çocuğum üstünü açıyor....
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31696
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 14:07
Konu: çocuğum üstünü açıyor....
Mesajı Yazan: beria
Konu: çocuğum üstünü açıyor....
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 16:24
merhaba arkadaşlar...
mirza artık üzerinde hiç bir şey bırakmadığı evresinde, bunun için uyku tulumları var, hatta battaniye tutturulan sistem mi varmış ne...
sizler nasıl bir çözüm buldunuz...
teşekkürler...
------------- hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 16:35
uyku tulumu canım ama bu sene ne yaparım bilmem
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 16:36
Şevvale de annem iki tane yün yorgan yapmasına rağmen, 1 gece bile üstünü örtmemiştir  ben hep uyku tulumu giydiririm kışın... çok soğuklarda çorap da ekleniyor buna bu yıl yine uyku tulumu alır mıyım bilmem, 5 yaşına girdi artık... denerim, olmazsa (üstünü açar ve üşürse) alırım...
|
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 17:22
şu bebek mağazalarında satılan içi elyaf şeyler mi... yoksa bildiğiniz güzel bir marka var mı, bir çare bulmam lazım...
|
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 17:41
ben son kullandığımı adeseden almıştım, çok da memnun kaldım içi elyaf, dışı kadife... şevval iki kış geçirdi aynı uyku tulumuyla ama hala ilk günkü gibi tertemiz duruyor marka olmasına takılma bence, duyulmuş bi marka değildi benimki de...
|
Mesajı Yazan: didemce
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 17:55
selam kızlar benim bi yakınımda bebişini koltuklarının altından battaniyeye sarar,bi eşarpla aynı yerden bağlarmış eskiden.çocuk nasıl rahat edip uyuyormuş acaba merak ediyorum ama belki bi fikir olur.
benim oğlumsa uyku tulumunda rahat edemedi.sürekli çırpınıp durdu açmak için.uyku tulumunu da açamayınca uykusu çok bölünüyordu.annem tulum ördü.nasıl tarif etsem pantolon gibi alt kısmı.kalın kalın kışın onu giydirdim.çok rahat etti.şimdi küçük geliyor yenisini ördürmeyi düşünüyorum.bu kışı da sıcak geçirsin.
ama bahsettiğiniz tulumunda alt kısmı pantolon gibiyse rahat olur.bizimki çuval gibiydi de.
------------- TEYZESİNİN PRENSESİ http://www.glitterfy.com/"> ANNESİNİN Bİ'TANESİ
|
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 18:39
bizimki böyle... 
|
Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 20:19
bızımkıde çuval gıbıydı ben orta kısmını patolon şeklınde kestım oyle rahat ettı
tulum olmayınca yorganı açıyor çocuklarr
-------------
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 20:28
Benim kızım da üstünü çok açıyor, şimdiye kadar hep uyku tulumu aldım ama bu sene almıak istemiyorum, artık 5 yaşına girecek, yorgana alışsın istiyorum ama bu pek mümkün de gözükmüyor.
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 20:42
beria Yazdı:
merhaba arkadaşlar...
mirza artık üzerinde hiç bir şey bırakmadığı evresinde, bunun için uyku tulumları var, hatta battaniye tutturulan sistem mi varmış ne...
sizler nasıl bir çözüm buldunuz...
teşekkürler... |
http://www.anneoluncaanladim.net/forum/forum_posts.asp?TID=10129&PN=1&SID=b52cfa98cd4b4zaf7c5bzbedb9b56f9a&title=tulum">http://www.anneoluncaanladim.net/forum/forum_posts.asp?TID=10129&PN=1&SID=b52cfa98cd4b4zaf7c5bzbedb9b56f9a&title=tulum bak belki bu topic yardimcin olun tesekkur etmene gerek yok ne demek 
-------------
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 23:11
benim Yiğit te üstüne bişey örttürmüyor....bizim ev kışın hamam gibi oluyo üstüne bişey örtmeye gerek yok....Yazında Denizli zaten 40derecelerde oluyo...Sadece şu sonbaharla kaloriferlerin yanma zamanına kadar olan sürede bişeyle r örtmek gerekiyo.Oda Yiğit 'e anca denk geldi o yüzden hiç alışık değil..Bu 1,5 aylık sürede ne yapcaz bilmiyom sabaha kadar ben örtcem o ağlayarak tekmeleyecek...umarım alışırız.
uyku tulumu almak istemiyorum çünkü tuluma alışan çocuklar üstlerini örtmeyi öğrenemiyorlar...veya geç öğreniyorlar..
uyku tulumlarının iç malzemesi genellikle elyaf öyle bizim yorganlarımız gbi hakikiyün veya pamuk değil...o yüzden terletebilir ....
Yiğit böyle devam ederse mecburen alacağım.  içipamuk veya yün olan varsa arkadaşlar burada paylaşalım....
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 00:55
ya ben sana yine de teşekkür edecem dayanamadım, hemşom..:)
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 01:15
tulumun içine bir şey giydiriyor musunuz peki...
şu uykumatik de güzelmiş...bakalım zamanım olursa onu da dikebilirim beşiğe göre.... öncelik tulum tabi....
|
Mesajı Yazan: sümeyye2
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 10:11
canım benimki çuval gibi olanlardan dı da bizim talha pek kullanmadı dönüp durduğu için onda rahat etmedi ama onlar çok kalın olmadığı için yaz kış giyebilir içinede pijamasıyla gire bilir
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 12:32
ben elektrıklı ısıtıca almıştım bebekken bızım ev soguk olur yazın bıle çok çok sıcak olmaz kuzeye bakıyo ev guneş vurmuyo maalesef uyku tulumunu daha kucukken gıydırıyodum ama şimdi gıymıyor sıcagı sevmedıgı için çıkartıyor bende pijamasının üstune yelek gıydırıyorum yatarken cok sıcak yapıpta daraltmıyo ınsanı..yada şu elektrıklı aletı yakıyorum bazen sabaha kadar yanıyor elıktırık faturasıda acaayiippp gelıyo o yanınca ama naapalımm
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 14:22
ay ben o elektrik faturasından çok çektim, fatura neyse de çocuğun burnu kuruyup tıkanıyordu, bir taraftan da buhar makinası çalıştırıyordum....
şimdi istediğimiz an kalörifer yakabiliriz şükür elektrikten kurtuldum, tabi bu faturadan kurtulduğum anlamına gelmiyor...
internette araştırdım tulumları pek seçenek yok ya hatta hiç yok bir kaç tane malum sitede ikinci el var...neden yok anlayamadım sakıncası mı var acaba... kancalı iğneyle battaniyesini tuttursam mı dedim, yatakda enine yatıyor dayanmaz çıkar ve batar ben ilk çarşıya çıktığımda bakayım bir tulum...
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 15:36
canım şımdı butun bebek magazalarında tulum vardır her çeşıt sen çıkıp bak bence ııyıce ıncele hangısı hoşuna gıderse onu alırsın 
-------------
|
Mesajı Yazan: nilufer
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 18:57
beria Yazdı:
ay ben o elektrik faturasından çok çektim, fatura neyse de çocuğun burnu kuruyup tıkanıyordu, bir taraftan da buhar makinası çalıştırıyordum....
şimdi istediğimiz an kalörifer yakabiliriz şükür elektrikten kurtuldum, tabi bu faturadan kurtulduğum anlamına gelmiyor...
internette araştırdım tulumları pek seçenek yok ya hatta hiç yok bir kaç tane malum sitede ikinci el var...neden yok anlayamadım sakıncası mı var acaba... kancalı iğneyle battaniyesini tuttursam mı dedim, yatakda enine yatıyor dayanmaz çıkar ve batar ben ilk çarşıya çıktığımda bakayım bir tulum... | ev petekli ama ev kuzeye baktıgı için guneş gormuyor ve guzel ısınmıyor..mecbur kaldımmı kullanıyorum elektırıklı aletı burnu falanda tıkanmadı hıç allaha şukur tek sorun fatura dogalgaz faturasıda ayrı tabı elektırıklıbahtanıyeyı denedınmı pekı? tulumda ii fıkır bence...
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2011 Saat 17:51
uyku tulumu aldım arkadaşlar...ığdıra gitmiştik geçen orda hallediverdim, şimdilik elinde oynuyor, arada giydirip dolaşıyor- biraz oynayıp çıkarttırıyor, biraz alışsın...
uykuda giydiricem inşeAllah...
şimdilik astronot mirza, evin yüzeyinde krater izliyor...
|
Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2011 Saat 08:44
bu seneye kadar hep uyku tulumu kullandım
bu sene de almak istiyorum ama yaşına göre var mıdır bilmiyorum
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: demet25
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2011 Saat 12:39
hayırlı olsun cicisi uyku tulumu kurtarıcı gerçekten ben hala giydiriyorum çorabınıda çıkaramıyorum ayağından gece sürekli duvara yaslıyor ayaklarını gece içim rahat ediyor pınar herhalde 6 yaşa kadar var uyku tulumu daha sonrası için var mı bilemiyorum
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2011 Saat 13:05
ben gördüm şimdi kocaman insanlara göre bile yapmıslar l.ya da
bence kesin vardır
|
Mesajı Yazan: aibü
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2011 Saat 13:42
ben de hep uyku tulumu kullandım oğluma. ta ki tuvalet alışkanlığını kazanana kadar. artık geceleri tuvalete kaldırdığım için uyku tulumu çok kullanışsız oluyor. biz odasında yaz-kış klima kullanıyoruz. oda ısısını 25-26 der.de sabitliyorum. kışın da gece altına 2 tane ince pijama, üstüne de pijamayla bir tane de süveter veya yelek giydiriyorum. çok iyi oluyor bunalmıyor.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2011 Saat 14:23
ben de tulum alırken gördüm 4 yaş çocuk için de vardı...
da benim oğlan giymiyor ya...
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2011 Saat 15:15
tulumun fotosunu çek de eklesene 
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2011 Saat 22:04
Sehamınkide bu,üç yaşından beri kullanıyoz azıcık büyük almışızda
bu yıl olmaz herhalde,ama bence şarttanda şart şu tulum ya Allah icat edenden razı olsun..
Sehanınki suyda çekmedide hiç,solmadı bile kaliteli çıktı,ki markası bileyok 
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2011 Saat 22:45
ayy yesınler senı ne tatlı çıkmışş
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 00:59
Kevser Yazdı:
tulumun fotosunu çek de eklesene 
|
ekleyeyim, ekleyeyim de nasıl...
şu bir ara tv ünitesi meselem vardı onu da eklemek isiyorum da, teknoloji benle inatlaşıyor...şu an foto çekebilecek objem yok...
iki tlf nun hafıza sorunu, makinanın da pilleriyle sorunu var. tek ümidim eşim, onu da evde yakalamak zor, tlf evde olsa yeter de .. denk gelmesini bekliyorum...
inşeAllah çekebilirim ve ekleyebilirim...
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 01:04
senin sorun da benim soruna benziyormuş  benim tel. çözünürlüğü iyi değil (zenginler gibi evde 2 iphonemiz yok ) eşimin teli iyi, onu da eve gelince unutuyorum çoğu zaman, makinemiz de pilleri yutuyo mübarek, şu iştahının milyonda birini kızlarıma verse başka bişey istemem   hadi bakalım bekliyorum fotoyu, nasipse
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 01:06
küçük ayıcııkkkk  şevvalin uyku tulumu da bundandı, 2 kış giydi, ilk sene böyle oluyordu kocaman  ikinci sene tam oldu, yeni görenlere yeni aldım diyordum   bu sene de utanmasam giydiririm de utanıyom   
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 01:48
kevserim utanacak ne var kız giydir gitsin üşümesin kuzucuk
tuğşata geçen sene bir kaç kez giydirdim... bu sene de burda havalar iyice soğudu kaloriferleri yaktık gece çok soğuk oluyor dün giydireyim dedim ağladı istemem diye ve kazandı giydiremedim ne yapıcamı şaştım 
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 13:50
çocukları buyuk olan arkidişler
Çocukların uykuda üstlerini açmalarına son! Çıtçıtlı,Fermuarlı Nevresim Takımı
Yorgan kılıfı çarşafa her iki taraftan fermuarla ve çıtçıtla tutturularak uykularında bile kıpır kıpır olan çocuklarımızın üstlerini açmalarını ve yataktan düşmelerini önler.   
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 16:53
şevval bizim yatağımızda babasıyla benim aramızda yatarken, eşimle anlaşıp ikimiz de sımsıkı tutuyoruz üstünü açamasın diye ama ne yapıp edip yine de çıkıveriyor yorganın üstüne  bize çıtçıtlı fermuarlı değil çivili olsa yaramaz gibime geliyor 
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 19:44
Aynen eğer üstünü açamaz yorganı tepemezse ağlayarak uyanıyor benim ikisi de  
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2011 Saat 19:49
ayy benımkıde oyl e neden bu çocuklar boyle yaaaa
-------------
|
|