Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anestezi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32539
Tarih: 15 Haz 2025 Saat 09:57

Konu: Anestezi
Mesajı Yazan: hilal
Konu: Anestezi
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2011 Saat 17:38

Özlem hanım iyi çalışmalar..

OOğlum 5,5 yaşında ,bi süredir arka dişlerinden birinin dolguya ihtiyacı var,doktor kontrol etti ve anestezi yapmadan dolgusunu yapamam derin çürük var dedi..Sonra iğne ile müdahele edince oğlum daha iyne bitmeden çığlık çığlığa kalktı masadan ve şuan dişi o şekilde açık kaldıConfusedKesinlikle müdaheleye artık  için vermiyor daha şimdiden 'dişçi' korkusu yaşamasıda cabası..Gİtmeden önce heyecanla gidicem sonra arkadaşlarıma öğretmenime anlatacam diyordu ama şimdi kesinlikle reddediyor gitmeyi bile ve dişi çok acıyor o taraflada yemiyor..Nasıl ikna edip tekrar götürücem bilmiyorum ama sorum şu; çocuklar için iğne dışında başka bi yöntemle diş uyuşturulamazmı?

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2012 Saat 09:58
merhaba,
lokal anestezi dışında bir diğer yöntem de genel anestezidir.Genelde mental retardasyonlu hastalarda uygulanır.
Genel anestezi her ne kadar kolay ve temiz gibi görünse de sonuçta ciddi risk taşıyor.
Benim önerim,oğlunuzla konuşarak işlem için ikna etmeniz ve gerçekten sabırlı ve çocuk dilinden anlayan bir hekime gitmeniz.
sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat