Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızıma kaşık kullanmayı nasıl öğretirim.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32692
Tarih: 09 Tem 2025 Saat 09:00

Konu: kızıma kaşık kullanmayı nasıl öğretirim.
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: kızıma kaşık kullanmayı nasıl öğretirim.
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2012 Saat 15:16
16,5 aylık artık,kaşık veriyorum aylardır ama bir türlü düzgün tutmuyor,alıyor kaşığı oyun oynuyor,kaşıktakileri alıp sağa sola döküyor,üst baş,halı,ne varsa hep yemek lekesi oldu,çıldırıyorum ben de vermiyorum çoğu kez ama alışması da lazım,zaten iştahlı bi çocuk değil iyice oyuna dönüyor yemek.su veriyorum bazen bardakta susuz olursa iç,yor ama bazen öylesine istiyor suyu alıyor halıya boca ediyor,artık su da vermez oldum,%90 döküyor suyuda yemeğide,sinirlenip azarlamayayım diye vermiyorum da nasıl alışacak bu kız?ne önerirsiniz,sizin de tecrübeleriniz dinlemek isterim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2012 Saat 15:53

çocuğunuzun yapmış olduğu hareketler gayet normal,bütün çocuklar böyledir eline kaşığı alır, bir zaman oyun yapar döker saçar ama sonuçta öğrenir...döküyor saçıyor diye sinirlenip elinden kaşığı aldığınız takdirde asla kaşık kullanmayı öğrenemeyecek.... çocuk bu başka türlü bir hareket beklenemez zaten yapabilecek olsa adı çocuk olmaz...yürümeyi  de düşe kala öğreniyorlar, düşmeden hangi çocuk kalkıp yürümüş!!!! sabır gerek hemen sinirlenme dökecek sen temizleyeceksin, halı kirlenecek ama bıkmayacaksın....

benim oğlumda ne kadar çok döktü hala da döküyor ama veriyorum eline kaşığı senin zorla yedirdiğin bir kase çorba onun döke saça aldığı bir kaşık çorbaya bedel...günde dört defa üzerini değiştirdiğimi bilirim kaç kez halı yıkadığımı bilirim ama verdim eline kaşığı başka türlü öğrenmesinin yolu yok çünkü eğer kızarsan yemekten de soğur...benim oğlum biberondaki sütü halıya döktü kızmadım bir daha döktü kızmadım,bir daha döktü yine kızamdım zaten kendisi ondan sonra dökmedi kızarsan inadına yapar...
yani kaşığı elinden aldığın sürece hep yeniden başlayacaksın ama sabır edip almasan bir iki üç sonrasında dökmez öğrenir...

benim oğlum kendi odasından başlayıp hol salon mutfak her yeri oyuncak doldurur... yürürken bazen üzerine basıyorum o yattıktan sonra topluyorum.ama oynadığı zamanlarda asla alıp yerine koymam,kızmam da su alır arabasına koyar döker halıya kızmam bilirim ki o daha çok küçük zamanla deneme yanılma düşme kalkma yoluyla elbet öğrenecek hep böyle kalmaz yani Wink 

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2012 Saat 16:12
Eger yanlis anlamazsaniz size birsey sormak istiyorum.Hatirladigim kadariyla Engellilere ait bir okulda ögretmenlik yapiyorsunuz.Böyle seylere bence aliskin olmaniz lazim, Engelli cocuklarla ugrasmak kendi cevremdende gözlemledigim kadariyla sabir gerektiren bir olay.Siz orda calistiginiza göre bu sabra sahip olmaniz gerekirken, ayni sabri neden cocugunuzdada gösteremiyorsunuz.? Acikcasi bu bende büyük bir merak konusu uyandirdi.
Cocuklar döke döke alisirlar cogu seye, yere serersiniz bir örtü üzerinede oturtursunuz cocugu .Yemek isi bittigindede örtüyü atarsiniz makineye böyle böyle olur biter.ConfusedInanin kafam karisti....

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2012 Saat 16:48
bence erken daha
acelesi neki , nasil olsa ogrenecek
oglum yirmi aylik yarim yamalak yer hala, ya$indan fazla $eyler bekliyosunuz çocukdan
beyzanin sorusunu bende merak ettim...
kaslari guçlu deildir diycekdim ama sizin bunu bilmeniz lazimdi mesleginiz den oturuShocked

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2012 Saat 14:40
arkadaşlar açıkçası cevaplamayacaktım sorularınızı ama cevaplayayaım,çok üstüme gelmiş gördüm sizi,bir laf vardır bunu her öğrtmen bilir öğretmenin kendi çocuğuna sabrı yoktur,öğretmen kendi çocuğuna karşı daha ilgisiz olur...vb bu böyle uzar gider.engelliler öğretmeni olmam benim sabır taşı olmam anlamına gelmiyor,şöyle ki zaten okulda onlarca öğrenci ile uğraşıyoruz eve gelince kendi çocuğumuza sabrımız kalmıyor malesef bu bir gerçek.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2012 Saat 14:44
kasları zayıf olduğundan  tutamadığını biliyorum ama tutmaya da çok çalışmıyor,alıp alıp yere döküyor ona sinirleniyorum ben..kızmama gerek bunu da biliyorum ama işim gereği gerginim zaten,sorunlarım da var,rahatlamak için giriyorum bu siteye,ltf bu kadar da üstüme gelmeyin amaShocked

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2012 Saat 14:45
sadece fikir almak istedim ama ağzımın payını aldım ,saolunSmile

Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2012 Saat 16:20

yazılacak bi çok şey var ama nerden başlanır bilmiyorum şu an sadece takip ediyorum o yüzden .. yukarda dediğiniz gibi aslında en büyük sorun sorunlarınızın olması ..Allah yardımcınız olsun ama evlat bambaşka bişey bunu unutmayın o şu an size muhtaç herşeyden habersiz bi melek .. bunu bilin sınırları ona göre çizerseniz biraz daha rahat olur bişeler diye düşünüyorum..hepimiz çalışıyoruz bende haddinden fazla gerginim ama evladımı görünce sarılınca koklayınca dünyam dönüyo olması gereken yere.. kızıyorum bende zaman zaman tabiki ama sınırlar çok önemli dediğim gibi .. iş bahane değil bence bunuda eklemeden geçmiyim.

-------------

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2012 Saat 22:33
her ogretmen anne çocuguna sabirsiz, çabuk kizan, tahammulsuzmudur yani ?
ustunuze gelmek deil amacim merakdan soruyorum
...

-------------
">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat