Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

S.fizyolojik Yerine Merhem Olurmu?Devit3 Yerine?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32770
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 00:07

Konu: S.fizyolojik Yerine Merhem Olurmu?Devit3 Yerine?
Mesajı Yazan: fatosela
Konu: S.fizyolojik Yerine Merhem Olurmu?Devit3 Yerine?
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2012 Saat 17:00
Hocam merhabalar. Yine klasik bir şekilde doktor sonrası size danışmadan hareket etmeyelim dedik ve izninizle kısaca 3 konu hakkında yönlendirmenizi rica edeceğim.

Kızım 12 aylık ve rutin kontrolünde bakan doktor burnu tıkalı diyerek serum fizyolojik yerine burun içine Bepanthen merhem sürmemizi istedi. Bu sizce uygunmudur uygunsa eğer hergünmü kullanmak gerekiyor veya doğru kullanım şekli nasıldır hocam.

2. konu hocam piyasada bulunamayan Devit 3 damla.10 gündür kızıma damlasını veremiyorum bu yüzden.Doktor onun yerine Monovit (yanlış yazmış olabilirim) kullan dedi ama oda piyasada yok.Başka kullanabileceğimiz bir damla varmıdır hocam Devit-3 yerine. Eğer yoksa bu damlayı kullananamamak bir sıkıntı yaratırmı?

3.konu ise hocam doktor göbek deliği kızarmış diyerek Bactroban pomad verdi. Tüpün hepsini bitirmek istemiyorum kızarıklık geçince kessem olurmu? Banyodan sonrada saç kurutma makinesi ile göbek deliğini kurutun dedi.
Hocam yardımlarınız şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2012 Saat 21:12
1-Bepanthene burun icine surulmez. Bunun icin "SiccNasal" diye bir krem var, serum fiz. yerine kullanabilirsiniz.
2- MultiTabs damla verebilirsiniz.
3- Krem gobek deligini daha kotu yapacak, yara sulanacak. Banyoda sabunlu-sicak su ile guzelcene yikayip kurulayin, bir "kulak cubugu" ile gobek deligine Mersol( Betadin, Baticon  veya benzeri antiseptik bir solusyon) surun. Hicbir sey bulamazsaniz, kolonya kullanin.

Mesajı Yazan: fatosela
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2012 Saat 21:16
Hocam ilgi ve alakanız için tekrar teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat