ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32015
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 12:07
Konu: ates
Mesajı Yazan: gulsum
Konu: ates
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 09:50
gunaydı doktor bey dun gece kızım ateslendi aksam ustu agzında cok hafif koku farkettim.birazda dili beyaz.gaz cıkardıgı zaman baya kötu kokuyor(ayakklarında hiççorap tutmadıgı için heralde)..doktora hemen götürmek istemedim nesesi yerinde ates 38 ama o oyun peşnde.kongest vermişti daha önceden doktorumuz onu verdim...napmalıyım diye size sormak istedim atesi gelince ustundekileri biraz cıkartıp bekliyorum.ballı limon vericem bugun..tesekkür ederim
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 10:48
Kongest ve benzeri ilaçları kullanmayın. Antibiyotik gereken bir duruma benzemiyor, genel durumu daha kötüye giderse, bir kan sayımı yaptırın, WBC değeri yüksek çıkarsa, antibiyotik gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 09:21
hocam kongesti dun vermedim ateşi 37 38.2 arasında değişt i hep birde ıshal oldu dun 4 kez yaptı.sabhatan beride 2 oldu.genel durmu iyi iştahı yerinde halsizlik yok.ballı limon veriyorum.bu ates ne kadar sürer acaba hocam ishalı için ne yapmalıyım?bu hastalığı ayaklarını üsütmektenmı oldu acaba?
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 09:51
Üşütmekle hastalık olmaz, yedikleri ile mikrop kapınca ishal olurlar. Hiç bir şey yapmayın, sadece bol sıvı verin, su kaybı olmasını önleyin yeter.
|
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2011 Saat 14:53
hocam cok tesekkür ederim.ates dun gece hiç olmadı.ishali bugun biraz daha koyuldu gbi...ama hala sık yapıyo..ilaç kullanmadanda gecebiliyomus...iyiki doktorA götürmemişim..atesi sayenizde düşürmyei korkmamayı öğrendik..bol su içiriyorum dediğiniz gibi.emziriyorumda zaten..
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 09:41
|