Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Astım? Bronşit?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31880
Tarih: 28 Kas 2025 Saat 07:45


Konu: Astım? Bronşit?
Mesajı Yazan: PinarTN
Konu: Astım? Bronşit?
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 00:10
Hocam kızımın iki haftadır süren bi gribi vardı. sadece burun akıntısı ve boğazda gıcık vardı. sizin yöntemlerinizi uyguladık. iki gündür iyileşti derken bugün akşam üzeri birden titremeye başladı eli ayağı dudakları buz gibi ama gövdesi sıcaktı. ateş ilk ölçtüğümde 37,9 du fakat 10 dk içinde 40a kadar çıktı ve bu arada bir kere istifra etti. hemen soluğu acilde aldık. doktor bayan sırtını dinleyince direkt astımı mı var dedi. bronşit olmuş bu çocuk hemen hava verilmesi lazım dedi. sefazol+novalgine karışımı iğne yaptı, buhar verildi ama ben teşhis konusunda şüpheliyim. bronşit olması için en azında öksürüğü olması gerekmez mi? Ayrıca sizin yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla nefes verirken ses olması lazım. bizde burnun tıkanık olması dışında özellikle dikkat ettim nefes alırken veya verirken kesinlikle ses yok. biraz ağız kokusu var.teşhise pek inanmamakla birlikte annelik duygusuyla yine de endişe içindeyim. çok sağlıklı bir çocuk normalde pek hasta olmaz. 3 haftadır kreşe gidiyor onun etkisi olabilir mi? Kızım yaklaşık dört yaşında 111 cm 20,5 kg.

-------------
http://www.glitterfy.com/">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 00:11
hocam bi de hava verilirken başka bi doktor gelip tıkanıklığı geçti mi diye sordu ama çocuk hiç tıkanmamıştı ki!! neye göre böyle bir uygulama yapıldı anlamış değilim. gece bi daha ateşlenmedi sorunsuz uyudu.

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 12:52
Bu uyguladıkları; "Fiks menü" . Şimdi moda böyle. Eskiden "Lincocin" iğne dayarlardı. Grip geçiriyor, ne antibiyotiğe, nede Astım ilaçlarına gerek yok. Bir tek sizin "-ağız kokusu-" vardı lafı beni meraklandırdı, acaba antibiyotik gerekirmi, onuda bir kan sayımı yaptırırsanız kesin söyleyebilirim. Lökosit(WBC ) düşük ise antibiyotiğide keserim, yüksek çıkarsa devam ederim.


Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 17:48
hocam bugün dayanamayıp çocuk doktoruna götürdüm
ciğerler temiz bronşit falan yok genizden gelen akıntının sesini ciğerlerden geliyor sanmıştır dedi
tek bademciğinde yoğun iltihap var dedi ki koku ve pas da vardı zaten
klomaks, dolven ve iliadin verdi
üçüncü günden sonra ateş devam ederse getir dedi
kan testi yaptıramadık çünkü dün gece de hastaneyi birbirine kattı ağlamaktan
doktor güven verdi açıkçası bu yüzden tekrar ağlatmak istemedim
yanıtınız için teşekkürler iyi ki varsınız


-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2011 Saat 09:57
3 günde iyileşmezse, zaten teşhis yanlış, Gripal enfeksiyon geçiriyor demektir, o zamanda  antibiyotik gerekmez. İkinci doktorun uygulaması en azından  zarar vermiyor.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat