Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karın Ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31750
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 22:33

Konu: Karın Ağrısı
Mesajı Yazan: ezel
Konu: Karın Ağrısı
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2011 Saat 20:10
Hocam merhaba,

5 yaşındaki oğlumu 10 gün önce geniz akıntısı ve karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdüm. Hahif 37.5-38 derece ateşide vardı. Kan, İdrar ve crp testleri yapıldı bişey çıkmadı. Gaz var yediği bişey dokunmuş dediler metsil verdiler kullandım. Şikayeti hafiflesede ara ara karnım ağrıyor deyip durdu. Dün ateşi 39 olup kusunca yine doktora götürdüm. Yine yediği bişey dokunmuş arkasından ishal gelecek dediler. Boğaz enfeksiyonuda varmış. Onun için ilaç verdiler. Bol bol sıvı verin dediler.

1- Hocam bu geçmeyen karın ağrısı önemli bişey belirtisi olabilirmi? Günlerdir ara ara karnım ağrıyor diyor, sonra geçti diyor (numara yapmaz) Yediği bişey dokunmuş karnı gurul gurul diyorlar ama ishalde yok hatta çok zorlandı yaparken... Sizce önemlimidir ultrason falan çektirsemmi?

2- Oğlum 3,5 yaşındayken ateşli havale geçirdi. Şimdiye kadar dikkat etmeye çalıştım. 1 ay sonra 5 yaşını bitirecek. Ateşli havale için riskli yaş grubu kaç yaşınsa bitiyor hocam? (Boy 120 cm. 25 kg)

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2011 Saat 10:53
Gelip-giden karın ağrıları çok önemli değildir ( ameliyet gerektiren durumlarda ağrı, an be an artar, hiç geçmez), dolayısı ile US gerekmez. Muhtemelen bir enfeksiyon var. Havaleden korkmayın, benim "Ateş ve tedavisi" makalemi (yazarlar bölümünden) okuyabilirsiniz. ( Diğer yazılar bölümünde en altta. )  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat