hırıltılı nefes
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31901
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 20:16
Konu: hırıltılı nefes
Mesajı Yazan: güneşimoğlum
Konu: hırıltılı nefes
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2011 Saat 10:54
iyi günler kadir bey sizi devamlı takip ediyorum,bugün size bir sorum olacak.10 aylık oğlumun 5gün önce gece ağlamaları yüzünden doktora gittik,önce boğazında kızarıklık ve kulak iltihabı dediler.croxilex 200 antibiyotik verdiler.aslında kullanmak istemedim çünkü grip olduğunda ilaçsız burun damlasıyla atlaşmıştık ama kulak iltihabı denince kullandım.takiben 2gün sonra yoğun balgamlı öksürük başladı,öksürürken kusma oldu birkaç kere,başka bir doktor ilaca devam etmemizi ve birde avil şurup başlamamızı söyledi.5.gün sonunda öksürük azaldı ama hırıltı başladı oğlumda.ilacı 10 gün kullan dedi doktor.ve ayrıca oğlum 2,5aylıkken bronşiolitten 1hafta hastanede tedavi gördü.benim korkum doktorumda bahsetti alerjik bir durum olabileceğinden bahsetti.size sorum oğlumun hırıltısı nasıl geçer,ve alerjen bir durum yani astım eğilimi varmıdır?sizce avil vermelimiyim?cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2011 Saat 10:13
Basit bir Gribi ilaçlarla bu hale getirdiniz. Avil'in etkisi ile öksürüğü baskıladınız, ama çocuk öksürmediği için, hastalık akciğerlere inerek hırıltıları başlattı. Arkadan, Ventolin, Flixotıde gibi ilaçları dayayacaklar ve çocuğunuz hiç doktordan çıkamayacak. Bu ilaçları hemen bırakın, "Limonlu bal, serum fiz. ve ColdMix kullanmaya başlayın. Sıcak buhar( banyo) iyi gelir.
|
Mesajı Yazan: güneşimoğlum
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2011 Saat 11:45
hocam avil bir iki kere verdim,başta almadım diye doktor o onun kurtarıcısı dedi bende aldım ama fazla vermedim.bir gece bir kere bricanyl verdim,ondan sonra öksürmedi.doktoru eşiminde çocukluk doktoru özel ofisine gittik güvendik yani:(alerjik bir yapısı olabileceğini söyledi bal sakın verme dedi,babasıda alerjenmiş o yüzden sanırım.oğlum 2,5aylıkken bronşiolitten hastanede yattı.şimdi hocam antibiyotik 10 gün dedi 6 gün oldu keseyimmi onu bende ne yapacağımı şaşırdım açıkcası,eşimde yıkamama izin vermedi hasta diye ama yıkarım bugün.hocam biz kimlere güvenicez en iyisi doktora hiç gitmeyelim,hangi durumlarda gidilmeli?sizi tanımıyorum ama takip ettiğim kadarıyla yazılarınız çok mantıklı sizin sayenizde gribi ilaçsız atlaşmıştık.yazım uzun oldu kusura bakmayın yardımlarınız için teşekkürler.
|
|