Suni sancıyla doğum yapan var mı ?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3263
Tarih: 03 Nis 2025 Saat 15:49
Konu: Suni sancıyla doğum yapan var mı ?
Mesajı Yazan: Melek
Konu: Suni sancıyla doğum yapan var mı ?
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 23:02
Merhabalar ,
Suni sancıyla doğum nasıl birşey ? Sancılar sanırım biraz daha şiddetliymiş.
Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim .....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 23:23
Merhaba canım.
Benim ikinci doğumumu suni sancıyla başlattı doktorum. İlkine göre daha zordu. Ama sonuçta sancılar aşağı yukarı aynı. Suni sancı verilince bekliyosun sancı gelmesini ya biraz da psikolojik olarak etkileniliyo. Yani ben öyle hissetmiştim. Ama herkesin bünyesi ve fizyolojisi farklıdır tabi. Sen nasıl doğum yapacaksın. Ne kadar var doğumuna?
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 23:32
Canım bence bebek kanala girmezse, açılman olmazsa suni sancıyı kabul etme, yazılardan da okursun belki, o insanı çok yoruyor, benim kızım 40+3 de doğdu ve kanala girmedi, açılma da olmadı, sadece suyum gelmişti, beni hiç yormadan sezeryana aldılar 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 00:19
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 11:39
Ben de suni sancıyla doğum yaptım. Gerçi doğumhanedeki hemşireler "Bu suni sancı değil, serumun içindeki vitamin" deseler de... "Yemezler" dedim :) Strese girmemem için yalan söylediler yani. Azar azar verdiler. Serum 5 saatte falan bitti. İkinci serumu bağladılar. Sonra da doğuma aldılar. Sancı şiddeti konusunda Ebru'ya katılıyorum. 8 cmden sonrasını anlatmama imkan yok
|
Mesajı Yazan: Melek
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 13:05
Öncelikle çok teşekkürler yazdıklarınız için...
Bugün tam 39+6 dayım ve hala birşey yok..ara ara kasılmalar oluyor ama arkası gelmiyor. NST normal çıkınca doktor Pazartesiyi bekleyelim olmadı suni sancıyla başlatalım dedi..tabi ben hiç bu kadar bekleyeceğimi düşünmemeiştim...herkes kız bebekler erken gelir dedi ve ben neredeyse 10 günden beri hazır bir şekilde bekliyorum..
Tabi herşeyin hayırlısı..belki de suni sancıya falan gerek de kalmayabilir...
Sanırım sadece duaya ihtiyacım var...herkese kocaman kocaman sevgiler....
|
Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 16:24
bende suni sancı alanlardanım. o kadar doktoruma ısrar etmeme rağman sezeryan isteğimi geri çevirdi.normal olacak dedi.12 saat suni sancı almama rağmen açılma 3 cm de kaldı.suyumuda onlar boşalttı zaten.ama doğum olamayacağını anladılar.çünkü oğlum yukarı çıktı inadına sanki.midem hiç yanmamıştı doğum gününe kadar.o gün midem yandı.sonra mecburen sezeryana alındım.
açıkcası ben kimseden ii bişey olduğunu duymamıştım ama yinede yaşadım.ben tavsiye etmiyorum.ama kişiden kişiye değişir.hakkında hayırlısı olsun.korkma bebeği kucağa aldınmı herşeyi unutacaksın.erkeklerin askerlik anıları gibi seninde anlatacak doğum anıların olacak ve güleceksin yaşadıklarına.
öptüm seni.allh kolaylık versin.doğumdan sonra anlat yaşadıklarını.
-------------
|
Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 16:34
Benimde hastanaye gittiğimde sancı aralarım 3 dk düşmüş olmasına rağmen,açılmam yalnızca 1,5 cm di.Duyguya yaptıklarını banada yaptılar ama ben yemiştim onun vitamin olduğunu doğumdan sonra öğrendim suni sancı verildiğini.benim suyum da geç geldi,suni sancısız doğum nasıl oluyor bilmiyorum ama suni sancıyla kesinlikle çok zor oluyor en azından ben çok zorlandım sancılarım o kadar ağırdı ki belimden ve kasıklarımdan vuruyordu ve yattığım yerden doğrulamıyordum bile.yarım yatış pozisyonundan oturuş pozisyonuna geçememiştim okadar yani.sancı verildikten 6saat sonra suyum geldi 8 saat sonrada doğum oldu.
-------------
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2008 Saat 17:47
Melek muhtemen bebeğini kucağına aldın,analı babalı büyüsün,sağlıklı olsun yavrun inşallah.
Her birimizin hikayesi,bünyesi farklı. Ben de suni sancı aldım.Doğuma 3,5 hafta kala çok koşturduğum için erken doğum tehlikesi atlattım,sancılarımı iğnelerle durdurdular ve 3 cm.açıkla dolaştım 39.haftaya kadar.Yataktan sadece wc için kalkacaksın dediler ben arada işe bile gittim.Sonuçta sancı başlamadı,kontrole gittim suni sancı ile yarım saatte doğum yaptım serum kolumda ayakta gezinirken,sedyeye çıkmadan bebek geliyordu.Son sancılar zor ama,ağrıya dayanabilme gücünle alakalı bence,bünyeler farklı.
Ben hep yatarak doğum yapamayacağıma inandım,dr.güldü ben hep dolaştım ağrımı pek anlamadım.Herhalde kendi kendine gelişseydi ve saatlerce ağrı çekseydim zor derdim.
Allah yardımcın olsun...
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2008 Saat 01:03
ayyy yine bna burayı okuyunca korku bastı off sancılar ıyy ben çok sancılıydım 4 saatte 5 cm açıldım iki yudum su içtim diye 4 saat beklenirmmi beklettiler yalvarıyor tehtitler savuruyordum bayıltın beni diyee çok kötü yaaa ölürümde birdaha sancı çekmem inşallah tabi ALLAH çekenlerin yardımcısı olsun bana suni sancı bile gerek yok sancıların çok güzel iki saatte doğurursun dediler ama 5 dak bile deselerdi yine sezeryan siterim olede yaptım hiçte pişman değilim
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 21:00
Mesajı Yazan: şebnem
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 21:42
bende spinal sezeryanla doğum yaptım evde suyum geldi biraz hemen hastaneye gittik doktorumla önceden anlaşmıştım kesinlikle sezeryan istiyorum diye hastaneye gittiğimde doktorum çok merak ettim bi bakalım açılman varmı dedi hiç sancım yoktu bu halde bile 7 cm açılmışım doktorum yalvardı normal yapalım çok kolay olacak zaten açılmışsın diye ama ben istemedim sezeryanım güle oynaya çok güzel geçti sonrasındada ertesi gün ayaktaydım yine hamile kalsam sezeryan olurum çok memnunum sağlık açısından normalin daha iyi olduğunada inananlardan değilim maalesef
padon ben yanlış bölüme yazmışım galiba 
------------- http://img211.imageshack.us/img211/4728/f0cd31cbd2e237719c771ebnr9.jpg
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 13:31
Benim normal sancim vardi, ama oyle 6 cm den sonrasi gibi degil. Kasilmalarla agrilarla gitmistim hastaneye, ben biraz erken gittim sanirim hastaneye. Malum ilk deneyim olunca tecrubesizligimize denk geldi.
Suni sanci bende aldim ama soran olmadi takalim mi diye. Geldiler taktilar. Gittigimde acilma az vardi. Ve catim dar olmasina ragmen normal dogum yaptirdilar. Ben girdigimden cikasiya kadar serum kolumdaydi, (11 saat) yani o kadar fazla cekemedim normal sanciyi. Zaten acilsin diye suni sanciyi veriyorlar. Ki ben ona ragmen 11 saatte dogum yaptim. Pestilim de cikti tabi.  Sanci dayanilmaz oluyor da, ben avaz avaz bagiramadim. Niye bilmem? O an hicbir seyi dusunmuyordum ayipmis, duyacaklarmis filan diye ama yine de o kotu sancilara ragmen avaz avaz bagirmadim. Bi sakinlesiyordu agri vurmuyordu biraz, sonra bir vuruyordu tam vuruyordu sanci. Dogum da bir annemi bir esimi istedim ama ikisi de yoktu maalesef. Kayinvalidem disarda bekledi beni. Kadinin dermani kalmamisti artik. Gecenlerde kizima dedim seni ben mi dogurdum yoksa babaannenmi bilmiyorum  Kayinvalidem de, sen icerde bi tane Elif dogurdun ben disarda 9 tane Elif  
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2008 Saat 12:44
bende 9 cm açılma vardı ama hiç sancım yoktu bebekde inmedi aşağıya en sonunda suni sancı verdiler ama yine sancım olmadı sonra birkere daha verdiler çokda kötü değildi bir iki defa sancılandım sonra hemen doğuma aldılar sancılar regl ağrısı gibiydi belki biraz daha şiddetliydi tabii
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: samsam
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2008 Saat 12:22
suni sanci diyince icim cok kotu oldu allahim o nekadare berbat birseydir 20 saat surdu sabaha kadar agladim. aksam 8'de taktilar sabaha kadar kalacak dediler sabah doguma alacagiz dediler sabah oldu ,oglen oldu aksam oldu aman yarabbim kabus gibiydi sonunda sirtimdan igne yaptilar sancilarim dindi. iki saat uyumusum .3cm gecmedi 20 saat icinde. sonunda sezeryan yaptilar tam bir gun surdu nerdeyse....
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2008 Saat 13:24
acilma olmuyorsa niye bekletmisler acaba? 20 saatte hele ki suni sanciyla iki kere dogum yapilir. doktorlarindami bir sorun vardi, 3 cm ve 20 saat. bana baya cok geldi.
bende 11 saatte filan yaptim suni sanciyla
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 01:52
benim de üç cm açılmam vardı hastaneye gittiğimde sabah hastaneye gittiğimde ama hiç sancım yoktu suni sancı verdiler 5 cm açıldı daha açılmadı 14 saat faln çektim sonm sezeryandı ama hala aynı ağrıyı çekiyom sanki
|
Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 14:53
benim doktorum tanıdıktı.
hastaneye yatışım yapıldığından ebeye özellikle suni sancı verilmeyecek demişti.
öğlen 12.30 da sancılarım başladı (suyum hiç gelmedi ve kanamam vardı)
gece 00:30 da doğum yaptım.
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 15:27
neeee...11 saat 20 saat filan diyorlar ya...allahımmmm...sen bana güç ve cesaret ver..gerçi nasıl olacağı henüz belli değil ama yusuf yusuf oldum....
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 15:37
ilal çık kızım sen bu topikten korkma öyle böyle oluyor doğum
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 15:45
ilal Yazdı:
neeee...11 saat 20 saat filan diyorlar ya...allahımmmm...sen bana güç ve cesaret ver..gerçi nasıl olacağı henüz belli değil ama yusuf yusuf oldum.... |
sancı odasında 2 kişiydik yanımdaki kadın geldi çok az sancısı vardı konuştuk biraz
sonra sancıları başladı 3 saatte doğurdu 
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 16:17
ilal Yazdı:
neeee...11 saat 20 saat filan diyorlar ya...allahımmmm...sen bana güç ve cesaret ver..gerçi nasıl olacağı henüz belli değil ama yusuf yusuf oldum.... |
canım sana korkma diyorum ama diyene bak derler ya  elimiz mecbur öyle yada böyle yusuf yusuf ta olsak çıkacaklar artık 
ben eğer suni sancı derseler direk yooooo dicem alın beni sezeryana 
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 16:21
allah allah sende mi geldin   kızım korkunun ecele faydası yok relax olun destek verin birbirinize kucağınıza alınca acı macı kalmayacak güvenin ablanıza
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 16:52
kızlar bende suni sancıyla doğum yaptım ama hiç öyle zor olmadı .. yavaş yavaş suni sancı verilerse normal sancıdan farkı olmuyomuşş..çok acı veren şey hızlı olsun diye birden verilen suni sancı çok zorluk yaşatıyomuş insana ..bana verilen sancı normal sancılarıma destek olsun diye verildi .. sabah takıldı akşam 20:30 da doğum yaptım .. tabii bu sürenin hepsinde öyle dayanılmaz ağrılar çekmedim .. sadace son yarım saat fenaydı o kadar ...o sancıyda suni sancı verilsede verilmesede yaşayacaksınız zaten .. korkamyın sakin olun .. iyi düşünün iyi olsun ama önce normal doğum düşünün derim 
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 17:02
ALPELLA Yazdı:
ilal çık kızım sen bu topikten korkma öyle böyle oluyor doğum |
bakmayayım diyorum derya abla ama dayanamayıp bakıyorum  
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 17:04
ilal bu sana ve bana   
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: piraye
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2008 Saat 18:05
bende suni sancıyla doğum yaptım ama benim açılmam vardı ve açılmanın olduğunu anlamadım bile hiç sancı çekmedim.doktora gittim açılmamın olduğunu söyledi ve sunu sancı verdiler.suni sancıyı aldığım andan itibaren sancım başladı 3 saat sonra da doğum yaptım.bence korkulacak gibi değil..
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2008 Saat 18:08
yinede 3 saat filan benim gözümü korkutuyor...böyle hemen fırt diye oluverse
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2008 Saat 13:37
canım bana suni sancı verdıler sanırım ogu kısıyede verıyolar ama o sunı sancının acısı baska oluyor dıyolar ve gercekten benım için bır felakettı o kadar sancıdan sonra rahım acılmayınca bıde sezaryen olunca bıttım tabı ben
|
Mesajı Yazan: m.kübra
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 20:54
benım suyum geldı ılk gıttım dr a ve sezeryan dedı ama ben normal denemek ıstıyorum dedim
8 saat kolumda serum sancı cektım sunı sancıyla ama sadece 1 cm acılma oldu ve sezeryan yolu gozuktu:)
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 22:18
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 22:20
ilal Yazdı:
yinede 3 saat filan benim gözümü korkutuyor...böyle hemen fırt diye oluverse |
datlilardan ne alirsin   fit diyeymiş 
derya abla ne diyor bunlar 
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2008 Saat 09:30
Mesajı Yazan: annişadayı
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 15:25
anneee ayy ben korktıum sımdııı :S:S
mucizem,,rabbime emanetsin..
|
Mesajı Yazan: LALEZAR
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 13:44
kızlar benim biri normal kendi sancımla biride suni hapla oldu suni hapla hayatımdan bidaha çocuk yapma istegini çıkardı okadar zorduki kendi sancınla çocuk yapmak diyerine göre çok daha kolay
------------- F A
|
Mesajı Yazan: moon_star
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2009 Saat 20:53
hamilelere yada ilerki gunlerde anne olacak adaylar size tavsiyem son aylarinizda suyunuza dikkat edin.benim agzim yandi sizin yanmasin.ben deniz ilk bebegimde dosuma 1 hafta kalaraktan suyum az az geliyordu.ben bu suyu af edersiniz kucuk tuvaletim sanip kimseye soyluyemedim.sonra 1.2 damla leke geldi ve agrim basladi hemen doktora gittik.1 bakti offff suyun gitmis dedi ne yaptin sen dedi kuru kuru dogum yapacaksin dedi takti koluma sunnu sanciyi oysa sancim avrdi ama artik cocuk haznede ve cikmiyo ne acilma ne asagiya inmiyor.1 de tansiyon yukselmesinmi sezeryanada alamadilar.doktor dedi artik asagiyi operasyonla kesicez oyle alacagiz.gozumun onunde nesterle kestiler sanci felan ne o kesik beni mahvetti.1 sene sizisini cektim.2. beebgimde artik baktim durdum suyum geldimi gelmedimi ve geldigi an gittim iste dogum diye buna derim 2.3 ikinmada suyla beraber cocuk kaydi geldi.size tavsiyem doguma yakin cok dikkat edin illaki agri gelmesini beklemeyin suyunuza lekenize dikkat edin.allahim kimseyi dar gununde birakmasin....
------------- !Y! N!YETLER! M? MESGULE VERD!M
|
Mesajı Yazan: ARCA
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 15:25
maalesef evet ve ben çook uzun bir süre psikolojik olarak atlatamadım.Son haftamdı ve gece ne sancı ne birşey sadece kanamam başladı ve sabahı bekledik sabah olunca kesilmeyince hastaneye gittik acile geçtim ve ne bir sancı ne bir ağrı aldılar götürdüler doğum odasına ve ben o anda neler oluyor anlayamadım sabah saat 6 00'da başladılar suni sancıya 17 30'a kadar işkence ötesi birşeydi hiç kimseye tavsiye etmem keşke biraz daha bekleyip suni sancısız bir doğum gerçekleştirebilseydim. o işkenceyi ömrüm boyunca unutmayacağım.... 
|
Mesajı Yazan: DİLEKY
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 17:36
aman kızlar oğluma uzun ömur versın allah ım,bır dahamı benım suyum bıtmıştı sancım yok sunu sancı verdıler cocuk gelmıyomu bırde acemı doktorların elınde kaldım guya üni.aman gelene ne gıdene elet en sonunda bağırdım benı öldürecekmısınız cocuk öldu sızın benden ne ıstıyosunuz eşımı cağırın benı burdan gotursun sonunda uzman doktor geldı karnımda oğluşumun başını sıkınca ben gordum hayla aklımda sonra sezeryana aldılar. doktorun ılk dedığı senı öldurımı ben hep öyle demışım ama oğluşumu gorunce herşeyı unutuyon o an
-------------
|
Mesajı Yazan: ARCA
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 09:05
ay bende aynen acemilerin içinde kaldım ve ben kaç dikişim var dediğimde cevap bile veremediler o psikolojiyi çok uzun bir süre atlatamadım ve o kadar işkenceye rağmen bi sezeryane bile almadılar aslında almaları gerekirdi
|
Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 23:14
hamile olanlara müthiş bır moral topıği olmuş burası  
allah sagsalım kucagınıza almayı nasıp etsın inşallah,sonuçta şöyle düşünün ne kadar agrı acı ceksenızde o miniği kucagınıza aldıgınızdan ıtıbaren hersey unutuluyo ...ve ömrünüzde belkı 1 belkı 2 kere cekecegınız ve degecek bır agrı dıye düşünün
bende suni sancı aldım ama çok yormamıştı benı 6-7 saat kadar sürdü hala 1 cm olunca ben sabırsız sezeryan ıstedım   günümde dolmuştu ve kreçlenme cok oldugu için bebek beslenemıyo demısti dr um .
saglıklı,az agrılı dogumlar....
|
Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2009 Saat 15:22
kişide kişiye değişiklik gösteriyor. aslında suni sancı sancıyı düzene sokan birşey. çokta korkulacak birşey değil sancın olduğunda hissedeceğin ağrıyı suni sancıdada hissediyrsn sonuçta herkesin ağrı eşiği farklı. ben 40 gün oldu doğum yapalı 20 saat suni sancı verdiler 2cm açıklığım vardı ancak 4cm e çıktı sezaryan oldum.
yine benden tavsiye evde biraz sancınızı çekin öyle gidin.
|
Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 01:48
benimkide 7 cm kadar acilmisti ve 3 saattede bi mm acilmadigi icin suni sanci verdiler..
cok aci cekmeme ragmen ebe igne vuralimmi dedi agrin hafifler ben hayir dedim ve sonuna kadarda dayandim.
zaten ödüm patliyo igneden. dogumdan sonrada hemsirelere yalvariyodum,agri kesici igne vurun diye
|
Mesajı Yazan: dynamis
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 22:08
6 ay önce doğum yaptım.birşey söylemeden bir serum taktılar.vitamin diye yutturmaya çalışmadılar ama ben niyeyse anlamadım önce.sancılarım çok azdı.gece 2'de hastaneye gittik,sabah 9'a kadar adet sancısı gibi ama düzenli sancım oldu.saat 9'da doktor geldiğinde 7 cm açılma olduğunu söyledi!!sonra suni sancıyı biraz daha arttırdılar.o zaman şiddetlendi sancılarım ma ben yine de kişinin psikoljisi ve ağrı eşiğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.ben hep iyi düşnmeye motive ettim kendimi ve 7 cm dendikten 1,5 saat sonra doğurmuştum bile.doğum yapacak arkadaşlara şimdiden iyi doğumlar.iyi örnekler de var korkutmayalım kimseyi ve gerçekten o çok söylenen şey doğru.bebeğinizi görünce unutmayacağınız şey yok 
|
Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 23:33
aynen dynamis,bebegi görünce agrilar unutuluyor.ben kendimi yeni dogmus gibi hissettim..cok güzel bir duygu,allah herkese bu duyguyu yasatmayi nasip etsin..
|
Mesajı Yazan: tuba
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 23:38
bende sunı sancı ıle dogum yapamayanlardanım.bana vıtamın dıye sunı sancı vermişlerdı.4 saat sonra halen gelen gıden yoktu.bebek ynı.sancım müthişti.sonra bıdaha verdıler. yanı ıkı kez sunı sancı verıldı.masaya 4 kez yatırdılar.kaldırdılar,herseferınde bakıp yolluyoar.korkmaya başladımnormale zorladılar,öldum ama bişey dıyemedım.su gelmeyınce kendılerı açtı..olmadı yıne yerıme göturduler.sancı odasımı ne. karnımada bebek kalp atışını dınlemek için bişey taktılar.sonra bi telaş oldu.anlamadım.agrım fena ıdıama gıkım çıkmadı utancımdan.ebenın doktoru çagır dıye seslendıgını duydum.bebegın aklp atışı düştü çabuk dedı.bi koşturmaca.doktor yıne zorladı.bebek yukarı çıkmış dedı.sadece adama şunu dedı; ölurse bebegım vebalı boynuna.. hemen sezeryana alın dedı. daha tam uyusmadan kestıler.sag ayagımı azda olsa oynatıyodum.bebek dogdu ama ses yok.çok panıkledı doktor.ben sınırden tıtremeye başladım.ses yok dedıler.nefes almamış.bayıldım. sonradan doktor kızım 3 aylıkken dedıkı aslında kızımın dogumuna 1buçuk ay varmiş.tatıle gıdışıne denk gelıyomuş.kendı yapmak ıstemiş. kılosuda 3 oldugu için almış...adamı ölduresım geldı o an.bıze yaşattıkları için  
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 14:12
Mesajı Yazan: zef
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 17:58
malesef suni sancı alanlardanım sabah5ten aksam 7ye kadar suni sancı verdıler salak hemsıreler  bıde yavas yavas acmaları gerekırken sonuna kadar acmıslar ayarını bıde bagladıkları makıne(adı aklıma gelmıo) bozukmus sancım var oluyorum dıom senın sancın falan yok dıolar bayagı bı sonra aaaaaaaaaaaa bu makıne bozukmus dedıler* sankı yalan soyluyoz *hemen dogum odasına gıttık neysekı saglıklı sıhatlı bı kızım dogdu herseye ragmen guzel bı duygu allahım isteyen herkese versın :not:cocuk ısteyenler once dogum parasını bırıktırıp sonra cocuk yapsınlar benım tavsıyem ben gıbı rezıl olmayın ama akıllandım 
------------- canımın canı herseyim benim
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 16:33
Kızlar suni sancı normal dogum sancısından daha cok agrı verıyor dıyorlar
Ay dogum yaklastıkca herseyden korkmaya basladım 
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: Nazlıcann
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2011 Saat 21:17
kızlar bende su anda 3. bebegime hamileyim diger 2 si erkek ve suni sancıyla oldu ömrümden ömür gitti şimdi kzım dünyaya gelecek insallah 34+4 günlük hamileyim acaba buda suni sancıylamı olur öbür hamileliklerimde hiç önceden bi ancı felan yasamadım ama bunda bir kac gündür ara ara sancılarım oluyor ne olur bilginiz varsa yazarsanız sevinirim
|
|