Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sık kaka yapma ve kilo almama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31825
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 05:21

Konu: Sık kaka yapma ve kilo almama
Mesajı Yazan: didoba
Konu: Sık kaka yapma ve kilo almama
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 11:44
Hocam iyi günler,
14 aylık bir kızım var. 8,4 kilo ve 75 cm boyunda. Kızım gün içerisinde 5-6 kez yumuşak kaka yapıyor. Kilo alımı da çok düşük. Yemesinde ciddi bir problem yok. Gün içerisinde 400-500 cc keçi sütü içiyor. 2 tane köfte yiyor. Meyve yiyor. kahvaltıda biraz problem yapıyor ama yine de onun damak tadına uygun birşeyler bulup yumurtasını ve cevizini yedirmeyi başarıyorum. akşamları bizim yemeklerimizden de tüketiyor. Dr. kilo alımı yavaş olduğu için bu ay protein takviyesi de verdi. p..sure isimli mamadan 1 kere içiyor ama kilo almıyor.

4 aylıkken inek sütü alerjisi tespit edilmişti. fışkırır tarzda kusma,mukuslu ve kanlı kaka ve sütün değidiği yerlerde egzamlar oluşmuştu.

Çok sık kaka yapmasını "yiyor, yapıyor" diye düşünürken; birden içime kurt düştü. bu kadar yemeğin yarısını yiyen çocuklar kilo alırken benim kızım kilo almıyor. üstelik geçen ay kilo kaybı bile yaşadı. emilim bozukluğundan şüphe etmeli miyiz?

şimdiden çok teşekkür ederim. saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2011 Saat 11:01
Boyu iyi, ama 1 kg. eksiği var. Eğer, peynir, yoğurt, dondurma yiyebiliyorsa "süt allerjisi" teşhisi yanlış demektir, inek sütüne geçebilirsiniz. Keçi sütünde Folik asit ve B12  vitaminleri olmadığından, uzun süreli kullanımlarda, "Megaloblastik Anemi" oluşabilir. Emilim bozukluklarında kaka görünüm ve koku çok farklıdır. Eğer varsa, "Festal" dreje ; günde 1 adet ile çok hızlı düzelme olur.

Mesajı Yazan: EVREN
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 09:43

Hayırlı günler hocam saygılar

Aynı sorun benim kızımda da var kilo alımı çok düşük ve ben hiç düşünmedim şimdie kadar emilim bozukluğu olup olmadığını çok iştahlı bir bebek değil ama yinede azda olsa yer  hemen her şeyden yer azda  yese yiyor kızım 16 aylık 9 kilo 74  cm bende keçi sütü veriyordum ama bundan sonra bırakacağım inek sütüne devam günde 500 cc kadar süt içiyor

Günde 2 en çok 3 kez kaka yapıyor eğer emilim bozukluğu varsa kakası nasıl olur hocam nerden anlarız

çok soru soruyorum ama nasıl olması gerek normali nasıldır bilemiyorum hocam sizde olmasanız halimiz nice olurdu bilmiyorum iyi ki varsınız

şimdiden çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 10:07
Çok kötü kokulu ishal, sancı, kusma ve karın şişliği olur. 16 ayda; 9.8kg. olmasını isterdim. 1 hafta kadar "Festal" draje günde bir defa ( sabahtan) verin. Drajeyi havanda ezebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 10:18
çok teşekkürler hocam bende çok isterdim ama maesef azıcık kilo alımımız düşük  

ishal değil yani çok nadir ishal şeklinde olur oda normal yediklerindendir sanırım hatta kabız olur çok fazla kusmada olmaz çok şükkür yani şimdilik yok
hocam dediğiniz ilaç kilo alımı için mi

sizin basetiğiniz bulgular yok bu durumda emilim bozukluğu yoktur inşallah bu ilacı yinede almalımıyız ne kadar süre kullanmamız gerek 

her sorumu sabırla cevapladığınız  için ayrıca teşekkürler gerkten çok başka bir doktorsunuz

allah sizden razı olsun

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 15:24
1 hafta kadar deneyin, kilo almasına katkısı olursa, devam edersiniz.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2011 Saat 11:00
Hocam, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kızımda ishal ya da sancı problemleri yok. Ama kakası bulamaç gibi ve çok kesif ve kötü kokulu. Ayrıca kokuyu duyduğumuz an altını değiştirmezsek kakanın değdiği yerler kabarıyor. Emilim bozuklukları ile ilgili okuduğum yazılarda, bu tür bebeklerde vücut şekeri ememediği için dışarı attığını ve bunun da çok hızlı pişik yaptığı yazıyordu. 
Bir de diş gelişimi de çok zayıf. ilk dişini 6 ay 10 günlükken çıkardı. şu an 14 aylık ve sadece 7 dişi var. neredeyse her ay 1 diş çıkarıyor.
Festal drajeyi deneyeceğim. Umarım işe yarar. Aksi halde ben akli melekelerimi yitireceğim. Kızımın bu besleme ve kilo problemleri nedeniyle kızımla duygusal bağ bile kuramıyorum. sürekli tartı üzerindeyiz. Zira kızımın doğum kilosu 3,5 ve 50 cm. kızım benim 2 bebeğim. oğlum aynı dönemlerde 13 kiloydu. Eşim ve ben de minyon insanlar değiliz.
Çok teşekkürler hocam. Dilerim kızım bir an önce kilo alır.

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 10:46
Cevabınızı bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 11:16
hocam bende bugün alıp bir hafta deneyeceğim inşallah benim kızımında pişiği hiç geçmez kakasını biraz bekltsek poposu çok fena kızarır 

birde yerimi bilemiyorum ama ben zymaflour alıp kullanacağım  2 ilaç  birden ters etki yapmaz değil mi
gelişmeleride size yazacağım inşallah
sizden allah razı olsun teşekkürler hocam

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2011 Saat 13:18
Kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 10:24
Hocam, aynı konuyla tekrar vaktinizi aldığım için özür diliyorum. Aile büyüklerinin baskısı ve eşimin evfamı neticesinde kızımı çocuk alerji uzmanına götürdük. Çölyak ihtimalinden bahsetti. Anne-baba olarak bu cümle bizi oldukça kaygılandırdı. Ayrıca 3-4 aylıkken yaşadığımız kanlı mukuslu kaka ve egzama belirtilerini süt alerjisine yorarak 1 hafta boyunca süt ve süt ürünlerini kesmemizi, onun yerine soya sütü kullanmamızı istedi. günde 5-6 kere kaka yapmasının bu yaş bebeği için normal olmadığını söyledi. benim kulaktan dolma bildiğim çölyağın daha ağır sonuçlarının olduğu. Siz de bana daha önceki mesajlarda kızımda alerjinin olmadığını da ifade etmiştiniz. Yanlış yolda vakit kaybetmek ve kızımın bu süreçte hırpalanmasını istemiyorum. Dün idrar ve kan alınırken bile mahvoldu çocuk. bu kadar çok kaka yapma, (üstelik oldukça yağlı bir kaka) kakanın arkasından hemen pişik olması anormalse, başvuracağımız doğru adres, doğru tedavi nedir? Kızımın yeterince gelişememesinden korkuyorum. Çok dağınık yazdım hocam kusura bakmayın. Kafamda bin tane soru uçuyor. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sabahı zor ettim size yazabilmek için.
Bu arada kızımın son tartısı 8600 gr, boy 77 cm. kafa 46,5 cm çıktı.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 11:28
Birde "Uzman doktor".. öylemi? Çölyak hastalı; buğday, çavdar veya arpanın yenilmesi ile başlayan bir hastalıktır. Sizin çocuk 3-4 aylarda bu gıdaları yiyormu idi? O zamanki kakanın bu hastalıkla ilgisi olamaz. En komik olanı, Çöliak deyip süt ve süt ürünlerini kesmesi.. Esas buğday, arpa ve çavdarın kesilmesi gereklidir. Birde, "Giardia" denilen bir parazit bu durumu yaratabilir. Bence bunun olması daha mümkün, Flagyl şurup, günde 2x1 ölçek 5 gün kullanın.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 11:43
hocam anlamıyorum ben bir ev kadını olarak bile çölyak hakkında bunları biliyorum bunlar nasıl doktor oluyorlar
okuma yazma ve anlama kapasitesi olan herkes bunu bilip veya öğrenebilir
iyiki varsınız arkadaşada allah yardım etsin iyi doktor bulmak gerçekten zorSmile

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 12:07

Doktorlar (Kadir Hocam sizi tenzih ederek söylüyorum) insanın canını sıkıyorlar gerçekten. ben dr.a çölyak belirtilerinin daha farklı olduğunu söylediğimde, her bünyede farklı sonuçlar oluşabilir, test yapıp görelim dedi. Çölyak ve basit gıda testleri için kan alındı. Bunların hiçbiri kesin sonuç vermezmiş. bebekken yaşadığımız süt alerjisi ( alerji mi emin bile değilim) nedeniyle bir haftada süt ve süt ürünlerini kesip gözlemleyeceğiz dedi. Gözlem de 1 haftadaki kilo gelişimi. Kilo alırsa süt alerjisi diyecekmişiz. O zamanda süt proteini mi laktoz mu o tespit edilmeliymiş.  3 yaşından önce laktoz intöleransı teşhis edilemeyeceğini sizden öğrenmiştim.

Hocam bir de gaitada mikroskobik inceleme istendi. bahsettiğiniz parazit bu testte ortaya çıkar mı?
Tiroit de kilo alımına engel olurmuş. Aşırı harekli olduğunu görünce bu yorumu yapıp tiroid testi de istedi.
Aslında kızımı devamlı kontrol eden eşimin çalıştığı kurumda görevli doktorumuz, kızımda hiçbirşey olmadığını, çıtı pıtı ama ateş parçası bir kız olacağını söyledi. hatta şakayla karışık tüm enerjisini beyni tüketiyor, aklından kilo almıyor diye şaka yaptı 13 aylıkken doktorun yanında 7'ye kadar sayıp, "kudu (kuzu) meee dedi"diye 3 kelimeli cümle kurunca hiç birşeyi yok bu çocuğun boşuna hırpalamayın demişti. Öyle olmasını temenni ediyorum. İnşallah korktuğumuz hiç bir sağlık problemi yoktur. Kızımın çıtı pıtı bir kız olmasına razıyım.
Tekrar teşekkür ediyorum hocam.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 14:45
Benimde böyle bir sürü hastam var. Bu doktorlar herhelde hiç hakiki bir, Çölyak, süt allerjisi, Laktoz eksiği olan hasta görmediler anlaşılan.Gaitada "Giardia" teshis edebilmek için baya iyi bir Parazitolog olmak gerekir. Ayrıca soğumuş kakada kayboluyorlar, taze kakada bakılması gerekiyor. En kestirme yol, ilacı verip takip etmek.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 10:28
hayırlı günler hocam dediğiniz gibi ilacı bir hafta denedim kilo alımında bir değişiklik olmadı

ama dijital tartıda tartmadım 100-200 gr fark varsa onu bilemiyeceğim hala 9 kilo kızım ayrıca bu ilacı kullandığımız süre içinde  günde bir kez kaka yaptı öncesinde haftanın 1-2 günü sert kaka ve günde 2 kez yapardı  ilaç kullanırken cıvık  ishal denmyecek şekikde yaptı  ilacı ben bıraktım sizce devam etmelimiyim birde sabahları vermedik gün içerisinde kullandık bu etkilermi durumu

sabırla sorularımzı yanıtladığınız için çok teşekkürler hocam KizBebek

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 10:37
Kilo alımını anlamak için en az 1 ay geçmesi lazım. İlacı gerektiğinde tekrar kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 11:09

teşekkürler hocam bende

bu ilaça gerek var mı yokmu onu kestiremiyorum ki yani kızımın emzim  emilim sorunu var mı yok mu

eşimde bende iri yapılı insanlarız ama tam aksi kızım minyon tipli kilo ve boy olarak düşük

hocam ben çalışıyorum kızımın benden  ayrılması sorun oluyor hala alışamadı 16,5 aylık

kızım çok hasas ve çok duygusal bir bebek psikolejik olabilir mi en ufak ses yükseltilmesi bile onu rahatsız edebiliyor tabi bizde bu durumda ona karşı hep sakin yumuşak ve çok tölaranslıyız bizi fazlasıyla kullanıyor  iştahının az olması yani az yer ama herşeyden azda olsa yer bunada şükkür  kilosunun az ve boyunun ufak olması psikolejik olabilir mi

hocam ben kızıma hiçbir hastalığı yakıştıramıyorum o yüzden çokda üzerinde durmak istemiyorum bu durumun ciddi bişy değilse tabi

emilim sorunumuz varsa ilerleyen zamanlarda düzelme olurmu bişy yapmadan

bu durum için panik olmam gerekli mi  teste vs ihtiyaç var mı  

çok soru sordum ve uzun oldu kusurabakmayın hocam

sizin fikirleriniz çok önemli benim için çünkü çok değerli bilgili bir doktorsunuz

ayrıca pedogaga götürmeme gerek var mı  

cavaplarınız için teşekkürler saygılar hocam

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 15:48
Eğer ilacı kestiğinizde, eski şikayetler geri geliyor ise, Festal'i en az 1-2 ay kullanın...

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 09:40
teşekkürler hocam
anladım
festali cumaretsiden beri vermiyorum çok şükkür kaka yapımı günde bir kez oluyor çok nadir 2 kez yapıyor değişmezse şimdilik düzenli
 sorun yok gibi teşekkür ederim size allah razı olsun

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2011 Saat 15:19
Hocam gforuma girip okuyabilcek misinzi bilmiyorum. Ama size nasıl ulaşabilceğimi bilmediğimden buraya yazıyorum. Kızıma 1 haftadır festal draje veriyorum ve bir haftada 300 gr aldı. Kakası da daha katılaştı. bulamaç gibiyken normale döndü. Size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Çocuğumla ilişkim bile düzeldi. Aile huzurum yerine geldi. Ne desem nasıl anlatsam bilmiyorum. Tekrar teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2011 Saat 10:38
Hocam son durum hakkında bilgi vermek istiyorum. Kızım 9.1 kiloyu gördü ve boyu 80 cm.e ulaştı. geceleri açlıktan uyanıyordu artık uyanmıyor. 16 aylık olmasına rağmen konuştuğu için uyanınca "su, süt ya da uyu uyu" diyerek neye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bu döneme kadar gece en uyanıp açlıktan "süt" diye ağlıyordu. Artık bu da bitti. kaka sayısı günde bire düştü. çok yerse 2 oluyor. eskiden bulamaç gibi ve berbat kokuluyken bu da düzeldi, normale döndü.
Sormak istediğim iki şey var. Birincisi, alerji için gittiğimiz doktor soya sütü vermemizi söylemişti. ben hala inek sütü vermedim korkumdan hazır kilo da alıyorken dengesi şaşmasın çocuğun diye.  İnek sütüne geçsemkilo alımı durur mu?
İkincisi de 1. kutu bugün bitti. 2. kutuyu aldım ne kadar devam edeceğiz. Ömür boyu bu ilecı mı kullanacak kızım?
Tekrar teşekkür ederim hocam. Her gün her saat ben ve ailem size duacıyız. huzurumuz geri geldi.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2011 Saat 18:13
Normal sutu azdan bir deneyin. Sonucu konusalim.Eger peynir, yogurt yiyebiliyorsa, zaten bosuna soya verdiniz demektir.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2011 Saat 15:45
Hocam kızım peyniri zaten ağzına sürmüyor. Yoğurt yedikten sonra da ishal oluyor. dün tekrar yoğurt denedim kustu. Soya sütüne başladıktan sonra kaka sayısı azaldı ama kilo almıyordu. (Festal draje vermeden önce 2 ay kadar sadece soya sütü denedim) Festal drajeyle kilo almaya başladı. ne kadar daha böyle devam etmemiz gerekcek? Festal drajeyi ne kadar daha kullancağız. 1. kutu bitti. 2. kutuya başladık. ömür boyu ilaç ve soya sütümü içecek bu çocuk?

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2011 Saat 18:29
Merak etmeyin, zaman icinda duzelecek.Festal'in bir zarari yok. 50ml. kadar bir sut deneyin, reaksiyon vermezse, arttirin. 

Mesajı Yazan: exo
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2012 Saat 14:31
merhaba kilo vermek ne kadar zor bir olay ise kilo almaj da o kadar zor bir sağlık durumudur kilo alma ile ilgili olarak detaylı bilgi ve öneriler konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız .............bakmanızı tavsiye ederim...

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2012 Saat 14:51
yolunuzu sasirdiniz herhalde?????

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2012 Saat 04:18
Ancak aclik, fakirlik  durumlarinda olabilir.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat