Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

reflor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31681
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 12:20

Konu: reflor
Mesajı Yazan: canan78
Konu: reflor
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2011 Saat 17:41
merhaba kadir bey 8 yasındaki yeğenim geçen çarşamba gecesi yüksek ateş ishal kusma nedeniyle bir polikliniğe gidiyor serum takılıp ateş düşürücü verilmiş kusma ve ateş durmayınca daha kapsamlı bir hastaneye gönderilmiş devletin eğitim araştırma hastanesine götürüldü ve hastaneye yatırıldı tam 4 gün kaldı 2.günde ateş düşmüş ara ara kusma devam etmiş ishal hiç kesilmemiş bu günler boyunca sadece serumla ve ayran çubukla beslenmiş bol sıvı verilmiş idrarında biraz kan bulunmuş şimdi çıktı hastaneden ama hala ishali kesilmedi günde bir yada iki kez kusuyor ilk poliklinikteki dr reflor vermiş sonraki dr lar kesinlikle reflor kullanmayın çocuklarda kasılmalara yol açıyor sakın vermeyin demişler ishal kesilmedi ne yapılabilir

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2011 Saat 10:29
Yeğeniniz; "Rotavirüs ishali" geçiriyor. 1 hafta sürer, hiçbir tedavisi yoktur, sadece susuz kalmaması için serum takılması gerekebilir. Reflor gereksiz, sadece antibiyotikleri,n yaptığı ishale iyi gelir, her ishale hele böyle virütik ishallere hiç iyi gelmez. Kasılmalara yol açtığı lafı palavra.. Gören varsa, dedikodu yapacağına  Sağlık bakanlığının, "İlaç yan etkileri" ile ilgili birimine bildirsin..  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat