Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ERKEK BEBEKTE SAÇ ...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32180
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 11:28

Konu: ERKEK BEBEKTE SAÇ ...
Mesajı Yazan: elmur
Konu: ERKEK BEBEKTE SAÇ ...
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 02:20

Merhaba Kadir Bey

Oğlum 2 yaşında ve babasının isteği üzerine saçlarını uzatıyoruz.Gelişimi ve psikoljisini , saç uzatma ne kadar etkiler? Araştırmalarıma göre kişilik gelişiminde çocuğun kendisini erkek gibi hissedemeyebleceğinden bahsetmişler. Siz ne düşünüyosunuz? Şimdiden teşekkürler….

-------------
BEN DE ANLADIM :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 11:34
Erkeklerde saç uzatmak; tamamen o şahsın keyfine kalmış bir iştir. Aşırı dindar musevi erkeklerde de asırlardır saç uzatma vardır, hiçbirinde de kişilik bozulması görülmemiştir. "Son Samuray" filminde de benzer saç uzatma hadisesinin eski Japon toplumundaki önemi işlenir. Bizdeki inanışlar, sanki toplumda  herkez asker imiş gibi imaj yaratmak gayretinden başka bir şey değildir. Bizler ne üniforma gibi giyinmek, nede sakal-bıyık nizamnamesine uymak zorunda değiliz. Bireyiz.    

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 15:17

aynı durumu bayramda bizde yaşadık hcam. ğlumun saçını uzatyoruz bizde misafirlğe gittiğimiz bi akrabamız (kendisi ameliyatlra giren hemşirelerden) oğlumun saçının uzamasının gelişimini etkileyeceğini vs. dedi bana çok saçma geldi. Yok alması gereken vitaminler vs. saça gidermişde ıvır zıvır. Şuan konuyu okuyunca bu olay aklıma geldi ben yok öyle bişi bana göre bunlar hurafe desemde ciddi ciddi söyledi.  Saçma bişi söyledikleri Big smile

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2011 Saat 14:58
Bizdeki sağlık çalışanlarının bu perişan durumları, hep Tıp eğitimlerinde kitap olmaması yüzünden. Bir takım "hoca" denilen kimseler anlatacak, bunlarda not tutacaklar. Ben her dersin İngilizce kitabını okurken, benim devreden Fizyoloji, Fizyopatoloji ( bu ders hocası olmadığından artık okutulamıyor) , Patoloji, Farmakoloji derslerini sadece hocaların anlattığı kadarı ile öğrenenler çoğunlukta idi. Eh, böyle eğitimden, böyle doktor, böyle hemşire çıkar.  Ve maalesef, onlar çoğunluktalar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat