Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

düşme-çarpma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31973
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 11:15

Konu: düşme-çarpma
Mesajı Yazan: ebruarda
Konu: düşme-çarpma
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2011 Saat 15:16
Kadir Bey merhaba. Oğlum 21 aylık. Tahmin edebileceğiniz gibi en hareketli zamanları. Düşüyor kalkıyor kafasını bir yerlere vuruyor kendine bir zarar vermediyse çok umursamıyorum. O da çok ağlamıyor zaten düştüüü deyip kalkıyor yerden. Fakat dün gece oyuncağının üzerine atlamaya çalışırken kafasını koltuğun ahşap kolçağına vurdu sağ kaşının tam üstünü çarptı. Kaşı açılmadı çok şükür. Çok ağladı. Hemen buz koymaya çalıştım 5-10 saniye ancak tutabildim buzu istemedi. Şişlik olmadı sabah kalktığında da şişlik morluk vs. yoktu. Hareketleri normal her zamanki gibi. Merak ettiğim bu gibi çarpma ve düşme durumlarında ne zaman doktora gitmek gerek. Mesela kafasını çarptı Allah korusun kafatası öyle hemen öyle çatlar mı nasıl anlaşılır ? Nelere dikkat etmek gerek ? Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2011 Saat 10:09
Merak etmeyin, çatlasa bile bir şey yapılmıyor. Ancak 48 saat içinde "nörolojik arazların" çıkması mühimdir ( sara nöbeti gibi kasılmalar, şuur kaybı, gözlerin kayması gibi) . Bu gibi durumlarda bile hastanede gözlem altına alınır ama bir şey yapılmaz, taki, kalp ve solunum ritmlerinde bozukluklar çıkana kadar. Ev içi düşme -çarpmalar ile şimdiye kadar hiçbir hastam hastaneye yatırılmadı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat