1 yaş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32561
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 13:54
Konu: 1 yaş
Mesajı Yazan: sengul
Konu: 1 yaş
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2011 Saat 00:41
kadir bey oğlum 1 yaşını yarın dolduruyor..Çocuk doktoruna kontrole götüreceğim..ne gibi tahliller yaptırmam lazım..(fe hiç kullanmadım...sadece devit 3 kullanıyorum..)
çook teşekürler..
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2011 Saat 00:56
Boyle bir sey yok, bu sadece uc kagitci doktorlarin uydurmasidir, adam gibi doktor, gerek gordugunde tahlil ister. Oyle "-1 yas cek-up'i-" gibi uydurmalar sizi masrafa sokmak icindir. Soluk goruyorsa, kan sayimi isteyebilir. Yoksa, gerekmiyordur.
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2011 Saat 14:50
hocam kan tahlili yaptırdık....1)sonuçlarımızı değerlen
- LYN : 67
- WBC: 8,4
- RBC: 4,93
- HBG: 11,3
- HCT: 32,1
- PLT: 426
- MCV: 65
- MCH: 22,9
- MCHC :35,1
- MPV : 9,3
- PCT: 0,395
- PDW: 11,1
- RDW: 14
- LYN : 5,6
- MON: 0,5
- MON: 7
- NEU: 2
- NEU: 23
- EOS: 0,2
- EOS: 2
- BAS: 0,1
- BAS: 1
- MED: 0
- MED: 0
- FERRİTİN FERRR: 9,03
- GLUKOZ: 97
- URE: 18
- CRE: 0,92
- SGOT: 73
- SGPT: 21
- FE: 73
dirirmisiniz... 1 yaş erkek çocuğu...
Kansızlık olduğu fe depolarının çok az olduğu söylendi. ve ferrum fort 2*1 ölçek verildi.
2) bıngıldağımızın kapanması gerektiğini ama bizim daha kapanmadığını ve devit3 4 damlaya çıkarmamız gerektiği söylendi...
Sizin dşnceleriniz çok önemli..Siz ne önerirsiniz...
teşekrler...
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2011 Saat 19:02
Demir tedavisi gerekiyor, demir ilacini kullanin. Bingildak ile Dvit'in dogrudan bir ilgisi yok, ayricada bingildak 18 aya kadar kapanmayabilir. Ayricada Dvit gunde en az 5 damla verilmelidir, yoksa bir halta yaramaz.
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2011 Saat 23:15
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Demir tedavisi gerekiyor, demir ilacini kullanin. Bingildak ile Dvit'in dogrudan bir ilgisi yok, ayricada bingildak 18 aya kadar kapanmayabilir. Ayricada Dvit gunde en az 5 damla verilmelidir, yoksa bir halta yaramaz. | 1) hocam
bu aya kadar hiç fe kullanmadım hata mı yaptım acaba???  
ferrum fort un ölçus ne olmalı....oğlum yaklaşık 10 kğ ...Birde doktor 1AY KULLAN GEL TEKRAR BAKALIM DEDİ...1 ay sonra gene kan tahlili isteyecek gerek var mı?
2)Bıngıldak neden geç kapanır beslenmeyle ilgisi var mı?.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2011 Saat 00:50
Anlatamadim galiba, sizin cocukta bingildagin gec kapanmasi diye bir durum zaten yok. Uyduruyorlar. Soya cekim olarak 9. ayda kapanan da normaldir, 18. ayda kapananda normaldir. Demir ilaci yaninda gunluk et tuketimini de arttirirsaniz iyi olur.Demiri, gunde 2x1 olcek verebilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2011 Saat 18:06
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Anlatamadim galiba, sizin cocukta bingildagin gec kapanmasi diye bir durum zaten yok. Uyduruyorlar. Soya cekim olarak 9. ayda kapanan da normaldir, 18. ayda kapananda normaldir. Demir ilaci yaninda gunluk et tuketimini de arttirirsaniz iyi olur.Demiri, gunde 2x1 olcek verebilirsiniz. |
ben bılgıldak neden geç kapanır onu öğrenmek için sormuştum..   .   ne olur yanlış anlamayın..
çoook teşekürler...
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2011 Saat 18:22
Soya cekimdir, keyfi oyle istediginden. Zaten bu doktorlarin yapmaya calistigi sey, kafanizi karistirmak. Tip literaturunde " Bingildagin kapanmama durumu" son derecede nadir olan "Piknodisostosis" durumudurki, ben bu yasima ragmen hic gormedim. Daha fazla bilgi icin eski maillere bakin.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2011 Saat 18:26
hocam ferrum yani kan şuruplarının dişlerde kararma yaptığı doğru mu?
|
Mesajı Yazan: bernadgny
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2011 Saat 23:26
Hocam merhaba; Oğlum geçen hafta 1 yaşına girdi. 56cm 3460gr olarak doğdu. şuanda 9600gr 84cm . iştahı çok yok ama öğünlerini bir şekilde yiyor. ben çalışıyorum annem bakıyor. ancak gün içerisinde çok sık kaka yapmaya başlamış. 2 haftadırda ishal gibi ve poposu bayağı pişik oldu yeni yeni iyileşiyor. ek gıdaya başladığımzdan beri kusma problemi var. doktorunun söylediğine göre reflüsü varmış. sürekli gaviscon infant kullanıyoruz. katı şeyler yiyemiyor. blender kullanıyoruz. balık yediğinde kusuyor. birde son zamanlarda parmağını kendini öğürtecek bir şekilde bilinçli olarak oyun gibi boğazına kadar sokup kendini dolu dolu kusturuyor. engel olmaya çalışsamda bunu yapıyor. bu normal bir hareket mi? zaten iştahsız olan ve kusan bebeğime iştah açıcı vs. ne yapabilirm? gerçekten reflüden dolayımı parçalı yemeyip, kusuyordur? ( bir de ben oğluma tuz, şeker, limon vermiyorum) yardımlarınızı önerilerinizi rica ederim. tşk. i.ç
------------- Diren Güney
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2011 Saat 02:55
Tuz ve seker, anne sutunda bile vardir. Muhim olan miktardir. Limonun ne gibi bir zarari olabilir anlamiyorum. Sirf ben oksuren cocuklara oksuruk surubu yerine limon-bal veriyorum diye bazi doktorlarin uydurmalarindan baska bir sey degil. Utanmadan yedi dogan bebeklere hickirdiklarinda verirler, 1 yasindaki cocuga vermezler. Kilo eksigi yok. Kusmasi zorladiginizdan oluyor, hastaliktan olsa idi kilo kaybi olurdu. Gunumuzde her kusan "Reflu", her oksuren "Astim" oluyor nedense. Ek gidalarda israrci olmayin, herseyin bir zamani var. Birde; cocugunuz, 1 yasina girmedi, 2 yasina girdi. Dogdugu gun 1 yasi basladi ve 1 sene sonra( 1 hafta evvel) 1 yasini bitirdi. .
|
Mesajı Yazan: bernadgny
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2011 Saat 09:25
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. doktorumuza kalsa reflüsü var portakal mandalina da yedirme diyor ama ben onları vitamini için kendi eliyle uzanıp yiyeceği şekilde önüne koyuyorum ve isterse gayet iyi yiyor. yaşı konusundada haklısınz yanlış yazmışım :) 25/12/2010 doğumlu 1 yılı bitirdik :) ek gıdaya ilk başladığımızda ısrar ediyordum yemiyor diye üzülüyordum. ama artık neyi nasıl ve ne kadar yemek isterse o şekilde yapıyorum. daha doğrusu çalıştığım için annem tarhanadan , yoğurduna kadar her şeyini ne kıvamda ne miktarda isterse o kadar veriyor. sadece balık yemediği için bir vitamin eksikliği olabilir mi ya da bunu balık yağı dışında nasıl takviye ederiz bilemiyorum. (balık yağınıda direkt kusuyor) . kahvaltısına ceviz peynir pekmez koyuyorum. gün aşırı yumurta sarısı yiyor. birde sağlık ocağında 1 yaş aşılarını pazartesi yaptırdık. devletin karşılamadığı özel aşılar varmış. onlarıda yaptrmak istiyorum ama süre olarak en doğru zaman ne zamandır bu aşılardan sonra hocam? tşk.
------------- Diren Güney
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2011 Saat 22:14
Unutmusum, evet, demir ilaclari dislerde boyama yapar. Balik yememek bir eksiklik yapmaz. Balik olmayan birsuru devlet var, hicbir seyleride eksik degil.Asilarini ya ayni gun yada en az 1 ay ara ile yaptirabilirsiniz. zannedersem onlar KKK asisini yaptilar, siz Sucicegi asisini ayni gun yaptirmadiginiz icin, en az 1 ay gectikten sonra yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2012 Saat 08:04
Bu dişlerde boyama dediğiniz diişlere zarar mı veriyor...kan sayımı aonucu fe kullanmak zorundayız
dişlerine zarra vermemesi için ne yapabiliriz?
teşekürler..
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2012 Saat 19:30
Sadece kozmetik , curume yapmaz. Mumkun oldukca agizinda fazla sure tutmadan, cabuk yutmasi yeterlidir.
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2012 Saat 23:02
Hocam benim 4,5 yaşındaki kızımın dişleri simsiyahtı şimdi %60-70 düzeldi gibi, fırçalamayla... Ama bu siyahlıklar 1,5-2 yıldır var şimdi 1 yaşındaki kızımı kontrole götürdüğümde buna da verecekler (tam kan sayımı sonucunda sizin söylediğiniz aralıktan düşük olursa kullanıcam tabi, onların demesiyle değil ) ve ablası gibi olur diye korkuyorum. Kullanmasak, alternatif yapacağımız bişeyler yok mudur? Ya da fe eksikliğinde tedavi edilmezse ne olur? diyeyim...
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2012 Saat 02:39
Yeterli et yemesi ile kansizligin onune gecebilirsiniz. Anemi tedavi edilmezse, vucut ve zeka gelisimine aksi tesir edebilir.
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2012 Saat 23:30
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Sadece kozmetik , curume yapmaz. Mumkun oldukca agizinda fazla sure tutmadan, cabuk yutmasi yeterlidir. | Kadir bey nette araştırdım...Nutrigen Ferromixin toz demir ilacı ve Ferrum Hausman varmış . Bunlar dişlerde lekelenme yapmıyormuş..
bu ilaçlar hakkında bilginiz var mı* Tavsiye edermisiniz...
teşekürler..
http://www.nutrigen.com.tr/ferromixin_halk_detay.html - http://www.nutrigen.com.tr/ferromixin_halk_detay.html hocam WHO Onaylıyormuş..Ama domuz gribi aşısından sonra neye inanacağımızı şaşırdık...
http://www.facebook.com/pages/%C4%B0la%C3%A7Pediacom/271437750223 -
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2012 Saat 04:34
Olabilir. Cocukda tadini severse, neden olmasin!
|
|