Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Protein enerji malnutrısyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32641
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 23:17

Konu: Protein enerji malnutrısyonu
Mesajı Yazan: dilardem
Konu: Protein enerji malnutrısyonu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2012 Saat 18:36
Hocam  Kızım 20 aylık ve 9,7 kilo boyu 81 cm . 3 kilo 50 cm doğdu 4 aylığa kadar kilo alımı normaldi ama hep kusuyordu. 6. ayda ek gıda ile birlikte kusmalara ek olarak yanaklarında kırmızı döküntüler çıktı. süt alerjisi şüphesiyle süt ürünlerini kestik. tahlil sonuçlarıda bunu destekledi bu arada anne sütü aldığı için bende diyete girdim. 12 ayında tekrar süt denedik yine aynı tablo kızarmış yanaklar bol kusma ve kaka sayısında artış. günde 6 kere yumuşak kıvamlı kakak yapıyordu. sonra gitiiğimiz bir gastro uzmanı alerjinin ince bağısaklarında emilim yapan hücreleri tırpanladığını bu nedenle aldığı gıdaları kısa sürede dışarı attığını belirtti. buna sebep olabilcek susam, tahin , kırmızı meyve ve sebzeler bu tabloyu arttıracağından içerisinde bu ürümler bulunan gısaları  kesmemizi istedi. Bunları da kestik 3 e düştü .ama bazen bunları yemediği halde de kaka sayısı artabiliyor.

bu arada hala anne sütü almaya devam ediyor. keçi sütünden yapılmış yoğurt , et , yumurta, pilav severek az miktarda yiyor.  genelde yemediği besin yok ama miktarı az . zorlamıyorum  ama yiyecekleriin miktarını da arttıramıyorum .

festal drajeyi kullanmaya başlayacağım. Emilim bozukluğu olabilir mi ?kakasında keskin bir koku oluyor ve herşey sulu posalı bi şekilde çıkıyor. Protein enerji malnutrısyonu hikayesi olabilir mi ? bunu nasıl anlayabiliriz .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2012 Saat 04:25
Festal'i 2-3 hafta kullanip bir gorelim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat