 yaş)
birde hocam kızım biraz koştursa öksürmeye başlıyor.bi arkadaşım ciğerde problem var dedi ve tedirgin oldum. size danışmak istedim. bu durum normalmi acaba.(önceki mailler üzerinden devam etmek istedim ama kilitlenmiş dediği uyarısı alınca yeni konu altında göndermek zorunda kaldım)

saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2012 Saat 02:31
Bu sekildede gonderebilirsiniz ama, her seferinde; cinsiyet, yas, kilo ve boy yazmaniz iyi olur. (siz zaten yaziyorsunuz). Bu sekilde Dvit vermeye devam edebilirsiniz. Oksurmesi gececek, merak etmeyin, benim anlattiklarimi yapin. Maalesef doktorlar bu cins oksurukleri kesmeye calistiklari icin is cigrindan cikiyor, olmadik ilaclar veriliyor.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2012 Saat 10:12
hocam bu devit3 ampul hiç şikayeti olmayan annede verebilir mi çocuğuna?mesela kızım 4 yaş 10 aylık 110 cm ye 18.200 kg..bazı anneler kafalarına göre mi veriyorlar?
1-vermesek ne olur?
2-hiç bi şikayeti olmayan çocuğa versek ne olur?(boyunumu uzatır)
3-bende vermeli miyim?yani gereksiz vermek bi soruna yol açar mı?

Mesajı Yazan: raselara
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2012 Saat 10:24
Kadir Bey Tekrar Merhaba,

Bende zehra hanımın sorularına katılıyorum..

Benim oğlumda 1 şubat 2008 doğumlu 17 kilo 109 cm boyu..

Doktorun söylemesine göre boyu iyiymiş..Bizde dvit kullansak bir etkisi olurmu olumlu yada olumsuz..

Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2012 Saat 17:54
Yazin, cildimiz bol gunes gordugu icin yeterli Dvitamin yapabilir, ama kisin is degisir. Kisin yeterli D vitamini yapamadiginizdan, disardan almaniz iyi olur. Tabii bizim doktorlarin D vit ile ilgili bilgileri sadece "Rasitiz" ile sinirlidir. Halbuki D vitamini 400 unite ( her gun)  almakla Rasitizm den korurda, diger faydalarindan yararlanamazsiniz. Konu ile ilgili benim makalemi "yazarlar" bolumunden okuyabilirsiniz. Ben ve butun ailem; senelerden beri senede 2 defa Dvit3 ampul iceriz.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2012 Saat 01:03
teşekkürler kadir bey..şimdi okudum makalenizi ancak bu ilacı henüz hiç görmüüşlüğüm yok.o yüzden 4 yaş 10 aylık 110 cm ye 18.200 kg a uygun şekilde (dozu mg v.s tarzı,belkide tek tip satılıyordur ancak dediğim gibi görmediğimden hakkında bilgi sahibi değilim) reçete ederseniz kızıma bende yılda iki kere (6 ayda bir) içirmek isterim..

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2012 Saat 18:42
Ben USA da yasadigimdan recete edemem. Zaten 2 TL lik bir ilac. Ilacin adi "Dvit3 ampul".

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2012 Saat 23:56
o zaman şöyle sorayım hocam.
1-bu ilacı alıyoruz.. 5 yaşındaki kızımda (18.200 kg a 110 cm) ampulun tamamını içecek,biz yetişkinlerde ampulun tamamını içeceğiz ve verdiğimiz andan itibarende senede iki defa (6 ayda bir) verip kaç yaşında olursa olsun sadece her seferinde tek ampul vereceğiz.yani yaş ilerledikçe ampul sayısında artış olmayacak.doğrumudur?
2-örneğin ilk dozunu şimdi versem ikinci dozu temmuzda yani güneşten yararlandığımız zamanlara denk gelmesinin bi mahsuru var mı?yoksa nisan da bi ampul ekimde 2.ampul olarak mı başlamalıyım?
3-hani mesela gripli iken alerji ilaçlarını ya da demir ilacını tavsiye etmiyorsunuz ya bunda da öyle bi döneme denk gelmesi sorun olur mu?
4- başka bir formda çocuğunun boyunun kısalığından yakınan bir anneye (çocuğu 5.5 yaşındaymış) 6 ayda bir ampul içirin arada da yani ampullerden sonrada damlasını verin 5 damla demişsiniz.onun nedeni çocuğun boyunun olması gerektiğinden kısa olması mı?yoksa bizde mi öyle yapmalıyız?

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2012 Saat 02:24
1-3:    6 ayda bir  "1 ampul". Ayi, gunu onemli degil. Hastaliklarla bir baglantisi yok.
 4- Bu cocuk, her 6 ayda bir almayacak, 1 ampul alacak, bakacagiz, fark gorulurse, devam edecek.
----------------------SON------------------------ 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat