Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Turşunun kraliçesi burda :)))

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Turşular
Forum Tanımlaması: Turşular
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31852
Tarih: 13 Oca 2025 Saat 05:31

Konu: Turşunun kraliçesi burda :)))
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: Turşunun kraliçesi burda :)))
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:32
Başlık da iyi oldu heee LOLLOLLOL
Benim söyleyip de bir türlü foto ekleyemediğim turşularımı, bugün AOA meydanına çıkarıyorum LOLLOLLOL
Tarif şöyle efenimm

5 lt bidona
6 yemek kaşığı iri tuz
4 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu

Malzemeler de içinde görünenler LOLLOLLOL
bikaç fotom daha var LOL

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:35
Yazalım mı artık seni bekliyoruz LOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:36
ay canim cekdi aci aci LOLagzim burustu yaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

malzemeleri tek tek saymam gerekirse ;
kornişon
lahana
karnabahar
havuç
körpe kavun
taze fasülye
bir avuç sarımsak
bir avuç nohut
bi tanesine salatalık lahanadan (mor) ekledim, rengi çok hoş oluyor Big smile

Mesajı Yazan: nilufer
ayy valla cok guzel duruyo,bende yemesını severımde hiç yapmadımSmile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:37
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Yazalım mı artık seni bekliyoruz LOLLOL
ayy foto göndermekten vazgeçtim geri LOLLOLLOL aynısının yakından çekilmişleri işte LOLLOLLOL görmemiş gibi olur diye şeyettim LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:39
Valla Kevser çok güzel görünüyor ClapClap Ellerine sağlık Approve

Ama değinmek istediğim bir konu var , bu turşular sizin eve biraz fazla gibi 

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:40
Ziyan olmasınlar diye diyorum yanlış anlaşılmasın 

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:42

Valla Kevser çok güzel görünüyor ClapClap Ellerine sağlık Approve

Ama değinmek istediğim bir konu var , bu turşular sizin eve biraz fazla gibi 
saol canım Approve
valla şu an hiç yalansız söylüyorum, keşke aynı yerde olsaydık birini verirdim nolcak ki Approve
aaahhh ah benim komşuluğumu bilmiyorsunuz ki, bana komşu olan yaşadı  LOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:43
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

ay canim cekdi aci aci LOLagzim burustu yaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOL
acı değil kuşum, eşim acıdan nefret eder LOLLOLLOL biber de aldıydım, içinden acı çıkınca korktum koymadım LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:44
Bilmem mi kuzum Approve 
Biz akşamdandır burda koptuk gülmekten kaç kere yaşlar aktı gözümden bir bilsen onun hızıyla espri yapıyorum LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:46
Yalnız bak bu sefer başlık cukka oturmuş LOLLOL Muz kızartmasına hiç benzemiyor LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:47
Orjinalini yazan: nilufer nilufer Yazdı:

duruşu kadar tadı da güzel emin ol Big smile geçen yıl da bundan yapmıştım, tarif ablamın Wink
ablamdan turşu almaktan utanır oldum, kadın onlarca turşu yapar olmuştu bize dağıtacam diye LOLLOLLOLLOL
iyi de oldu, öğrenmiş oldum LOLLOLLOL
bidondan çıkar, tabağa koy, çerez gibi ye, o kadar yani LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:48

Bilmem mi kuzum Approve 
Biz akşamdandır burda koptuk gülmekten kaç kere yaşlar aktı gözümden bir bilsen onun hızıyla espri yapıyorum LOLLOL
online de sayfalar uçmuş ama içeriğe bakamadım, babam geldi bugün Big smile
yap yap esprisiz olmaz LOLLOLLOL

Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:49
Orjinalini yazan: Kevser Kevser Yazdı:

Orjinalini yazan: nilufer nilufer Yazdı:

duruşu kadar tadı da güzel emin ol Big smile geçen yıl da bundan yapmıştım, tarif ablamın Wink
ablamdan turşu almaktan utanır oldum, kadın onlarca turşu yapar olmuştu bize dağıtacam diye LOLLOLLOLLOL
iyi de oldu, öğrenmiş oldum LOLLOLLOL
bidondan çıkar, tabağa koy, çerez gibi ye, o kadar yani LOLLOLLOL
  ellerıne saglıkClap  ben hazırcı anam verır ben yerımLOL  aslında cok hevesım var kışlık hazırlayam,buzluga falan da...ama yok üşeniyom başka bahara artıkLOL ümitliyim kendımden bı gun yapcamLOLLOLLOLLOL

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:49

Yalnız bak bu sefer başlık cukka oturmuş LOLLOL Muz kızartmasına hiç benzemiyor LOLLOL
Aayyyy aklıma düşürdün yineeeee LOLLOLLOLLOLLOLLOL babam karşımda şimdi, kahkaha atarsam olmaz, ciddi konu konuşuyorduk oooyyyy içim çatlayacakkk LOLLOLLOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 01:55
ben yuklumuyum acaLOLLOLLOLLOLLOLturcu yesim geldi ama bunlariLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 09:23
Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Clown

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 11:30

ben yuklumuyum acaLOLLOLLOLLOLLOLturcu yesim geldi ama bunlariLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Allah mı söyletiyo seniii LOLLOLLOLLOL git bi test al LOLLOLLOL ne olur ne olmaz LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 11:30
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Clown
Saol canım Clown

Mesajı Yazan: DERYA06
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 11:47
ELLERİNİZE SAĞLIK KEVSER HANIM ÇOK GÜZEL DURUYO AM MERAK EDİYORUM SU BİDONLARINA KOYUYOSUNUZ YA İÇİNDEN ÇIKARMASI ZOR OLMUYO MU

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 12:16
Ellerine saglık canım bende böle pratik bi tarif arıyordum kaynanam kurmamıssa bana ben kendim kurcam bakalımm cok severim tursuyu hazırlardan bşi anlamıyom ben 

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 13:59
Orjinalini yazan: DERYA06 DERYA06 Yazdı:

ELLERİNİZE SAĞLIK KEVSER HANIM ÇOK GÜZEL DURUYO AM MERAK EDİYORUM SU BİDONLARINA KOYUYOSUNUZ YA İÇİNDEN ÇIKARMASI ZOR OLMUYO MU
su bidonlarında daha uzun süre durabiliyor, bu yıl yiyemezsek seneye kalabiliyor Wink
Yiyeceğimiz zaman bidonu boyun kısmından kesiyorum başka bir bidona alıyorum kapaklı olan...
mesela ağzı geniş olanı en önce bitiricem, diğerini kesince geniş ağızlıya aktarıcam WinkBig smile

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 14:00
Orjinalini yazan: nurcan nurcan Yazdı:

Ellerine saglık canım bende böle pratik bi tarif arıyordum kaynanam kurmamıssa bana ben kendim kurcam bakalımm cok severim tursuyu hazırlardan bşi anlamıyom ben 
ben kış hazırlığını çok severim, belki de kaynanam falan bana yapmayınca böyle alıştırdım kendimi LOLLOLLOLLOL
çok basit ve çok hafif, çıtır çıtır oluyor, keskin bir sirke tadı falan da olmuyor, ayy canım çekti birini açsam mı LOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 21:13
benım de kaynanam yapmıcakmıs 1 bıdon yapcam malzememi aldım senin tarifden yapcam bakalım insallah tuturabilirim 

Mesajı Yazan: didemce
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 01:29
ellerine sağlık....ağız tadıyla yiyin...de Kevser'im bidon boşaltmak için bi nokta atlanmış.turşudan önce de salçayı bitirmek gerekiyor sanırımLOLLOLLOLkapakta öyle görünüyo da....PigClown

-------------
TEYZESİNİN PRENSESİ http://www.glitterfy.com/"> ANNESİNİN Bİ'TANESİ

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 13:48

benım de kaynanam yapmıcakmıs 1 bıdon yapcam malzememi aldım senin tarifden yapcam bakalım insallah tuturabilirim 
yap canım Big smile sormak istediğin şeyler olursa yazışalım Wink tutmayacak bişey yok...

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 13:50
Orjinalini yazan: didemce didemce Yazdı:

ellerine sağlık....ağız tadıyla yiyin...de Kevser'im bidon boşaltmak için bi nokta atlanmış.turşudan önce de salçayı bitirmek gerekiyor sanırımLOLLOLLOLkapakta öyle görünüyo da....PigClown
hahahaaaa aslında evet ama o bidonlardan satılıyor her yerde, boş olarak LOLLOLLOL isteyen onlardan alır LOLLOLLOL itiraf ediyorum, ben önce salçayı bitirdim LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 20:55
Canım tursuyu kurdum bugün sirkeyi 4 bardak koydum ya rengi sarımsı oldu cok sirkeli olmuyoo dimi 
yanii seninkilerin suyu da öle oldumu ılk etapta baklaım nasıl olacak tadını cok merak ediyorum Smile
ne zaman oluyor canım bu 1 ay sürüyomu ?

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 22:38

Canım tursuyu kurdum bugün sirkeyi 4 bardak koydum ya rengi sarımsı oldu cok sirkeli olmuyoo dimi 
yanii seninkilerin suyu da öle oldumu ılk etapta baklaım nasıl olacak tadını cok merak ediyorum Smile
ne zaman oluyor canım bu 1 ay sürüyomu ?
Evet canım ilk kurunca sarımsı oluyor, ben tadını bildiğim için garanti veriyorum LOL açınca buraya tadıyla ilgili yazmayı unutma (bir de berbaatttt diye yazıyormuşsun LOLLOLLOL) yok yok ben kaç yıldır yiyorum bunu. hatta bu yılki (hiç açılmadan) seneye bile kalsa ne tadı değişiyor ne de rengi Wink
ne zaman olacağını ablama soracaktım, ben de bilmiyorum LOLLOL yarın arayayım da öğreneyim LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 23:27
Taamam sen sor onu ben simdiden merakla bekler oldum ama ben salatalıkları
kesmeden direkk öylece koydum karnıbahar falan koymadım hiç denemediğim için emin olamadım tursuda nasıl durur diye  LOL

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2011 Saat 23:59
karnıbahar super oluyo keşke koysaydı
hatta kanlıca mantarıda koyarsan superrr

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2011 Saat 01:02
ayyyyyy wallahi mi kız vardıda karnıbahar neyse aklımda olsun bidahakine öle yaparm 
kanlıca mantarı bulamam kanımca LOL

Mesajı Yazan: DERYA06
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2011 Saat 09:13
hmmm çok iyiymişşşş daha uzun kalması bende yapayım ama önümüzdeki seneye inş. bu sene yaptık

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2011 Saat 12:26
Bugün sordum ablama, bu yaptığı turşuyu en son açıp yiyormuş. biber turşularımı falan 15 gün sonra yemeye başlıyorum bence bu karışık turşu da 15 günde olur dedi Big smile

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2011 Saat 23:55
oo ellerine saglik coook güzel görünüyorClap 
yanliz bisey sormak istiyorum ben hayatmda bir kere tursu kurdum onada aklima geleni attim ve tuzuna bakmistim  bide tursu tozu atmistim yani bu toz olmadan tursu olmaz diyorlar gercekten böyle bisey varmi ben simdi senin tarifde de yazmamisin 
 acep bizim buralar sulak hep yagmur 
olduna mi bu toz konuyorLOL saka bi yana sen tursu tozu kullaniyormusun cünküm ben tozzuz tutturamadim 

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2011 Saat 12:11
kevser  sordunmu ablana ne zaman olurmu tursular Smile

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 16:54

Bugün sordum ablama, bu yaptığı turşuyu en son açıp yiyormuş. biber turşularımı falan 15 gün sonra yemeye başlıyorum bence bu karışık turşu da 15 günde olur dedi Big smile
Nurcancım burda yazmıştım sana Big smile

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 16:57
Orjinalini yazan: begumfunda begumfunda Yazdı:

oo ellerine saglik coook güzel görünüyorClap 
yanliz bisey sormak istiyorum ben hayatmda bir kere tursu kurdum onada aklima geleni attim ve tuzuna bakmistim  bide tursu tozu atmistim yani bu toz olmadan tursu olmaz diyorlar gercekten böyle bisey varmi ben simdi senin tarifde de yazmamisin 
 acep bizim buralar sulak hep yagmur 
olduna mi bu toz konuyorLOL saka bi yana sen tursu tozu kullaniyormusun cünküm ben tozzuz tutturamadim 
Turşu tozunu hazırcı hanımlar koyar LOLLOLLOL örnek: yasemin LOLLOLLOLLOL
yok ben ondan atmadım içine Big smile
sadece yazdığım malzemeleri attım o kadar Smile turşu tozunu atanı etrafımda da duymadım ben Smile

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 17:49

Nurcancım burda yazmıştım sana Big smile
pardon canım görmemişim tamam 15 günün 1 haftası gitti ztn geriye 1 hafta kaldı LOL

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 17:58
ben de gün sayar oldum, sanki asker yolu bekliyom LOLLOLLOL
benim şafak 6 LOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 18:30
ben pazar günü yapmıstım daha 1 hafta olmadı LOL bende gün sayar oldum ama bi itiraf a bulunayımmı 2 gün önce acmıstım ben şöyle çatalla bi karıstırdım lahananın tadına baktım kıtır kıtırdı daha ama tuzu lezzeti yerindeydii açmış bulundum merakıma yenilip LOL

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2011 Saat 00:06
anam en fazla uc haftada olur ne sayiyonuzLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2011 Saat 14:12
en fazlayı biz en aza indirmeye çalışıyoz, 3 hafta geçer mi kıızzzz LOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 12:30
tursu kralicesi senin tursular ne alemde baktınmı olmuslar mı 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 14:24

tursu kralicesi senin tursular ne alemde baktınmı olmuslar mı 
yaw benim başlık yanlış mı anlaşıldı ne oldu, geçen Pınar da dedi (buluşma topiğinde LOL) kraliçe olan turşu, ben değilim LOLLOLLOL başlığı değiştireyim bari LOLLOLLOL

kaç gündür sen aklımdasın, şuraya cevap yazacaksın diye bekliyorum LOLLOLLOL
ben baktım çok harika LOLLOLLOL yemeye başladık biz LOLLOLLOL
seninki ne alemde LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 14:49
benımkı daha olmamıss sen dograyıp koydun ya daha çabuk oldu o yuzden ben tum tum attım salatalıkları bıraz daha beklıcem sanırımm Smile 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 14:56
foto eklesene Wink
çok merak ettim LOL

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 17:22

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 17:40
nurcan ne guzel görunuyorBig smilesalatakliklarin olmus senin ye getsinLOLben ikinci turcumuda bitirdim baska yapcma insnalah ama iste useniyomLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 17:51
saol canımm bir kac gün daha gecsin acıp yicem zaten resim cekerken baktım olmak üzere bu  bize baya gider eşimin pek arası yok zaten tursuylaa 
sende yap kız üşenme sen ne tursusu kurcan

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 17:53
ben fasulye yaptimdi  bitti sonra salatalik yaptim nurcan seninki gibilerdi ama yedikLOLgecen sene sen yoktun kanimca benimm turculari görmedinLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 17:57

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 17:58

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 19:52
gecen sene varıdm da cok girmiyordum bu kadar LOL
masallahh bide beceremem edemem diyosun ben hiç yemedim
fasulye tursusu nasıl acaba Ermm

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 20:10
Benim annem fasulye turşusunu patatesle kızartır ve çok lezzetli olur.  Belki Karadeniz'li arkadaşlar biliyordur.Smile
Patates tuzlu suda haşlanır sonra ezilir (elinizle ezebilirsiniz, püre gibi olmayacak) sonra patates, fasulye turşusu ile harman yapılır, geniş bir teflon tavaya birazcık sıvı yağ ile yağlandıktan sonra çok kalın olmayacak şekilde konur, bir tarafı piştikten sonra, yine pişmemiş tarafının üzerine az yağ konup, kapakla çevrilip diğer tarafı da pişirilir, çok lezzetli oluyor.  Yasemin biraz fasulye turşundan gönder, çok güzel görünüyor LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 20:18
Bizde patatesle kavururuz LOLLOL Bunlar geçen seneden olsa eminim yollardı yasmiş ama kanımca onda da yok LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 20:55

Benim annem fasulye turşusunu patatesle kızartır ve çok lezzetli olur.  Belki Karadeniz'li arkadaşlar biliyordur.Smile
Patates tuzlu suda haşlanır sonra ezilir (elinizle ezebilirsiniz, püre gibi olmayacak) sonra patates, fasulye turşusu ile harman yapılır, geniş bir teflon tavaya birazcık sıvı yağ ile yağlandıktan sonra çok kalın olmayacak şekilde konur, bir tarafı piştikten sonra, yine pişmemiş tarafının üzerine az yağ konup, kapakla çevrilip diğer tarafı da pişirilir, çok lezzetli oluyor.  Yasemin biraz fasulye turşundan gönder, çok güzel görünüyor LOL
olsa dukkan seninLOLbunlari zaten esim kurmustu haburalarda konusu geciyor ben hasladim di sadeceeeeeeeLOLsen bakma bebek dogana kadar buralaraLOLtarifini hatirladim anam yapardi rahmetli harika oluyorduu;(

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 20:56

Bizde patatesle kavururuz LOLLOL Bunlar geçen seneden olsa eminim yollardı yasmiş ama kanımca onda da yok LOLLOL
kocamin cpk cani ceki ama fasulye bulamadik bu sene buraölarda izinden gec geldik olduguuz yerlerde de kalmadi kacirdik firsatiLOLkoyde kaynanam fasulye pezukden yapmisti birde kiraz onlari yedik bu seneLOLasil sen trabzona gettin sen getirseydine turcu LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 20:58

gecen sene varıdm da cok girmiyordum bu kadar LOL
masallahh bide beceremem edemem diyosun ben hiç yemedim
fasulye tursusu nasıl acaba Ermm

fasulye cok harika oluyor arada resim ekliyom haburalara bitti bunlar LOLesim yapmisti bunlari ben hasladim vallahiLOLfasulyeleride gösterem bulursam durLOLgecen sene sessizmisin masallah bu sene iyi böyle ya niye sessiz durdun anlamin biz cok sevik geleni gideni normaldeLOLbu arada  karanlikda yazim harfler eksik olabulurLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 21:00

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 21:01

gecen seneki fasulyelerim

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 21:32

olsa dukkan seninLOLbunlari zaten esim kurmustu haburalarda konusu geciyor ben hasladim di sadeceeeeeeeLOLsen bakma bebek dogana kadar buralaraLOLtarifini hatirladim anam yapardi rahmetli harika oluyorduu;(
Annem de var kız, arada yapıyor, gözüm kalmaz o yüzden merak etme LOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 21:35
dogruya bende kimi dusunuyomLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2011 Saat 20:32
benim turcularim olmusLOLyeme basladik birde yandan poz verek dedimLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2011 Saat 20:36

kayserili bu karadeniz turcusu ama ben sana eklem dedimLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 22:44
öne gelLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 22:51
kankamm hava atamadın sanırsam LOLLOL Ama şaka maka süper görünüyor bunu tereyağ bol soğan kavur benim için ye bir gün LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 22:51
Yasemin bu turşuyu haşlanmış patatesle kızart, biz çok yaparız, harika oluyor. 

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 22:56

kankamm hava atamadın sanırsam LOLLOL Ama şaka maka süper görünüyor bunu tereyağ bol soğan kavur benim için ye bir gün LOL
ana dundur kimse bakmayincaaaaaaaaaLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 22:56

ay fatos deme bana bir seyler oliLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 23:00

ay fatos deme bana bir seyler oliLOL
Valla bak süper oluyor, bilmiyorsan bir dene, bir gün önceden turşuyu suya koy, sonra 5 tane falan patates haşla (patatesi bol olunca güzel oluyor) sonra patatesi ezdikten sonra iyice suyunu sıktığın turşu ile harmanla, teflon tavanı biraz yağla, çok kalın olmayak şekilde tavaya koy, hafif ateşte çevire çevire pişir, sonra da diğer tarafını pişir (o zaman da hafifçe yağ koy) çok lezzetli oluyor. (Çok yağlı olmasın ama ) Bizim orada (Ordu'da) çok yaparlar

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2011 Saat 23:49
bunu sabah yazam ben bayildim bu tarife fatosum ben yesim de geldiLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 00:26
yasmiş senin fasulye turşunu ben niye yeni gördüm acep Tongue yeni mesajları göstermiyo benim pc Confused arada kaynamış gitmiş Angry
harika görünüyo valla tarifler de harika, amaannn sabah olur mu ki, akşam yemeğinde de ekmek yemeyince hemen acıkıyom LOLLOLLOLLOL 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 08:58
illaki öne cikarin dediniz görmedinizki LOLreyting az olunca bende cikardim öneLOL

-------------

Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 09:57
Smile

yasemin körolma başka bişey demiyom LOLLOL eline koluna sağlık afiyet olsun bol bol ye kavurmasını gülsenin dediği gibi bol soğanlı löp löp et olsun LOL ben yapamadım bu sene ne turşu ne tarhana Big smile seneye inş. bide bişi sorcam bidonun içindeki poşet le ağırlımı koydun turşunun içine o ne kızz çözemedim Smile

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 11:53
ben de meydana çıkarırdım turşularımı ama yedim yedim çeşit bitti
sadece fasülye turşusu kaldı

-------------

Mesajı Yazan: b.tuana
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 12:05
WinkCANIM ÇEKTİ VALLA

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 12:46
Orjinalini yazan: y_bal y_bal Yazdı:

Smile

yasemin körolma başka bişey demiyom LOLLOL eline koluna sağlık afiyet olsun bol bol ye kavurmasını gülsenin dediği gibi bol soğanlı löp löp et olsun LOL ben yapamadım bu sene ne turşu ne tarhana Big smile seneye inş. bide bişi sorcam bidonun içindeki poşet le ağırlımı koydun turşunun içine o ne kızz çözemedim Smile
LOLagirlik yesim agirlik sert olsun diye bildigin tas tasi önce yikacan amaLOLbu benim ilk turcum degil yine var buralarda resimleri LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 12:48

diger turcum da ahaaaaaaaaaaaaaaLOLtabi bu eski olanLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 12:48

kayserili yapacak bir sey yokduLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 12:58
yasemin alttaki kovalarda da turşu var de de düşüp bayılayım
yafrum sen yemek niyetine turşu mu yiyorsunLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 13:14
vallahi turcu vardiLOLyemek yok yemegi ne etcek hazir hamsi al soganla turcu da oldumu mis gibiLOLkavurmasi da guzel oli yapcamLOLsimdik dusLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:02
yasmin gideyim de bi kase turşu yiyeyim, canım çekti LOL benim turşunun içinde de fasülye var ama çok az LOL

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:02

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:03
Benimde ağzım sulandı lanTongueEvde turşuda yokLOL

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:17

yasmin gideyim de bi kase turşu yiyeyim, canım çekti LOL benim turşunun içinde de fasülye var ama çok az LOL
ne yani yarismi yapin benleLOLsen sohbetteki elektrik spurgelerini görmedin herhaldeLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:18
Orjinalini yazan: PinarTN PinarTN Yazdı:

sen den kuskulanmaya basladim icden guluyonLOLhamilemisin nesinLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:19
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Benimde ağzım sulandı lanTongueEvde turşuda yokLOL
marketten al ne guzel hersey vardir istanbulda turcu bile vardir fasulyesinden tut pancarina kadar get al ben diyomLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 14:34

ne yani yarismi yapin benleLOLsen sohbetteki elektrik spurgelerini görmedin herhaldeLOL
yarış yapmam turşu konusunda LOLLOLLOL şampiyon belli ikinci kim LOLLOLLOLLOLLOL
amaaa elektrik süpürgesine gelince, boynumu büker otururum LOLLOL LOLLOL

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 15:01
LOLay kevser karnim acdi acligimi unuttum gulmekdenLOLLOL
bak senin acdigin sayfada kaldi seninkiler su an reyting bende baskada olamaz LOLelektrik supurgem yok kiz benim öylesine bir makineeeeLOL(dermisim)LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 15:24

millet ilk sayfaya gitmiyosa ilk sayfa buraya gelir LOLLOLLOLLOLLOL
şu renkteki asalete bak mübarek gökkuşağı gibiii LOLLOLLOLLOL yok yok açık açık söyle kıskaniin değil mi benim turşumu puhaaaaaaaaa LOLLOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 16:04

kayserili yapacak bir sey yokduLOL
söyle öne buyurunLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 16:05
Orjinalini yazan: y_bal y_bal Yazdı:

Smile

arkada kalmis turcumLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 16:56
sen turcu yazınca çok hoşuma gidiyo LOLLOL
şimdi yine yazmışsın, ufak bi kahkaha atmışım LOLLOL
şevval : anne kime gülüyosun, bana niye gülmedin de ona güldün diyo LOLLOLLOLLOL bu ara herkesi ve herşeyi kıskanır vaziyette dolaşıyo yavrum LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2011 Saat 16:57
yasmin bu sene kaçbidon turcu yaptın, şimdiye kadar kaç tanesini bitirdin LOL
benim bu 3 bidonun 1 i bitti, ikinciyi açıcam bugün yarın LOL

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2011 Saat 09:39

yok kız hamile değilim ama bu aralar çok keyfim y erinde
salı günü eşimin yurtdışındaki çalışmasından memnun kalınıp patronun bir maaş ikramiye verdiğini öğrendim
dün kardeşimin matematik olimpiyatlarından madalya kazandığını öğrendim
cuma da benim sınav sonuçları açıklanıyor geçeceğimi bildiğim için keyifliyim
ben gülmeyeyim de kim gülsünSmileSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2011 Saat 09:45
ne guzel ya hayatinda hersey guzel gidiyorrrr masallah pinarim sen gul meyi hak etmisinBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2011 Saat 09:46

yasmin bu sene kaçbidon turcu yaptın, şimdiye kadar kaç tanesini bitirdin LOL
benim bu 3 bidonun 1 i bitti, ikinciyi açıcam bugün yarın LOL
hesabimi ben sadece ve sadece kocama veririm sana vermem sen yarisin benleeeeeeeeeeeeLOL

-------------

Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2011 Saat 12:08

yok kız hamile değilim ama bu aralar çok keyfim y erinde
salı günü eşimin yurtdışındaki çalışmasından memnun kalınıp patronun bir maaş ikramiye verdiğini öğrendim
dün kardeşimin matematik olimpiyatlarından madalya kazandığını öğrendim
cuma da benim sınav sonuçları açıklanıyor geçeceğimi bildiğim için keyifliyim
ben gülmeyeyim de kim gülsünSmileSmile
hep böyle mutlu haberler olsun hayatında inşAllah ..Rabbim gülmelerden ayımasın Smile

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat